Nieuw

Nobelprijswinnaar: Een vrije staat in Zweden met “miljoenen vluchtelingen”

Vandaag hebben William Nordhaus en Paul Romer de Nobelprijs voor Economie uitgereikt gekregen. Romer heeft eerder gesuggereerd dat Zweden een vrije zone voor “miljoenen” vluchtelingen instelt. Het zal “niets kosten”, belooft hij.

Vandaag heeft de Koninklijke Zweedse Academie van Wetenschappen aangekondigd dat men de Nobelprijs voor Economie van de Sveriges Riksbank dit jaar toekent aan de Amerikaan William D. Nordhaus van de Yale University en Paul M. Romer van de NYU Stern School of Business in de Verenigde Staten.

De eerste voor zijn ‘prestatie’ om “de klimaatverandering te integreren in de macro-economische analyse op lange termijn” en de tweede om “de technologische ontwikkeling te integreren in de macro-economische analyse op lange termijn”.

Paul M. Romer is niet geheel onbekend bij het Zweedse publiek.

In een interview met Dagens Nyheter uit 2016 pleitte hij ervoor dat Zweden een “vrije zone” voor vluchtelingen instelt.

“Het vluchtelingenprobleem is een groot probleem, maar er zijn mogelijke oplossingen. Zweden, een dunbevolkt land, zou een landoppervlak ter grootte van Hongkong kunnen verhuren. Daar zou je miljoenen vluchtelingen kunnen ontvangen die voor zichzelf moeten zorgen en niets hoeven te kosten, zei hij tegen Dagens Nyheter.

In Hongkong wonen ongeveer zeven miljoen mensen en is ongeveer even groot als Öland [Zweeds eiland in de Oostzee. Het is het op een na grootste eiland van Zweden, na Gotland. Het is 137 km lang en maximaal 16 km breed].

De zogenaamde vrije zone zou fungeren als een onafhankelijke entiteit met eigen wetten. Immigranten zouden voor zichzelf leven en geen Zweeds staatsburger kunnen worden, wat volgens Romer tot een uitstekend resultaat zou leiden. Op deze manier worden de vluchtelingen gedwongen om zelfvoorzienend te worden, en dan zullen ze daar ook in slagen, is zijn gedachte.

Bron:

Nobelpristagarens idé: En frizon i Sverige med “miljontals flyktingar”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Nobelprijswinnaar: Een vrije staat in Zweden met “miljoenen vluchtelingen”

 1. daar moet men professor voor zij om zulke onzin uit te kramen

  Like

 2. Scrutinizer // oktober 9, 2018 om 00:15 //

  Nou eerlijk gezegd, lijkt het me wel een leuk idee.
  Immers als ze alleen een stuk land krijgen en verder niks dan zijn er 2 mogelijkheden.
  Ofwel gaan ze op eigen kracht iets opbouwen en kost het ons verder niks maar hebben ze wel een welverdiende welvaart (waar ze zelf voor gewerkt hebben, dus da’s OK), ofwel dan wordt het er complete chaos maar dan kunnen ze dat niet meer verdoezelen door cijfers met andere te combineren of niet onder te verdelen naar herkomst etc.
  M.a.w. daar waar nu de overheid gewoon liegt omtrent de etnicitit van daders of over de werkloosheidspercentages onder nieuwkomers etc. zou dan gewoon open en bloot duidelijk zijn wat de toestand is op het eiland. Dat zou dan zwaar contrasteren met Zweden. Links zou openlijk voor paal staan en niet meer met leugens de waarheid verdoezelen om alzo nog meer “pensioenredders” binnen te halen.
  Al bij al dus misschien geen slecht idee van die Romer.

  Like

 3. Slecht idee. Breng eens wat realisme in je liberale denkwereld,
  Natuurlijk zou dit uitlopen op een catastrofe en gaat links Zweden vanzelfsprekend weer de ellende op hun Ikea manier oplossen. Dus nog een paar miljoen nietsnutten het land binnenslepen.Verder staat links al voor paal met een Zweedse samenleving die ondertussen te vergelijken is met die van een MENA-land.

