Nieuw

Italiaanse regering wil ‘moeilijke’ burgerschapstest invoeren

Pixabay.

De populaire anti-massamigratie partij Lega heeft voorgesteld om een “moeilijke” burgerschapstest voor potentiële Italiaanse burgers in het leven te roepen, zodat migranten hun integratie in de maatschappij samen met de Italiaanse taalvaardigheid kunnen aantonen.

De test zou de laatste zijn in een lange strijd tegen het concept van Jus Soli, oftewel het geboorterechtelijk staatsburgerschap, waar de partij zich al lang tegen verzet heeft. Het nieuwe normen en waarden-examen zal zowel staatsburgerschapverwerving als toegang tot het basisinkomensprogramma moeilijker maken, dat een belangrijke pijler is geweest van de politiek van de coalitiepartner van Lega, de Vijfsterrenbeweging, rapporteert Breitbart.

Lega gaf zijn ontwerpwet voor de nieuwe test deze week vrij, waarin staat:

“Het staatsburgerschap moet de conclusie zijn van een proces dat de buitenlander naar een perfecte integratie met het land en en zijn burgers heeft geleid, en niet een eenvoudige administratieve handeling die volledig losgekoppeld is van elke sociale context”.

“De immigrant die Italiaans staatsburger wil worden, moet een examen afleggen dat aantoont dat er sprake is van een werkelijk niveau van integratie in onze samenleving, een examen dat, naast het aantonen van een goed begrip van het Italiaans en elke lokale taal, afhankelijk van de regio van verblijf, ook vragen includeert over algemene cultuur, geschiedenis, cultuur, tradities en institutionele systemen, zowel nationaal als lokaal”.

De partij haalde ook het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten aan als inspiratiebron voor de test, aangezien beide vereisen dat immigranten het basisniveau van het Engels halen, samen met andere vragen om het staatsburgerschap te verkrijgen.

De nieuwe voorgestelde test komt nadat de leider van Lega, minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, een nieuw migratie- en veiligheidsdecreet heeft voorgesteld dat niet alleen tot doel heeft om illegalen uit het land te houden, maar ook om meer geld in deportatiecentra zal steken om afgewezen asielzoekers en illegale migranten naar hun thuisland terug te sturen.

Het nieuwe decreet zal er ook voor zorgen dat degenen die betrokken zijn bij terroristische activiteiten hun Italiaans staatsburgerschap wordt ontnomen en verblijfsvergunningen zullen schrappen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Italiaanse regering wil ‘moeilijke’ burgerschapstest invoeren

 1. antiislamnu // oktober 6, 2018 om 10:37 //

  De asielparasieten worden aangepakt eindelijk

  Like

 2. Dit is de manier. En het is vanzelfsprekend dat dit zo gaat.

  Like

 3. Wat een onzin het betekent dat de immigratietrein gewoon door blijft denderen.
  Wanner houd het op?

  Like

 4. Scrutinizer // oktober 7, 2018 om 12:20 //

  Een taaltest is een goed idee.
  Voor de rest ben ik uiterst terughoudend.
  Stel u eens de vraag of u zelf zou slagen voor een Nederlandse burgerschapstest.
  Dat hangt er maar vanaf wie die opstelt.
  Bent u wel voldoende feministisch, pro diversiteit (LGBTQWERTYUIOP), etc.
  M.a.w. als onder een links kabinet met D66 en PvdA een burgerschapstest zou worden gemaakt, zou u dan zelf wel slagen?
  En misschien zou menigeeen hier wel heel blij zijn met productieve, belastingbetalende, doorgaans behoorlijk rechtse Chinezen die veelal erg negatief zijn jegens zowel moslims als zwarte afrikanen. Maar uitgerekend die zouden zakken voor de inbureringstest, vrees ik.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s