Nieuw

Vier vrouwen veroordeeld voor belasteren zanger in #metoo-gerelateerde sociale media posten

De districtsrechtbank van Helsinki heeft vrijdag de vrouwen gevonnist die zich schuldig hebben gemaakt aan smaad en veroordeelde hen tot het betalen van geldboetes en het betalen van de 7.400 euro juridische kosten van de zanger.

Alle vier verdachten werden veroordeeld tot het betalen van 25 geldboetes van 150 tot 675 euro, afhankelijk van hun salaris. De rechtbank veroordeelde de vrouwen ook tot betaling van de gerechtskosten van de eiser, die ongeveer 7.400 euro bedroegen.

Afgelopen herfst werd Metsäketo door de vrouwen aangeduid als een “serieel mishandelaar” en “verkrachter” in de sociale media op Twitter en Facebook.

De vrouwelijke beklaagden ontkenden allen het plegen van misdaden en zeiden dat ze reden hadden om te geloven dat de beweringen, die elders op de platforms waren gedaan, waar waren. Sommige beschuldigingen hielden ook verband met het lopende #metoo-debat over wijdverbreide seksuele intimidatie.

In zijn uitspraak merkte de rechtbank op dat het #metoo-discours in het algemeen belangrijk is geweest. Hij oordeelde echter dat de gedaagden in deze zaak de grenzen hadden overschreden van de bescherming die de vrijheid van meningsuiting biedt. Het voegde eraan toe dat ze die grens hadden overschreden toen ze suggereerden dat Metsäketo zich schuldig maakte aan criminele activiteiten.

De beschuldigingen van seksuele intimidatie kwamen naar voren toen Metsäketo werd verwijderd uit de Finse talentenjacht tv-serie “Tähdet, Tähdet”. Hij werd ook verwijderd van een lokale productie van de hitmusical “Mamma Mia”.

Bron:

https://yle.fi/uutiset/osasto/news/four_women_convicted_fined_for_slandering_singer_in_metoo-related_social_media_posts/10442632

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5817 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Vier vrouwen veroordeeld voor belasteren zanger in #metoo-gerelateerde sociale media posten

  1. Scrutinizer // oktober 7, 2018 om 19:07 //

    Mooi zo. Het zal de leugenaressen leren dat vrijheid van meningsuiting niet hetzelfde is als een vrijbrief om valse beschuldigingen te uiten om omschuldigen moedwillig te schaden.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: