Nieuw

Salvini ‘sluit luchthavens’ voor de EU of Duitsland als ze proberen illegale migranten naar Italië te vliegen

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft beloofd om de luchthavens van het land te sluiten als Duitsland zijn verkondigde voornemen uitvoert om tientallen asielzoekers terug te sturen naar Italië.

Matteo Salvini tweette op zondag: “We zullen onze luchthavens sluiten zoals we de zeehavens hebben gesloten”. Sinds Salvini in juni minister van Binnenlandse Zaken is geworden, heeft de Italiaanse regering ‘reddingsschepen’ van migranten geblokkeerd die worden geëxploiteerd door NGO’s die aanmeren in Italiaanse havens.

Volgens Italiaanse nieuwsberichten was Berlijn van plan om enkele migranten op chartervluchten van Duitsland naar Italië te laten vliegen. Volgens de regels van de Europese Unie moeten asielzoekers worden behandeld in het land waar ze het eerst aankomen, wat vanwege zijn ligging vaak Italië is .

Noch Italiaanse noch Duitse ambtenaren hebben bevestigd dat dergelijke vluchten zijn gepland.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

3 Comments on Salvini ‘sluit luchthavens’ voor de EU of Duitsland als ze proberen illegale migranten naar Italië te vliegen

  1. Geweldig ,Salvini blijft Brussel telkens een stap voor.
    Geweldig,hadden wij maar zo,n Premier.

    Liked by 2 people

  2. tim pietersen // oktober 8, 2018 om 00:04 //

    HUP SALVINI!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s