  Like

 4. @Scrutinizer // oktober 9, 2018 om 00:15

  Ze hebben al heel Afrika. By far het grootste en grondstoffenrijkste continent. Als bonus hebben we daar infrastructuur aangelegd, ziekenhuizen, scholen en bestuur gebouwd.

  Het enige dat ze kunnen is het weer afbreken.

  Kom eens bij zinnen man.

  Like

 5. Scrutinizer // oktober 9, 2018 om 11:30 //

  @Rommel&Fubar

  Ik denk dat u me niet begrijpt.
  Waarschijnlijk falen ze inderdaad. Maar nu duidelijk zichtbaar en zonder excuses.
  Dit stelt de linkse leugenaars te kakken. ’t Wordt dan lastig hun beleid verder te verdedigen als voor iedereen duidelijk is dat die pensioenredders totaal onproductief zijn en ook onderling mekaar de kop inslaan.
  Nu kunnen de verraderspartijen hun gang gaan dankzij verdoezeling van feiten en regelrechte desinformatie. Dankzij zo’n experiment zou onweerlegbaar blijken dat de keizer geen kleren aan heeft. Ik neem aan dat jullie dat zeer leuk zouden vinden.

  Like

 6. Greengo // oktober 9, 2018 om 19:00 //

  Een econoom met sadistische trekken (& banden met ‘de Elite’) welke de Nobelprijs uitgereikt heeft gekregen? Goh, hoe bestaat het.
  Voor wat betreft zijn praatje ‘kosteloos’; niets is gratis en zeker niet in ‘zijn systeem’. Men placht te stellen dat ‘de zon gratis opkomt’, and that’s it. Met de implementatie van ‘zijn systeem’ zal binnenkort zelfs de zon niet gratis meer opkomen. Wat een enorme, enorme hufter it is.

  ‘Petitie-Inhoud
  Wij willen dat er géén 5e Generatie netwerken / Internet of Things en aanverwanten kan komen, vóórdat alle negatieve effecten t/m 4G in kaart zijn gebracht en uitgebreid geëvalueerd door alle betrokkenen. Economische motieven mogen geen reden zijn om de gezondheid van de bevolking aan ongezonde straling bloot te stellen. Meer dan 200 wetenschappers hebben al aan de noodrem getrokken, dit netwerk verdient geen bestaan in onze mooie toekomst.

  Met terugwerkende kracht vinden wij dat: ons recht op onaantastbaarheid van de leefomgeving stelselmatig wordt geschonden door de Nederlandse staat. Door met haar stralingsnorm, commerciële belangen door verkoop van frequenties en ondertekenen van dubieuze contracten met telecom, en het totaal en volledig afwezig zijn van eerlijke voorlichting het toestaat dat;

  Met strakke commercials ongezonde gadgets worden gehypet en verkocht mogen worden welke keer op keer ontworpen zijn om ons verslaafd en afhankelijk te maken van dubieuze industriële belangen.

  In ogenschouw nemende dat: Al vele malen is aangetoond dat straling schadelijk is voor mens en dier.
  (1: BioInitiativeReport2012.pdf) Dat veel studies door de telecomindustrie gefinancierd worden met tegenstrijdige uitkomsten behoeft waarschijnlijk niet te worden toegelicht. (2) Deze vertroebeling van de discussie mag echter geen reden zijn om noodzakelijke maatregelen en beleid alsmaar voor zich uit te schuiven en hier zelf een dubieus standpunt in in te nemen.

  Wij (Actiegroep Verminder Electrosmog) constateren dat:
  veel mensen klachten en/of schade ondervinden aan de blootstelling van straling welke afkomstig is van Wifi, Dect, Gsm, Umts, LTE, Wimax en slimme meters.

  Daar deze straling verder reikt dan de eigen woning zijn deze stralingsbronnen niet enkel belastend voor de bewoner(s) zelf (eigen keuze) maar ook voor de woning(en) ernaast, eronder en/of er boven. Met alle gevolgen van dien.

