Nieuw

Raciale geschiedenis van Amerikaanse steden: zwarten gaan naar binnen, welvaart naar buiten

Het is een stad vergeten door de tijd; het is een geschiedenisles die we doelbewust overslaan; het is nog een andere herinnering dat “Manifest Destruction” (de grote migratie van zwarten uit het zuiden) de meest verwoestende gebeurtenis in de Amerikaanse geschiedenis was.

Met een bevolking die in 1920 bijna 100 procent blank was, zag Gary tussen 1920 en 1930 een migratie van 15.000 zwarte migranten. Met 18 procent van de bevolking van Gary in 1930, zouden er in 1940 nog eens 20.000 Zwarte mensen bij hen komen – aangetrokken door werk in de staalfabrieken.

Door de hoge vruchtbaarheidscijfers (met behoud van een nauwe raciale solidariteit) zou het percentage zwarten langzaamaan de blanke bevolking overweldigen; in 1967 zou het zwarte volk Richard Gordon Hatcher kunnen kiezen als een van de eerste zwarte burgemeesters van een grote stad in het land.

Time Magazine zou melden dat de verkiezing van Hatcher een overwinning was, niet vanwege ras, maar vanwege de wens om het politieke proces te hervormen. Desalniettemin zou het tijdschrift verslag uitbrengen:

“Schreeuwende, dansende negers trokken wild door de zes binnenstadsblokken van Gary, Indiana”.

Vandaag de dag is Gary, Indiana 84 procent zwart. USA Today noemde het een “spookstad” in een artikel uit 2011 [Gary, Ind., worstelt met bevolkingsverlies, door Judy Keen, 5-19-2011]:

De volkstelling van 2010 heeft de achteruitgang van Gary uitgekristalliseerd: De bevolking, die in 1960 een piek bereikte van 178.320 in 1960, is nu 80.294. Vanaf 2000 tot aan de telling van vorig jaar verloor Gary 22% van zijn inwoners.

Gary – net als Detroit, dat in het afgelopen decennium 25% van zijn bevolking heeft verloren – wordt geconfronteerd met moeilijke vragen: Wat is de beste manier om een stad te krimpen? Hoe kan het stadsbestuur adequate diensten verlenen als belastinginkomsten alsmaar afnemen? Hoe kunnen nieuwe werkgevers en inwoners naar een plaats worden gelokt die meer bekend staat als een plaag dan als een kans?

De stad heeft veel diensten gekort en besloot vorige maand de hoofdbibliotheek, die in 1964 werd geopend, te sluiten. De staatsraad van Indiana heeft Gary toegestaan om het maximum op eigendomsbelasting te verhogen, zodat Gary $40.8 miljoen binnen kan schrapen. Als het maximum niet verhoogd zou zijn, zou Gary slechts $30 miljoen mogen innen. Het was de derde en laatste keer dat de stad dergelijke hulp kan zoeken.

Een plaag van vacatures: Gary werd in 1906 opgericht door U.S. Steel, dat hier nog steeds 4.727 mensen in dienst heeft. Vorig jaar kondigde het bedrijf een modernisering van de fabriek in Gary aan ter waarde van 220 miljoen dollar. De achteruitgang van de stad begon in de jaren ’60 toen de overzeese staalproductie de Amerikaanse staalfabrikanten onder druk zette en versnelde in de jaren ’70 toen de “blanke vlucht” de snelle groei van de omliggende steden veroorzaakte. Meer dan 80% van de inwoners van Gary is zwart.

Wacht even: waarom kan de 84 procent zwarte bevolking de rijkdom die blanke mensen achterlieten niet in stand houden? Waarom kunnen ze de bedrijven niet in leven houden? Waarom kunnen ze de hoge vastgoedwaarderingen niet in leven houden? Hoe komt het dat de migratie van zwarte mensen naar Gary hoge niveaus van misdaad en geweld met zich meebracht waardoor blanken de stad ontvluchtten? Waarom kan de meerderheid van de zwarte bevolking die ondernemersgeest niet aanwakkeren, innoveren, investeringen van buitenaf aantrekken en de economie diversifiëren (zoals in Pittsburgh – een andere stad gebouwd op staal)?

Het antwoord spreekt voor zich: omdat de populatie minder dan 10 procent wit en 84 procent zwart is. Dit zijn de kosten van ‘Manifest Destruction’. Gary heeft geen last van Urban Blight, dat is slechts een symptoom van het echte probleem. Het heeft geen last van criminaliteit, hoge sluitingspercentages, slechte scholen of een gebrek aan externe investeringen in de infrastructuur (en mogelijk investeerders die bedrijven zouden openen die enige schijn van een commerciële belastinggrondslag zouden kunnen bieden); het lijdt onder de onbenoembare erfenis van de migratie van zwarte mensen zie een ooit welvarende witte stad innamen.

