Nieuw

De moord op Elin Krantz

Op 26 september 2010 vond de brute moord op Elin Krantz in Gotenborg plaats. Een daad in het teken van multiculturalisme die velen heeft geraakt.

Eind september neemt Elin Krantz samen met een oude klasgenote de tram naar de migrantenwijk Länsmansgården. Ze is uit geweest en heeft met haar vrienden plezier gemaakt in het centrum van Gotenburg. Op de film van de bewakingscamera’s ziet men hoe Elin en haar vriendin praten tijdens de reis die haar laatste zou zijn.

In de tram bevindt zich een man genaamd Ephrem Tadele Yohannes. De film laat zien hoe Yohannes contact probeert te leggen met de twee vrouwen die duidelijk hun desinteresse tonen. Elin’s vriendin stapt slechts een paar haltes van de Gropegårdsgatan uit, die dicht bij Elins woonplaats ligt. Wanneer Yohannes Elin alleen ziet zitten, gaat hij haar storen. Meerdere malen loopt hij naar haar toe, praat en gaat naast haar zitten. Hij leunt over haar heen en men ziet duidelijk dat Elin last heeft van het opdringende gedrag van de man. Ze pakt haar mobiele telefoon en kijkt dan door het raam in de hoop dat hij zal stoppen.

Om de een of andere reden kiest Elin ervoor om te blijven zitten en reist acht haltes voorbij haar halte om op de tramhalte op de Temperaturgatan uit te stappen. Daar vertrekt ze met haar moordenaar in het kielzog. De trambestuurder vertelt later tijdens het verhoor dat de man Elin rustig volgde. Kort nadat ze allebei de tram hebben verlaten, gaat voor de derde keer de telefoon bij een van Elin’s vriendinnen. De beller is Elin, maar haar vriendin slaapt en neemt niet op. In de ochtend ziet zij dat zij drie gemiste telefoontjes van haar vriendin heeft. Zij luistert naar de boodschappen en hoort een wanhopige vrouw “NO!” schreeuwen, terwijl twee mannen met rustige stemmen in een vreemde taal spreken. Per ongeluk zal de vriendin de berichten verwijderen, wat het onderzoek voor de politie nog ingewikkelder zal maken.

In de avond van 27 september vindt de politie het verminkte lichaam van Elin Krantz in een bos. Ze is verborgen onder grote keien en haar verwondingen getuigen van een wrede verkrachting en een roekeloos geweld. De Ethiopiër Ephrem Tadele Yohannes, 23 jaar oud, wordt op 28 september gearresteerd op verdenking van de moord op Elin. Een politieagent herkent hem van de trambewakingsfilm. Yohannes staat en hangt dan op het Centraal Station. De moord op Elin wekt al snel onder de mensen in het hele land grote afschuw op, maar ook in het buitenland. In Gotenburg wordt een fakkeltocht gehouden om te protesteren tegen geweld tegen vrouwen. Wanneer de beelden van het verkrachte en het gesloopte lichaam van Elin online worden verspreid, culmineert de haat en velen vinden dat het nu genoeg is geweest.

De Ethiopiër Ephrem Tadele Yohannes.

Het juridische naspel gaat medio maart 2011 serieus van start. Yohannes, die eerder de misdaad ontkende, geeft beetje bij beetje toe. Er zijn veel aanwijzingen dat hij de moordenaar van Elin is. Er komen gegevens binnen dat hij eerder gewelddadig is geweest tegen vrouwen en in de Verenigde Staten in de gevangenis heeft gezeten. Yohannes zou ook behandeld zijn geweest om zijn agressiviteit te overwinnen. Maar wat hem het meest bindt aan de moord en verkrachting, is de ontdekking van Elins DNA in de vorm van bloed en secretie op zijn broek en onderbroek.

