Nieuw

Juncker bekritiseert Britse media en dringt aan op grenzen aan persvrijheid

Jean-Claude Juncker heeft erop aangedrongen dat er grenzen moeten zijn aan de persvrijheid en beschuldigde de Britse media ervan de mensenrechten van politici met voeten te treden.

In een openhartig interview op een dieptepunt in de Brexit-onderhandelingen betreurde de voorzitter van de Europese Commissie ook dat de voormalige premier, David Cameron, hem had belet campagne te voeren tijdens het referendum van 2016.

“Als de commissie tussenbeide was gekomen, zouden de juiste vragen misschien het debat zijn ingegaan”, vertelde Juncker aan een groep Oostenrijkse kranten. “Nu ontdek je bijna dagelijks nieuwe problemen aan beide kanten. Op dat moment was het ons al duidelijk tot welke moeilijkheden en beproevingen deze beklagenswaardige stem van de Britten zou leiden. Ik ben altijd verbaasd over wat mij altijd kwalijk wordt genomen”.

Juncker, 63, is de focus voor aanvallen in de media over zijn beruchte voorliefde voor alcohol.

Na de verschijning van een video die liet zien dat hij niet zonder hulp kon lopen werd de commissievoorzitter in de afgelopen maanden ervan beschuldigd dronken te zijn op een NAVO-top in Brussel.

 

Zijn woordvoerder drong erop aan dat het aan een ernstig geval van ischias en krampen te wijten was. Juncker zelf vroeg om “respect” nadat er vragen waren gerezen over zijn gezondheid.

“De Britse pers is van dien aard dat ik het niet zal missen. Het is deels zo dat ze de mensenrechten van politieke actoren totaal niet respecteren. Persvrijheid heeft ook zijn grenzen …. Het kan niet zo zijn dat mensen er privé door in problemen worden gebracht”,  zei Juncker.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Juncker bekritiseert Britse media en dringt aan op grenzen aan persvrijheid

 1. Fransdo // oktober 6, 2018 om 16:54 //

  IK BEN OOK 63 JAAR MAAR IK BEN NOG NIET DEMENT EN IK DRINK NIET. WAT EEN VERSCHIL KAN ER SOMS TUSSEN MENSEN ZIJN!!!

  Liked by 1 persoon

 2. Zeker bang voor de waarheid. Dat kunnen zijn dronken hersenen niet aan. Die paar die hij er nog heeft dan.

  Like

 3. Scrutinizer // oktober 7, 2018 om 12:37 //

  Politici stemmen over het beroven van burgers en het beknotten van hun vrijheid. Maar deze politicus is geschokt dat de “mensenrechten van politici” geschonden worden? Narcisist!

  Like

 4. Von Puffelen // oktober 7, 2018 om 17:57 //

  Tsja, je hebt overlords of niet, een soort van kastenstelsel op europese bodem.
  Junker en consorten voelen zich brahmin en zien ons het gepeupel als de shudra.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s