Nieuw

Duitse leerlingen worden gestigmatiseerd als nazi’s – voor kritiek op de immigratie

Dr. Alexander Wolf (AfD) trekt een eerste tussentijds rapport over het informatieportaal “Neutrale Scholen” in Hamburg. Naast incidenten van “demonstratieve gebeden” van moslimstudenten zijn er ook studenten die niet langer hun mening durven geven. En er zijn bedreigingen tegen de fractie van de AfD.

Sinds 18 september is het informatieportaal “Neutrale Scholen” van de AfD-fractie gelanceerd. Vanaf het begin was de respons van de betrokkenen groot – net als de belangstelling van de media. “Neutrale scholen Hamburg is geen online schandpaal en roept niet op tot het aan de kaak stellen van leraren”, schrijft de AfD-fractie in een eerste conclusie.

Alleen wanneer het niet mogelijk lijkt om conflicten binnen de school op te lossen, moeten incidenten via een contactformulier aan de AfD-groep worden gemeld. Na een beoordeling worden deze vertrouwelijk doorgegeven aan het schoolbestuur.

Dr. Alexander Wolf, woordvoerder van het schoolbeleid en voorzitter van de AfD-fractie in het Hamburgse parlement, zei in zijn tussentijds rapport:

“We kunnen een vloed van satirische bijdragen niet bevestigen. Na een eerste evaluatie van enkele honderden bijdragen zijn ernstige en grappige bijdragen ongeveer in evenwicht. Een definitieve beoordeling is nog niet mogelijk.

Tegelijkertijd heeft de fractie veel aanwijzingen gekregen over hoe er in de klas invloed wordt uitgeoefend over de AfD. Dit geldt ook voor onderwijsprojecten of mededelingen op scholen.

Een opvallend probleem: demonstratief bidden van moslims

“Daarnaast krijgen we informatie over incidenten die betrekking hebben op het demonstratief bidden van moslims in Hamburgse scholen. Dit kan leiden tot conflicten tussen het handhaven van de schoolrust en de negatieve bekentenisvrijheid van de rest van het studentenlichaam om te bidden”.

Het AfD merkt op dat veel leerlingen hun mening over het migratiebeleid niet langer openlijk durven uiten:

“Talrijke leerlingen doen ook verslag van een discussieklimaat in het politieke onderwijs (vak PGW), waarin ze niet langer kritiek durven te leveren op het vluchtelingenbeleid van Angela Merkel, omdat hun klasgenoten hen ervan zouden beschuldigen nazi’s’ te zijn. De grote mediabelangstelling heeft er ook toe geleid dat leerlingen steeds meer een eigen beeld krijgen van het platform en niet alleen op de berichtgeving van de media afgaan. Hierover krijgen we overwegend positieve feedback”, legt Dr. Alexander Wolf uit.

“Bovendien zijn er niet alleen satirische en grappige bijdragen, waaronder echte kunstwerken, waar de fractie om kan glimlachen”.

“Het probleem zit hem in de berichten van mensen die doen alsof ze leraren zijn en die onze groep/partij gewelddadig beledigen of zelfs met geweld bedreigen. Dit gedrag is beschamend, maar het toont ook aan dat onze actie tot een ongemakkelijk en noodzakelijk debat heeft geleid.

Bron:

Kritische Schüler werden als Nazis beschimpft – „Neutrale Schulen Hamburg“ zieht eine erste Zwischenbilanz

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Duitse leerlingen worden gestigmatiseerd als nazi’s – voor kritiek op de immigratie

 1. Arminius // oktober 8, 2018 om 20:21 //

  Tis hier niet anders, werkstuk maatschappijleer over de overeenkomsten tussen de NSB en PVV. Alle politieke partijen vertegenwoordigd op school behalve de PVV, week van de vluchteling, het vluchtelingenproject, de nazificering van het gezonde verstand. Mijn zoon 5 VWO weet daar alles van, bek houden anders gaan je cijfers omlaag. Veel enge mensen die les geven en ten koste van alles vasthouden aan hun droomwereld en daar leerlingen mee willen hersenspoelen wat ook aardig lukt. Mijn zoon komt regelmatig over de zeik uit school en ik heb hem op het hart gedrukt om maar er niet te veel op in te gaan.

