Nieuw

Polen streeft het bbp van andere EU-landen voorbij: “We hebben ons uit de as van het communisme herrezen”

Immigratie-kritisch Polen wordt een steeds sterker en rijker land. Nu overstijgt men het bruto binnenlands product van andere EU-landen, verklaarde premier Mateusz Morawiecki van de nationaal-conservatie partij Recht en Rechtvaardigheid tijdens zijn bezoek aan New York deze week.

Het was tijdens zijn bezoek aan de VS dat Mateusz Morawiecki, minister-president van de Poolse regering, uitlegde hoe Polen zijn economische welvaart heeft vergroot en hoe het onder de 28 EU-landen is opgeklommen. De toekomst van Europa kan in Oost-Europa liggen.

– De reis van Polen naar ontwikkeling begon in 1989, toen we uit de as van het communisme herrezen en serieuze hervormingen ondergingen. Maar we hebben de economie in evenwicht gebracht om aan de behoeften van onze burgers te voldoen, legt Mateusz Morawiecki uit tijdens een persconferentie.

Nadat Polen zich van het communisme heeft bevrijd is Polen nu een van de snelst groeiende landen in de wereld geworden, volgens Morawiecki.

Polen is sinds 2004 lid van de EU. Al in 1989 en 2004 groeide het bruto binnenlands product van het land met 135 procent per hoofd van de bevolking.

– We zijn er bijzonder trots op dat we als een echt concurrerende economie lid zijn geworden van de sociale club van de wereld, zegt hij.

De regeringsleider geeft echter toe dat Polen op het gebied van sociale inclusie en innovatie tot 2015 achterbleef.

– Maar met een nieuwe ontwikkelingsstrategie hebben we dit kunnen oplossen. Polen bouwt nu aan een model van democratisch kapitalisme voor de velen, niet voor de enkeling. We hebben een van Europa’s beste gezinsbeleid ten uitvoer gelegd, vervolgt hij. Ons bbp kan in sommige opzichten worden vergeleken met landen als Nederland en Duitsland.

– In 2019 zal ons land Portugal overnemen in termen van bbp per hoofd van de bevolking. We zijn Griekenland al gepasseerd en we zullen binnen vijf tot tien jaar ook Italië passeren.

Volgens Morawiecki investeert Polen veel in jongeren en heeft het land nu een van de meest rechtvaardige onderwijssystemen. Hij ontkent ook dat Polen negatief zou zijn voor buitenlandse investeringen. Integendeel, zijn regering juicht dergelijke initiatieven toe.

– Door onze communistische geschiedenis hebben we in onze grootste bedrijven nog steeds een disfunctionele eigendomsstructuur, wat een innovatieve economie blokkeert. Maar we hebben een ontwikkelingsfonds ontwikkeld. We moeten veel bouwen en we hebben buitenlandse investeringen nodig, zegt Mateusz Morawiecki.

– Met een goede samenwerking tussen de publieke en private sector en met buitenlandse investeringen, is Polen niet alleen van plan om in de club van ontwikkelde landen te blijven, maar om veel verder te gaan, zei hij, waarbij hij Amerikaanse studenten verwelkomt om in Polen te studeren, zodat ze kunnen zien “wat Polen is geworden en het nog meer kunnen helpen ontwikkelen”.

– Het feit dat Amerikaanse studenten graag naar ons toe willen komen, toont aan dat Polen zeker een goede plek is geworden om te wonen, te studeren en zaken te doen. Drie decennia geleden dacht niemand dat we zouden bereiken wat we nu hebben gedaan. Kunt u zich voorstellen hoe de komende drie decennia eruit zullen zien? Dat kan, en ik kan u beloven dat de Poolse economie rooskleuriger is dan ooit tevoren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Polen streeft het bbp van andere EU-landen voorbij: “We hebben ons uit de as van het communisme herrezen”

 1. antiislamnu // oktober 6, 2018 om 23:51 //

  Klopt ik ga ieder jaar naar Polen op vakantie en inderdaad zie ik het gigantisch opknappen en dikke Audi’s en bmw’s met Pools nummerbord zijn daar echt niet meer zo zeldzaam .

  Like

 2. Gekloot // oktober 7, 2018 om 00:02 //

  Ze werken er hard genoeg voor. Ook de Polen hier in Nederland.

  Misschien geven ze daar in Polen wel minder uit aan ontwikkelingshulp en hebben ze ook geen last van het grote aantal asielzoekers?

  Like

 3. Van mij mogen ze allemaal terug naar Polen. Hier hebben we er alleen maar last van. Dronken over straat, pissen tegen de puien en te hard rijden.

  Like

 4. Von Puffelen // oktober 7, 2018 om 12:01 //

  Vergeet niet dat er vanuit Brussel ook aardig wat geroofde belastingpoet van andere landen is heengeschoven.

  Like

 5. Fransdo // oktober 7, 2018 om 13:20 //

  Kun je nagaan wat die immigratiewaanzin kost. Rutte en consorten helpen ons land daarmee naar de verdoemenis. En maar belasting heffen. Een grote bek als ze eens wat terug geven aan ons maar dat pikken ze dan linksom weer terug. Voorbeeld: er is een heel beleid uitgestippeld omtrent het heffen van accijns en BTW over sigaretten en shag. Mijn pakkie shag met een vrije verkoopprijs zonder belastingen van € 2,- kost inmiddels € 11,-.
  https://www.vsk-tabak.nl/accijns
  https://www.skipr.nl/blogs/id1052-verhoog-de-accijns-op-tabak.html

  Zogenaamd omdat het gezonde zou zijn terwijl de echte waarheid is: geld, geld om dit waanzinnige importbeleid te kunnen bekostigen.

  En dit is één voorbeeld uit velen.

  Like

 6. Scrutinizer // oktober 7, 2018 om 14:51 //

  Weer iemand die Robin Hood nooit gelezen heeft, doch in de val van de propaganda trapt.
  Robin Hood was géén socialist die “stal van de rijken om het aan de armen te geven” doch een libertarier die “terugstal van de corrupte overheid om het aan de burgers te retourneren”.

  Dus samengevat:
  Socialisten stellen Robin Hood voor als een socialistische held.
  Als hun versie van het verhaal zou kloppen was ie in wezen een socialist en DUS een schurk.
  In werkelijkheid is de (fictieve) figuur wel degelijk een held, maar dan een libertarische.

  OK, het is natuurlijk maar een fictief verhaal. Maar wel een waar kinderen mee opgroeien. Toch belangrijk dus dat socialisten de held niet kapen om te misbruiken voor hun eigen propaganda.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s