Nieuw

EU eist gehoorzaamheid van Oostenrijk: zegt dat nationalisme “gevaarlijk” is

Toen Jean-Claude Juncker vorig jaar de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz probeerde te kussen, werd hij afgewezen.

Oostenrijk moet leren van de geschiedenis en wegblijven van nationalistische politieke ideeën. Dat was de boodschap van de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, toen hij deze week Wenen bezocht.

Na de Oostenrijkse verkiezingen in december 2017 vormde zijn partij ÖVP een coalitieregering met de nationale conservatieve FPÖ, waarvan de frontfiguur tot 2005 Jörg Haider was.

Onder deze regering is Oostenrijk alsmaar negatiever geworden over het immigratiebeleid van de EU.

Oostenrijk en Denemarken hebben afgelopen week een gezamenlijk voorstel ingediend dat wil dat de EU haar beleid volledig verandert, waarbij het idee wordt verlaten dat immigranten de EU moeten worden binnengelaten en vervolgens worden herverdeeld tussen de lidstaten. Immigranten moeten buiten de Unie worden gehouden, volgens het voorstel.

Tijdens zijn bezoek aan Wenen deze week waarschuwde de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, voor de politieke keuze van Oostenrijk.

Juncker bracht het gevaar van “dom populisme” en “bekrompen nationalisme” naar voren, legt Daily Express uit.

Hij legde Sebastian Kurz uit dat Oostenrijk een “grote toekomst” tegemoet kan zien als men van de geschiedenis leert.

– Als het gevaar van rechts zich onverhinderd blijft vestigen, als het populisme en bekrompen nationalisme in opkomst zijn, moet je opstaan en het stoppen terwijl er nog tijd is, zei Jean-Claude Juncker tijdens zijn bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on EU eist gehoorzaamheid van Oostenrijk: zegt dat nationalisme “gevaarlijk” is

 1. EU nationalisme dat is pas gevaarlijk en wat is Juncker toch een creep met dat gelebber van ‘m.

  Like

 2. Frans Wouterse // oktober 6, 2018 om 15:00 //

  Volgens mij en de democratische regels is dat aan de bevolking en niet aan de megalomane alcoholist Juncker. Het lijkt ij overigens ieder zijn eigen zaak of hij al dan niet gekust wil worden, afgezien van de alcohol walm. Timmerfrans en Rutte zijn er niet vies van, die likken hem ook nog tussen de billen, als zij daar beter van kunnen worden.

  Liked by 1 persoon

 3. Edgy Veggie // oktober 6, 2018 om 15:27 //

  Dit is op The Edgy Veggie herblogd.

  Liked by 1 persoon

 4. Fransdo // oktober 6, 2018 om 15:34 //

  EU eist gehoorzaamheid van Oostenrijk? Beschouwt de EU ieder land als een soort schoothondje dat recht op moet zitten en pootjes moet geven of zo?

  Dit is het zoveelste signaal dat die EU volledig buiten de werkelijkheid staat en feitelijk heeft afgedaan. Weg er mee. Ik bepaal zelf wel wat goed voor me is, dar heb ik geen Juncker, en overigens ook geen Rutte, voor nodig. En gekust worden door een andere man? Ik moet er niet aan denken. BRRRRRRRRRRRRRRRR

  Liked by 1 persoon

 5. Von Puffelen // oktober 6, 2018 om 15:43 //

  Bij Juncker loop je op zijn minst 2 soorten herpes op maar er kunnen nog meer infecties bijzitten.
  Kurz wist hem iig nog een beetje op afstand te houden.

  Liked by 1 persoon

 6. manowar100 // oktober 6, 2018 om 16:39 //

  rotzooi hoe gaat die vuiligheid ons zeggen wat wij moeten doen

  Liked by 1 persoon

 7. Waarom is populisme eigenlijk fout? En wat is populisme eigenlijk? Misschien kan Juncker daar eens antwoord opgeven.

  Liked by 1 persoon

 8. Herr Juncker is vergeten dat zijn vader een hoog geplaatst Nazie was en zijn schoonvader een hoog geplaatste SS” er, het vogeltje fluit zoals het gebekt is zullen we maar zeggen.

  Liked by 2 people

 9. marhammed // oktober 6, 2018 om 19:59 //

  Hitler was een nationaal SOCIALIST !!!!!!!

  Like

 10. Weget die tering Europese unie stem op

  STEM OP FVD of PVV die staan er tenminste voor ons als volk en zijn de 2 partijen die uit de Europese unie willen weet wat u stemt

  Fuck de EU/juncker 🖕🖕

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s