Nieuw

Verjaardag van de Slag bij Lepanto: De epische Europese strijd om te overleven tegen de islam

Vandaag, 7 oktober, is het de verjaardag van de glorieuze Slag van Lepanto (7 oktober 1571). Een van de belangrijkste conflicten tussen het christelijke Europa en de islamitische Ottomaans horden, een strijd die de toekomst van ons geliefde continent heeft gevormd en die wij, als Europeanen van vandaag, altijd zullen blijven herinneren en gebruiken als inspiratie voor de vele veldslagen die komen gaan.

De slag bij Lepanto was een zeeslag en werd uitgevochten tussen de christelijke Europese vloot en de islamitische Ottomaanse vloot. Een van de belangrijkste Europese strijdkrachten was de vloot van de Republiek Venetië, “La Serenissima”, die duizenden mannen opofferde in een van de meest gewelddadige zeeslagen uit de geschiedenis.

De Slag om Lepanto was enorm en als gevolg daarvan was het aantal slachtoffers enorm, vooral voor de verliezende partij (de Ottomanen). 30.000 zeelieden stierven die dag, slechts 7.500 van hen waren christenen. Van de 7.500 christelijke slachtoffers maakte meer dan de helft (4.700) deel uit van de Venetiaanse vloot die werd geleid door de buitengewone helden Sebastiano Venier en Agostino Barbarigo.

Vandaag gedenken we die 7.500 helden die stierven om Europa te verdedigen tegen totale vernietiging en volledige islamisering. De islam heeft zijn manier om ons Europeanen de oorlog te voeren veranderd, maar het plan blijft hetzelfde als dat van de Ottomanen en de Moren eeuwen geleden: het veroveren van onze vaderlanden en het brengen van de islam naar Europa. Onze politici hebben ons verraden en de poorten voor de vijand geopend, maar zoals onze voorouders in Lepanto hebben gedaan, zullen we vechten en zullen we slagen.

Bron:

https://www.defendevropa.com/2018/culture/history/anniversary-of-the-battle-of-lepanto-the-epic-european-battle-for-survival-against-islam/

Eerdere artikelen over De Slag bij Lepanto >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s