  Liked by 1 persoon

 2. Greengo // oktober 8, 2018 om 22:17 //

  Who’s behind the race mixing agenda in advertising?

  Like

 3. Greengo // oktober 8, 2018 om 22:24 //

  “Stop met het bekritiseren van je eigen religie.”

  De brief ondersteunde deze opdracht met beloftes dat de media en Westerse progressieven mij gunstig gezind zijn en mij veel meer zouden steunen, als ik mijn opvattingen zou afstemmen op hun gesprekspunten:

  “Als je stopt met het bekritiseren van de islam, zal het Westen je zeker meer verwelkomen en je zult meer aanbiedingen en mogelijkheden krijgen die je carrière te bevorderen.”

  Wat zeg ik dan dat links zo dwars zit? Ik weiger om de radicale islam in het Westen te verontschuldigen. Ik weiger om de meest duistere gevolgen te verdoezelen waartoe het ongebreidelde extremisme heeft geleid.’

  Dr. Majid Rafizadeh

  Verder lezen: https://nl.gatestoneinstitute.org/13099/islam-bekritiseren

  Like

 4. Scrutinizer // oktober 8, 2018 om 23:47 //

  Ach ja. Inderdaad ergerlijk maar vraag is hoeveel het uithaalt.
  Zelf zag ik destijds lessen als moraal/zedenleer (B) of maatschappijleer (NL) als een soort contra-indicator. D.w.z. ik zou over allerlei thema’s zelf een oordeel vormen maar i.g.v. twijfel zou ik blindelings het tegenovergestelde standpunt aanhangen van wat de uit de staatsruif etende collectivist beweerde, gezien zijn tack record van verkeerde opvattingen.

  Like

 5. antiislamnu // oktober 9, 2018 om 02:07 //

  Mijn kind krijgt op school de grootste onzin te horen zoals Wilders is slecht pvv is gevaarlijk en racistisch vluchtelingen zijn heel erg kwetsbaar en zielig men gaat sponsor loop doen voor asielparasieten Rusland is gevaarlijk en als klap op de vuurpijl de islam is een geloof van vrede aanslagen komen niet van moslims want degenen die de aanslagen plegen zijn geen moslims.
  Het is echt schandalig dat dit soort dingen op een school gezegd worden laat die kinderen zelf een mening vormen en dwing ze geen mening op.
  Twee jaar geleden wou de leraar Duits naar een kerstmarkt in Duitsland gaan met de héle klas hoe onverantwoord ben je dan wel niet bezig knotsgek die vent.
  Gelukkig ging het uitstapje niet door maar die van mij had mooie thuis gebleven

  Like

 6. Poep aan hebben:

  En/of ga met je kinderen mee naar school.

  En hou ze anders maar thuis.

  Het is tijd dat we eigen scholen oprichten.

  Dat mag tenslotte elke idioot in dit land, dus wij ook !

  Like

 7. @ antiislamnu // oktober 9, 2018 om 02:07 //

  Dat je Jordan B Peterson aanhaalt ?

  Hier een goed antwoord op hem, wat wel ongeveer weergeeft wat er mis is met hem:

  Like

 8. @Greengo // oktober 8, 2018 om 22:24 //

  islam heeft ook goeie kanten, maar daar gaan we binnenkort verder op in.

  Like

 9. @Fubar,
  I’m an every day learning student & I’m looking forward. 🙂

  Als voorproefje, kan ik er mogelijkerwijs twee onderscheiden: ten eerste het bestaan van een (weliswaar niet mijn soort) ‘sociale cohesie’ en ten tweede de moeite die men vanuit deze ‘traditie’ heeft met het fenomeen ‘rente’. Beide thema’s, weliswaar, begrensd en alleen ten gunste van de ‘eigen (mohammedaanse) subcultuur’..

  Like

 10. Naar verluidt schijnen de moslimvrouwtjes hun vagina kaal te scheren, dat is dan ook wel weer een pluspuntje voor de islam.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s