Nieuw

Hitlers Mein Kampf nu ook in Nederland een verkoopsucces

De Nederlandse vertaling van “Mein Kampf” blijkt een beststeller. Een week na heruitgave van Hilters propagandawerk werden al ruim 14.000 stuks verkocht, ondanks het feit dat boekwinkels er niet graag prat opgaan. De uitgeverij werkt aan een vierde druk.

Na meer dan 70 jaar in Nederland verboden te zijn geweest, verscheen in augustus het boek van Adolf Hitler over zijn persoonlijke geschiedenis, het Germaanse volk en over het politieke tijdperk, “Mijn Strijd”, wat hij schreef voordat hij Rijkskanselier werd. Dit heeft de aandacht getrokken van de Israëlische Haaretz.

Het boek wordt boven verwachting goed verkocht, ondanks het feit dat de marketing schaars is en veel boekhandels de neiging hebben om er niet mee te koop te lopen. Sommige tijdschriften noemen het zelfs een “bestseller”. Sinds de release van de nieuwe editie staat het op de derde plaats op de Nederlandse verkooplijst.

Protesten tegen de uitgifte zijn gepubliceerd in kranten en door boze stemmen op televisie geuit. Zij klagen over de uitgave van een boek dat zij zien als een “afschuwelijk relikwie uit een vervlogen tijdperk dat vergeten moet worden”.

De joodse Hannah Luden, die aan het hoofd staat van één van de joodse lobbygroepen in Nederland, CIDI, is genuanceerder in haar kritiek, schrijft het Russische Spoetnik News.

– Onze grootste zorg is dat het een cultboek wordt, en we hopen dat mensen het boek zullen lezen met de beschikbare relevante informatie. De uitgeverij heeft financiële belangen, niet noodzakelijkerwijs een ideologisch belang. Ik hoop dat ze goede bedoelingen hebben, zegt Luden.

“Kritische editie”

De uitgave van het boek wordt kritisch genoemd en staat ook op de omslag van het boek. Een boekversie die kritisch wordt gepubliceerd met gedetailleerde commentaren van een redacteur die een beter “begrip” van de tekst op basis van andere bronnen oplevert.

Professor Frank van Vree die in Amsterdam het Instituut voor oorlogs-, Holocaust- en genocidestudies leidt, zei naar verluidt dat “men het kwaad in de ogen moet zien om het te bestrijden”, en daarom is het belangrijk dat men een zogeheten kritische kwestie met “tekst kan verklaren”. In deze kritische editie van Mein Kampf is bij elk hoofdstuk een nieuwe introductie geschreven waarin veel van Hitlers vermeende feitelijke onjuistheden worden “gecorrigeerd” met speciale verklaringen over de “unieke propagandatechniek” die de nazi’s gebruikten, wijst Van Vree erop.

Deze verklarende teksten zijn geschreven door de Nederlandse historicus Dr. Willem Melching, die eerder zijn eigen boeken heeft gepubliceerd, zoals “Hitlers spindoctor: een selectie uit de dagboeken 1933-1945”, en volgens het Nederlandse Historisch nieuwsblad publiceerde hij in 2013 de befaamde biografie “Hitler. Opkomst en ondergang van een Duits politicus”.

De uitgeverij Prometheus, uitgever van deze kritische editie van Mein Kampf, geeft aan dat Melching’s teksten “het boek in zijn historische context willen plaatsen”.

De uitgave komt twee jaar na een andere uitgave in Duitsland. De nieuwe Duitse editie kwam ook in de toplijst van het land terecht. Zelfs toen al waren velen verbaasd over het succes van het boek, schrijft Spoetnik. Dit omdat men dacht dat de Duitsers van vandaag, vooral de jongere generaties, weinig belangstelling zouden hebben gehad voor dat tijdperk.

Bron:

The Netherlands’ Surprise New Best Seller: Hitler’s ‘Mein Kampf’
Hitler’s ‘Mein Kampf’ Becomes Shock Bestseller in Netherlands
Biografie en synopsis Willem Melching

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Hitlers Mein Kampf nu ook in Nederland een verkoopsucces

 1. syberspees // oktober 6, 2018 om 22:38 //

  Ik kijk uit naar een boekbespreking hier. 😁

  Liked by 2 people

 2. Hij staat in de bieb als PDF, dus ga je gang 😉

  Like

 3. Misschien een mooi moment om eens rond te kijken waar hij graag verbleef

  This mesmerizing 52-minute video takes you on a walking tour of the picturesque beautiful sites of Adolf Hitler’s mountain hideaway.

  From an aerial view, the camera zooms in on various points so that you have an idea of where things were in relation to each other and how expansive a semi-military complex it was.

  When the videographer stops at a point of interest, a picture of that site from the NS era is superimposed on the video, showing the viewer a glimpse of the past.

  The tour begins in 1925 in the Bavarian village of Obersalzberg. Strolling through the lush green overgrowth, you’ll see the foundations of cabins and then a youthful, and happy, Adolf Hitler sitting on the porch of a cabin when it still existed.

  From there, you’ll learn what the countryside was like around the Berghof, including the path on which Hitler walked his dog, the gatehouses that kept out fervent fans of the Führer, and even Mooslahnerkopf, the tea house with a view, where he liked to sit and reflect.

  Much of what was there was destroyed by aerial bombing or was demolished in the 1950s, including the Platterhof hotel, which was restored by the U.S. Army as the Hotel General Walker, but destroyed when returned to the government of Germany and turned into a parking lot.

  When the tour takes you to the Gästehaus Hoher Göll and on to the entrance to the bunkers, you see the dirty underbelly that you’ve forgotten while enjoying the scenic wonder.

  After riding down in a gleaming golden elevator, you enter into the cement bunkers. Even that effect, though, is not as much of an impacting moment as seeing the superimposed pictures in the dining room at the Eagle’s Nest where the SS dined and where you now sit with a vase and table setting ready to eat.

  Without the interruption or distraction of narration, you’re free to imagine on your own just how things must have been. If you have never been to Berchtesgaden, this tour will give you a great deal more perspective about how seemingly secure Hitler must have felt in the protection of these mountains.

  Like

 4. Gekloot // oktober 7, 2018 om 00:12 //

  Ik zou liever hebben dat Oriana Fallaci’s boek: “De kracht van de rede” opnieuw uitgebracht wordt. Daar hebben we NU wat aan, want dit zou misschien van sommige lieden de ogen eindelijk eens openen.

  Like

 5. Alleen een slechte moslim is een goede moslim…..

  Like

 6. @gekloot

  Kijk eens, hier heb je een beginnetje:

  Ik zal het binnenkort eens helemaal doen.

  Ik heb een tijdje terug lopen klooien hoe het een beetje fatsoenlijk weer te kunnen geven, en ik geloof dat het wel redelijk gaat worden (beter dan dit).

  Het is alleen een monnikenwerk dus ik moet er een keertje zin in hebben, en er liggen ook nog wel andere dingen op de plank.

  Like

 7. marijke // oktober 7, 2018 om 04:09 //

  gekloot 00.12 uur : Hier de link van bol.com, hij is tweedehands verkrijgbaar !
  100 euro, moe je wel opschieten voordat ie weer weg is ?

  https://www.bol.com/nl/p/de-kracht-van-de-rede/1001004002133498/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s