Nieuw

Rusland: De EU moet de belangen van de Europese volkeren dienen

Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. © President of Russia

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov hoopt weer een goede relatie met de EU op te bouwen en is van mening dat de EU de echte belangen van de Europeanen moet dienen.

Rusland hoopt dat de fundamentele belangen van de Europese volkeren in de toekomst als leidraad zullen dienen voor het beleid van de EU.

Dit verklaarde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov tijdens een persconferentie met de Italiaanse professor Enzo Moavero Milanesi op maandag in Moskou.

Lavrov en Milanesi bespraken onder meer de asielgolf naar Europa, die volgens Rusland het gevolg is van de agressieve interventie van het westen in Libië in 2011, een militaire aanval waaraan ook Zweden deelnam.

– De explosieve groei van immigranten begon na de agressie tegen Libië. We hebben voor de gevolgen gewaarschuwd, die nog steeds voortduren, vooral in de EU, zei Lavrov maandag.

Al volgend jaar zijn er de verkiezingen voor het Europees Parlement in de EU-landen.

– Ik ben er zeker van dat de fundamentele belangen van de Europese volkeren in de EU zullen worden overgenomen, vervolgde de Russische minister van Buitenlandse Zaken, en zei dat anti-Russische sancties niemand van voordeel zijn.

Nog maar pas in september verlengde de EU haar sancties tegen Rusland, die werden ingevoerd na de annexatie van de Krim in 2014.

Volgens Lavrov wil Rusland een sterke Europese Unie, maar dan wel als een “voorspelbare en pragmatische partner”, die een buitenlands beleid voert dat gebaseerd is op de belangen van Europa en de EU-lidstaten.

– Laten we hopen dat we terugkeren naar onze fundamentele contacten en relaties en dat we alle mechanismen voor samenwerking tussen Rusland en de EU herstellen, vervolgde hij.

Lavrov zei ook dat Italië het Russische standpunt deelt dat de betrekkingen tussen Rusland en de EU moeten worden verbeterd en dat de betrekkingen tussen Rusland en de EU moeten worden hervat tot een goed functionerend partnerschap voor iedereen.

– In dit verband waarderen wij de constructieve houding van onze Italiaanse collega, die erop gericht is deze processen te vergemakkelijken.

Bron:

Ryssland: EU borde tjäna de europeiska folkens intressen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Rusland: De EU moet de belangen van de Europese volkeren dienen

  1. antiislamnu // oktober 9, 2018 om 01:12 //

    Van de E.U moeten wij geloven dat Rusland in en in slecht is ze denken echt dat het volk volkomen achterlijk is.
    Ze willen zelfs een Europees leger bouwen de ongekozen dictators kunnen zich beter druk maken over de asielparasieten en de islamisering dat is wat het volk wil.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s