  Enkele feiten

  Kankerclusters rondom Umts/gsm masten (3)
  Slaapstoornissen als gevolg van Wifi en Gsm (4)
  Hartritmestoornissen als gevolg van Dect telefoons of Dect babyfoons (5)
  Aantasting van planten, bomen en dieren (6)
  Belasting van ons neurologisch systeem als gevolg van hoogfrequente straling (7)
  Afname melatonine in de hersenen (dag/nacht ritme verstoring, afname bescherming van cellen) (8)
  Gerenommeerde onderzoekers hebben een verband gevonden tussen autisme en HF straling afkomstig uit bovenstaande apparatuur (9)
  Bij veelvuldig gebruik van mobiele telefoon (meer dan half uur per dag) door zwangere moeder 50% meer kans op gedragsproblemen bij het kind. (10)
  Het bioinitaitive (11) is een aanbeveling van een onafhankelijke groep wetenschappers op basis van het bestuderen van 3500 wetenschappelijke studies over dit onderwerp. Zij zeggen:
  ”The new report concludes that we have far more evidence than is necessary to require us to immediately take more precautionary action to protect ourselves, our children and all life of the planet.

  Bewezen effecten o.a.
  HF straling veroorzaakt: chronische vermoeidheid, ontstekingsreacties, oorsuizen, allergische reacties, aantasting immuunsysteem en DNA schade ver onder de huidige normen. Verslechterde vruchtbaarheid met een sterk verhoogd risico op gedragsproblemen en neurologische afwijkingen. Concentratie-, slaap en leerproblemen. En een verhoogde kans op kanker. (12)

  Niet voor niets …

  Is Wifi en Gsm op scholen in Frankrijk verboden en door de Europese Raad geadviseerd op scholen te verbieden voor kinderen om gezondheidsredenen (13)
  Zijn Dect telefoons en Dect babyfoons in Israël verboden om de veel te hoge schadelijke straling (14)
  Adviseert de Russische gezondheidsraad mensen onder de 18 jaar en zwangere vrouwen om totaal niet te bellen met een mobiel (15)
  Is een Mobiel voor kinderen tot 7 jaar verboden in België (16)
  Adviseert de Raad van Europa om Landelijk voorlichting te geven rondom dit onderwerp (17)
  Erkennen het Italiaanse en Israëlische gerechtshof het verband tussen hersenkanker en Gsm (18)
  Wat willen wij;

  Met dit alles in acht nemend verzoeken wij dringend het voorzorgsbeginsel in acht te gaan nemen.

  Wat dit inhoud is dat er boven 1 microwatt per m2 een uiteenlopende lijst aan biologische effecten optreden. (19) Wij tolereren daarboven een norm van 10 microwatt per m2 (10 µW/m² = 0,06V/M), net zoals deze in Salzburg wordt gehanteerd.

  Nederland hanteert op dit moment de hoogste norm van heel Europa zijnde 10.000.000 microwatt p/m2 = 61 V/M. Dit is enkel een vrijbrief voor de industrie. De gezondheidsraad wijst alle duidelijke aanwijzingen voor de biologische effecten van straling op basis van een compleet achterhaald argument (het suggereert dat enkel de thermische effecten schadelijk zijn) af.

  Wij willen onderhand beschermd worden en willen dat er binnen twee jaar een systeem is (of een gezond voorstel voor op korte termijn) waarbij bovenstaande norm niet wordt overschreden en het voorzorgsbeginsel wordt toegepast.

  Wij willen eerlijke voorlichting voor burgers in Nederland, zoals in veel van onze buurlanden ook plaatsvindt (20) en zoals de Europese Raad ons aanbeveelt.

  Voor Dect en Wifi zijn twee mogelijkheden. a. De huidige apparaten worden dmv bovenstaande gezondere stralingsnorm verboden en de industrie zal haar best moeten doen met iets ‘mensvriendelijkers’ te komen. b. Er wordt eerlijk voorlichting gegeven en gewaarschuwd bijvoorbeeld met tv spot over de mogelijke gevaren van straling en belasting op je buurt (á la passief meeroken).