Tijdens het proces zijn Elin’s vader en moeder met haar vijf broers en zussen erbij. Elin’s vader zit gebroken en zijn tranen rollen over zijn wangen als hij de foto’s van zijn eens zo mooie en vrolijke dochter ziet verschijnen. Verschillende getuigen vertellen wat ze gehoord hebben. Een vrouw die ongeveer 100 meter van de plaats van het misdrijf woont, zegt onder andere hoe ze midden in de nacht geschreeuw hoorde toen ze opstond om haar baby te verzorgen. Het schreeuwen duurde ongeveer 15 minuten. Toen moet de klok ongeveer kwart voor vijf in de ochtend zijn geweest. Tijdens de getuigenverklaring grijnst Yohannes naar de verpletterde en huilende familie achter kogelvrij glas. Op 13 april 2011 kondigde de rechtbank van Gotenburg aan dat Ephrem Tadele Yohannes de schuldige is. Het hooggerechtshof maakte op 10 juni 2011 zijn vonnis openbaar; 16 jaar gevangenisstraf en levenslange uitzetting.

– Wat kan er nog ernstiger zijn dan dit? Hij heeft een jonge vrouw met haar hele leven voor zich op een vreselijke wrede wijze vermoord. Ze was niet geïnteresseerd in zijn avances en nam toen de vrijheid om haar leven te beëindigen. Haar hele familie lijdt eronder. Het zal nooit beter worden. Er zijn wonden die nooit zullen genezen, zegt officier van justitie Stina Lundqvist wanneer de rechtszaak is beëindigd.

Na de begrafenis en het proces ging het leven voor de rest van de wereld verder. Maar één ding is zeker. De macabre foto’s en de verschrikkelijke details die de moord op Elin Krantz tekenen, zijn bij velen in het geheugen gegrift.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on De moord op Elin Krantz

 1. Ephrem Yohannes – dat was vast geen moslim.

  Liked by 1 persoon

 2. Nee, waarschijnlijk niet.
  Maar doet er niet toe. Ook dit stuk tuig hadden ze buiten de deur moeten houden. Pas na zijn slachtpartij gaan ze eens kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben. Elke gevaarlijke gek kan hier zonder enige controle naar binnenwandelen en krijgt een gespreid bedje. En 16 jaar gevangenisstraf is natuurlijk een lachertje. Met de tweederde regeling in Zweden betekent het dat in 2021/22 de psychopaat weer op vrije voeten is. In de VS hadden ze hem doodgespoten.

  Liked by 3 people

 3. koddebeier // oktober 8, 2018 om 08:09 //

  “In de VS hadden ze hem doodgespoten”.En dat had dan ook de beste oplossing geweest !!

  Like

 4. Fubar // oktober 8, 2018 om 02:23 // Welke doelgroep heb je op het oog met deze insinuatie??

  Like

 5. ieznogoedh // oktober 8, 2018 om 13:15 //

  Apen horen in de dierentuin of in het wild in hun plaats van herkomst,
  maar zeker niet loslopend in Europsese straten.

  Liked by 1 persoon

 6. Duchesne // oktober 8, 2018 om 13:35 //

  Albert Groeneberg@ ik vermoed dat Fub Eskimo’s bedoelt, dat zijn zulke hufters…in Nederland wonen er 3, waarvan twee in Amsterdam, en moet je zien hoe de misdaad daar welig tiert. Je wil het niet weten joh, die moslims zijn er heilig bij.

  Aan de naam te zien is het een Grieks Orthodox volgens mij, maar het kan ook een Ethiopische afstammeling van een van de beruchte Mozes worpen zijn geweest. voor mij is het zwart, uit Afrika en heeft blank mens gemoord, dus gaskamer in zoals in de VS gebeurt, een hond word voor veel minder afgemaakt en toch als pup geboren.

  Ik denk niet dat het een moslim was want dan had ie wel Ali of Achmed geheten, en gezien zijn kleur had het dan een tweederangs moslims geweest, zoals bij Joden de zwarte variant dat is. Zo zijn die gelovigen, altijd een hond benoemen om te kunnen slaan. Ongelijkheid terwijl onze wet gelijkheid garandeert, en dat onder dekking van godsdienst vrijheid. Twee totale tegenstelling als het moslims, joden , katholieken, jehova’s, Hari Krisna of feitelijk enig volgzaam niet zelfdenkend napratend volk betreft. Je zou bijna geloven dat vrouwen minderwaardig zijn met als die eeuwenoude vrouwenhaat in duizend talen..

