Nieuw

Bijna doodgestoken door links – wint de presidentsverkiezingen in Brazilië

De conservatieve kandidaat Jair Bolsonaro, 63, won zondag de eerste ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezingen. Hij kreeg 47 procent van de stemmen en zal naar verwachting over drie weken de tweede en laatste ronde winnen.

Jair Bolsonaro was slechts drie procentpunten van een eindoverwinning bij de Braziliaanse presidentsverkiezingen van gisteren.

Hij eindigde echter op 47 procent, wat betekent dat hij de Arbeiderspartij van de linkse kandidaat Fernando Haddad, die 29 procent ontving, zal ontmoeten in de tweede ronde van de verkiezingen over een paar weken.

Bolsonaro, algemeen bekend als de “Braziliaanse Donald Trump”, is net hersteld sinds hij tijdens een partijbijeenkomst door een linkse extremist met een mes in zijn maag werd gestoken, nadat hij in de media als “rechtsextremist” was gestigmatiseerd. Hij heeft de aanval ternauwernood overleefd.

Jair Bolsonaro heeft de peilingen maandenlang geleid, omdat hij onder ander heeft beloofd de misdaad en corruptie harder te zullen bestrijden. Tegelijkertijd is van de Arbeiderspartij een reeks corruptieschandalen aan het licht gekomen in. Links gelooft dat Bolsonaro “fascistisch” is.

Het is hoogstwaarschijnlijk dat Bolsonaro ook de tweede ronde wint.

Meer dan 112 miljoen Brazilianen hebben tijdens de verkiezingen op zondag gestemd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Bijna doodgestoken door links – wint de presidentsverkiezingen in Brazilië

  1. Like

  2. Like

  3. Like

  4. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s