Vragen die nooit of te nimmer beantwoord zullen worden. In plaats daarvan moeten miljarden op miljarden aan stimulansen worden uitgegeven om steden als Detroit en Gary te “redden” – omdat “Manifest Destruction” het sociale kapitaal, de gemeenschap en de infrastructuur die blanke mensen voor hun komst hadden gecreëerd, heeft vernietigd.

Zonder beperkende overeenkomsten lijkt de toekomst van alle Amerikaanse steden op die van Detroit, Michigan of Gary, Indiana. Het is immers de meest Amerikaanse van alle Amerikaanse steden in Amerika: In Black-Run America (BRA) is dat zo. En zoals dat handje zand uit het Rod Stewart lied, is de beschaving in Gary door de handen van het zwarte volk geglipt dat de stad heeft geërfd nadat de blanken waren vertrokken.

Stuff Black People Don’t Like >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Raciale geschiedenis van Amerikaanse steden: zwarten gaan naar binnen, welvaart naar buiten

 1. Ha, is verboden website op twitter:

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // oktober 8, 2018 om 01:29 //

  De neergang van een in een bepaald gebied geconcentreerde industrie kan vreemde effecten hebben. Dat hebben we op andere schaal in onze oostelijke provincies en in Limburg gezien.
  Met het verdwijnen van de textielindustrie en de kolenmijnen kregen die regio het ook bijzonder moeilijk en dat heeft een flinke tijd geduurd voordat dat overwonnen werd.
  Werknemers in de industrie zijn vaak niet bijzonder hoog opgeleid of hebben een specifieke opleiding mbt de industrie waarin ze werkzaam zijn/waren.
  Verpaupering ligt dan binnen handbereik.
  Nederland is echter maar een klein landje en dus was het voor de overheid van belang om die regio voor zover mogelijk te helpen met overleven.
  In ‘The States’ ligt dat wel wat anders en overheidsbemoeienis staat daar gelijk aan vloeken in de kerk.
  Neem daarbij dat de lage of niet-opgeleiden meestal zwart zijn en dat maakt het probleem er niet eenvoudiger op. De veelal blanke middenklasse verkast omdat die elders aan de slag kunnen, wat (noodgedwongen) achterblijft zijn de zwarten.
  Het is een neerwaartse spiraal waarvan het enige dat duidelijk is wanneer en waarom die is ingezet, hoe dat te keren is een heel ander verhaal en bijna ondoenlijk.
  Schrijf ik dit nou om de zwarte bevolking vrij te pleiten ? Nee het idee alleen al is lachwekkend, ik heb het niet zo op ‘zwarten’.
  Een deel van de schuld ligt natuurlijk wel bij hun omdat ze niet in staat of niet bereid zijn tot meer en/of betere scholing te nemen. Maar het wordt natuurlijk wel ernstig belemmerd als een hele regio plots voor een zelfde probleem komt te staan zonder een overheid die bereid is om in de regio te investeren in werkgelegenheid.
  Niet erg libertarisch nee 🙂 maar het is dat of de complete leegloop van het gebied. Het duurt even maar ook de zwarten zullen mettertijd verdwijnen (uit de regio dan….)

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 8, 2018 om 01:29
  In ‘The States’ ligt dat wel wat anders en overheidsbemoeienis staat daar gelijk aan vloeken in de kerk.
  ——————

  Er zijn miljarden ingepompt Tijl, ook daar, maar dat helpt niet om dezelfde reden dat al die miljarden die naar Afrika gegooid zijn niet helpen.

  Liked by 1 persoon

 4. Scrutinizer // oktober 8, 2018 om 04:17 //

  @Fubar
  Lijkt Wallonie wel: ook allemaal gesloten staalindustrie en een spons die jaarlijks 13 mrd Vlaams belastinggeld opslorpt. Zijnnochthans geen zwarten.

  Like

 5. Johan P // oktober 8, 2018 om 21:01 //

  @Tijl
  De redenering houdt geen stand. Het is blijkbaar geen probleem voor de zwarte bevolking om ergens heen te verhuizen als er perspectieven zijn, maar geen mogelijkheid om te vertrekken als die de grond in zijn geboord?
  Het feit blijft dat IEDERE stad of streek die door een zwarte bevolking wordt gedomineerd en bestuurd in korte tijd faalt en volkomen wordt geruineerd, ook als het een welvarend gebied was.. Dat maakt het niet bepaald toeval.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s