Nieuw

Nieuwe wapenwet in Oostenrijk: verbod op messen voor asielzoekers

Archieffoto. © Flickr/Stefan Mina

De Oostenrijkse regering is van plan een nieuwe wapenwet in te voeren; in de toekomst zal “de verwerving, het bezit en het dragen van wapens en munitie” verboden worden voor onderdanen van derde landen (asielzoekers, illegaal in de EU verblijvende personen, mensen zonder verblijfsvergunning).

Dit komt overeen met een aanzienlijke aanscherping: Tot nu toe gold het verbod alleen voor vuurwapens; in de toekomst zullen alle asielzoekers geen snij- en steekwapens meer mogen dragen.

“Als veiligheidsverantwoordelijke moeten we hierop reageren. Daarom zal het verbod op wapens voor asielzoekers of asielgerechtigden in de toekomst niet alleen betrekking hebben op vuurwapens, maar op alle vormen van wapens”, benadrukt minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ). Hij wijst erop dat in 2017 in totaal 3282 aanvallen plaatsvonden, waarbij de Afghanen de leiding namen met 287 aanvallen, gevolgd door de Turken (169) en staatsburgers van de Russische Federatie (111). Het dragen van een mes zal als gevolg van de wijziging van de wapenwet in de toekomst strafrechtelijk vervolgd worden. In eerste instantie dreigt er een geldboete, indien men niet in hechtenis wordt genomen. Bovendien kan een overtreding ook gevolgen hebben voor de asielprocedure.

Bron:

https://politikstube.com/neues-waffengesetz-in-oesterreich-messerverbot-fuer-asylbewerber/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8645 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Nieuwe wapenwet in Oostenrijk: verbod op messen voor asielzoekers

 1. Goede zaak.
  De enigen die mesaanvallen doen zijn buitenlanders.

  Like

 2. Nou nou dat zal ze leren ……… zucht

  Liked by 1 persoon

 3. 3282 aanvallen, ik kom op een paar honderd uit
  Nou dat zal helpen verbod op messen destijds IKEA in Zweden moeder en zoon doodgestoken door een man die een mes bij IKEA zelf had gepakt
  Meneer was kwaad dat zijn asielaanvraag was afgewezen

  Like

 4. Tegenwoordig zijn in alle IKEA’s in Zweden de messen vastgeklonken aan de stellingen en worden ze in hardplastic-verpakkingen verkocht die alleen maar met een flinke schaar te openen zijn.

  Like

 5. Scrutinizer // oktober 7, 2018 om 14:21 //

  Als de illegalen zich nu maar aan de wet houden…

  Like

 6. paulzwueste // oktober 7, 2018 om 17:34 //

  De verkoop van maliënkolders neemt hand over hand toe.

  Like

 7. Von Puffelen // oktober 7, 2018 om 21:56 //

  Een vulpotlood kun je eventueel al gebruiken als dodelijk wapen, ga je die ook uit de handel halen?
  Je kunt beter de bron verwijderen dan aan symptoombestrijding doen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s