  Er wordt duidelijk gecommuniceerd over het 3G netwerk en gestemd over het 4G netwerk (inmiddels dat 5G er niet gaat komen!). (21) Waarbij één tegenstem voldoende moet zijn om met andere, betere argumenten of systemen te komen. Net zoals dat bij een inspraakprocedure over andere zaken gaat.

  Er dient dus direct gestaakt te worden met het plaatsen van ziekmakende masten naast degene die er al stonden. Als dit niet gebeurt zien wij ons genoodzaakt een rechtszaak te starten. Maar liever werken we samen met de overheid.

  Wifi in steden uitrollen gaat niet van de grond komen, omdat de aanwijzingen voor de diverse stralingsgerelateerde klachten zo hoog zijn, dat dit niet kan gebeuren. Er zal iets moeten worden verzonnen wat onder de gegeven norm van 10 microwatt valt.

  Grondwet

  We beroepen ons naast ons ‘gezond menselijk verstand’ op grondwetsartikelen: 10:1, 11, 21, 22:1

  Artikel 10:1
  1. Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.

  Artikel 11
  Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam

  Artikel 21
  De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu.

  Artikel 22:1
  De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid”

  Hoogachtend, actiegroep die pleit voor minder electrosmog’
  http://www.verminder-electrosmog.nl/petitie/

  ‘Dit is een burgerinitiatief om 40.000 handtekeningen te verzamelen om het heimelijk toepassen van weermodificatie (geo-engineering) of ook wel solar radiation management of Albedo management genoemd, door middel van het sproeien van zogenaamde chemtrails en o.a. HAARP op de agenda van de samenleving en de Tweede Kamer te zetten. Heeft u hier voor of tegen kunnen stemmen? Piloten, doctoren en wetenschappers vertellen de waarheid over chemtrails. Via zoekmachines is er veel info en beeldmateriaal te vinden. Op universiteiten wordt openlijk college over geo-engineering gegeven. Er moet snel duidelijkheid over komen. Teken dus dit belangrijke Burgerinitiatief!

  Let op, dit is GEEN complottheorie! Google het woord Chemtrails, geo-engineering of HAARP maar eens!

  We vragen je dit burgerinitiatief te steunen door je handtekening te zetten. Met 40.000 handtekeningen zorgen we ervoor dat het sproeien van Chemtrails en weermodificatieprogramma’s besproken moeten worden in de Tweede Kamer. Wij hopen dat er dan serieus onderzoek komt en getuigen gehoord kunnen worden tijdens een “parlementaire” hoorzitting en/of enquête! Alleen al het lanceren van dit initiatief heeft de aandacht gevestigd op o.a. chemtrails. Dus we hopen dat als er veel mensen dit Burgerinitiatief tekenen, dit de druk opvoert om er NU mee te STOPPEN en de onderste steen boven te laten komen! Een parlementaire hoorzitting en/of parlementaire enquête waar betrokkenen uit binnen,- en buitenland onder ede gehoord gaan worden moet hier duidelijkheid over geven. Je kunt dit burgerinitiatief alleen tekenen als je Nederlands Staatsburger bent en ouder dan 18!’

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FTEXT%20REPORT%20A4-1999-0005%200%20DOC%20XML%20V0%2F%2FNL

  https://petities.nl/petitions/stop-chemtrails-nu-en-weermanipulatie-nu

  Öland vergelijken met Hongkong, de dwaas
  https://www.reishonger.nl/reisverslagen/oland-zweden/

  Afbeeldingen Öland
  https://www.google.nl/search?q=%C3%96land&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwim_KmU4fndAhVMblAKHVmDDKUQsAR6BAgEEAE&biw=1024&bih=722

  Ik denk overigens niet dat zijn ‘Utopia’ op het eiland Öland gevestigd zal (kunnen) gaan worden.
  En dat zou ook simpelweg niet moeten mogen !!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s