  P.s. mocht het de bedoeling zijn Fub of een ander te willen laten struikelen met suggestieve vragen, dan mij eerst want ik pak de baas of ongeacht welke hand boven je hoofd zweeft of wie je salaris strook betaald. Fileren als als de tijd er voor is en dan rooster en zout ik het vlees ook nog. Er valt iets te zeggen voor Halal of Koosjer vretenden.
  Vrijheid van meningsuiting is mij heilig en het valt me op dat er steeds meer lieden zijn die proberen op deze site uitspraken uit te lokken zodat ergens aangiften of andere ongein kan worden gemaakt en de subsidies kunnen worden geclaimd. Kortom, die trachten monddood te maken. Hoerenzonen en dochters van D66ers of strontzakjes van de VVD jongeren? Dit land is mijn erfgoed, niet een vuilnisbelt voor de wereldbevolking.

  Als leven in vrijheid word bedreigd en onmogelijk gemaakt dan is sterven in vrijheid mijn tweede keus, met het bloed van zoveel mogelijk van die anderen die vrijheid bedreigen rond de enkels. Gimme a sword, someone else their kingdom for a sword!

  Mij rijst (dringt zich op in het hoofd) steeds meer de vraag of hen die voor onze vrijheid zijn gestorven niet zijn misbruikt om onze vrijheid nu af te nemen, maar goed, net als de beroemde schoorsteen van Auschwitz uit 1947 is er wel meer wat mijn twijfel heeft gekregen en wat mijn vertrouwen heeft verloren.

  En ieder die betaald of vrijwillig loopt te speuren naar anderen om ze die vrijheid af te nemen omdat de mening anders is, mag van mij sterven en creperen, de volgorde is mij eender.

  “when one speaks the truth nothing needs to be remebered”.

  Liked by 4 people

 7. @Albert Groeneberg // oktober 8, 2018 om 11:39 /

  Ik stel alleen maar vast dat het geen moslim is. En dat maakt het tot een ongebruikelijke zaak.

  Like

 8. Oké, maar ik blijf het een insinuerende opmerking vinden

  Like

 9. @Albert Groeneberg // oktober 8, 2018 om 18:19

  Met betrekking tot wie?
  Wie is deze keer nou weer de potentieel gekwetste?
  Toch niet weer… ?

  Like

 10. Achterwege laten van dit soort opmerkingen zoals ik dat gewend ben van jullie artikelen, en nu dus van jullie reacties.
  Wat gaan we invullen na: Toch niet weer . . . ? Een neger, een jood, een moslim, zeg het maar.

  Like

 11. Kennen landen als Ethiopië ook zelf geen migranten uit omliggende landen? En is hij toch een soort genaturaliseerde Ethiopiër met islam als achtergrond?
  Ook hij is net als andere moslimverkrachters een barbaar en zie ik ondanks zijn naam géén onderscheid.

  Like

 12. Ophangen en dan zonder de draaivaltechniek (dus 40 min) laten bungelen.
  Lijden kent wraak.

  Like

 13. Met enige moeite heb ik de documentaire kunnen vinden.

  The Killing of Elin Krantz: The Story of a Swedish No Border Activist Raped to Death by African Migrant

  https://dailyarchives.org/index.php/stories/1757-the-killing-of-elin-krantz-the-story-of-a-swedish-no-border-activist-raped-to-death-by-african-migrant

  Like

 14. Wanneer de schuld van dit soort – ja, wat zijn ’t eigenlijk – moordenaars en verkrachters onomstotelijk vaststaat, dan is de doodstraf op zijn plaats. Maar wel graag direct voltrekken. Niemand heeft er iets aan als daders maanden op hun dood moeten wachten.

  Like

 15. Ah! Elin was een voorstander van open grenzen, en had al meerdere gekleurde vriendjes gehad. Ik vind dit hele verhaal opeens een stuk minder dramatisch …

  Like

 16. Elin had beter samen met haar vriendin kunnen uitstappen en onderweg (samen) iemand bellen om hun met de auto op te pikken; in het openbaar vervoer kun je zo’n stalker niet afschudden, met een auto wel

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s