Nieuw

Er zijn grenzen aan de persvrijheid – zegt Jean Claude Juncker

Jean Claude Juncker heeft na kritiek op de Britse media aangedrongen op grenzen aan de persvrijheid.

Hij beschuldigde Britse kranten ervan dat ze “de mensenrechten van politieke actoren überhaupt niet respecteren”.

“Persvrijheid heeft ook zijn grenzen….. Men moet mensen niet in privacynood brengen.

Hij zei ook: “De Britse pers is van dien aard dat ik het niet zal missen.

Juncker zei verder dat David Cameron hem had geblokkeerd om campagne te voeren bij het EU-referendum en dat dit een vergissing was: “Ik betreur het dat de commissie het niet wilde doen, want dat was de Britse wens”.

De voorzitter van de Europese Commissie is bekritiseerd omdat hij dronken op een NAVO-top verscheen en omdat hij probeerde in te grijpen in binnenlandse aangelegenheden van andere landen.

Jean Claude Juncker’s opmerkingen komen nadat een Europese commissaris opriep tot “slimme regelgeving” tegen de media, terwijl zij een voorpagina van The SUN aanhaalde die de EU ‘vuile ratten’ noemde.

Juncker’s scherpe waarschuwing over “persvrijheid” is een verontrustend teken dat de EU-superstaat op het punt staat om de media, die EU politici bekritiseren, aan banden te leggen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Er zijn grenzen aan de persvrijheid – zegt Jean Claude Juncker

 1. paulzwueste // oktober 6, 2018 om 18:07 //

  Moet je weten dat zij eerst àlle grenzen van àlle landen in Europa hebben weggehaald… en nu óveral grenzen aan gaan stellen!

  Liked by 2 people

 2. Jack vanderVeen // oktober 6, 2018 om 19:18 //

  Wanneer krijgen k die rasalcoholist zie dan vallen mij spontaan de woorden “hie ha hondenlul” uit mijn mond.
  Ik weet ook niet hoe dat komt, maar zal waarschijnlijk toch wel iets met deze Luxemburgse enorme droplul te maken hebben.

  Liked by 1 persoon

 3. De duivelse Eu kent geen enkele grens en gaat door voor een totaal dictatuur.

  Like

 4. antiislamnu // oktober 7, 2018 om 00:40 //

  Kijk dit dan de hele site van poseidon plat gegooid hier was niets racistisch te vinden alleen kritiek op e.u beleid en het gevaar van de islam echt niet normaal dit we zitten echt in een dictatuur mensen wat hier gebeurt kan gewoon niet.

  Liked by 1 persoon

 5. Greengo // oktober 7, 2018 om 13:42 //

  ‘Via de website http://www.NederlanderWereldwijd.nl publiceert het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) het zogenaamde reisadvies, gekoppeld aan de kleurcodes groen, geel, oranje en rood. De site trekt maandelijks 21.000 bezoekers: een groot aantal mensen verlaat zich hierop.

  Vanuit mijn internationale ervaring, zowel bij een reisorganisatie in de Filipijnen als via mijn eigen bedrijf in Chiang Mai (Thailand) volg ik de relevante reisadviezen al jaren. Ik ben erg geschrokken van wat ik over de reisadviezen te weten ben gekomen.

  Ten eerste is de samenstelling van het reisadvies zeer ondoorzichtig, en daarmee niet of nauwelijks verifieerbaar. Op de website van de overheid wordt uitgelegd dat een afdeling op BuZa verantwoordelijk is voor het reisadvies. Dit advies wordt gebaseerd op informatie uit bronnen van verschillende herkomst zoals ambassades van andere landen, bedrijven en inlichtingendiensten. Ook de Nederlandse vertegenwoordiging wordt genoemd als bron: “De Nederlandse ambassades en consulaten weten wat er speelt in een land. Ze bezoeken gebieden om de veiligheidssituaties te beoordelen en spreken met lokale autoriteiten en andere organisaties.“ Het reisadvies wordt zorgvuldig samengesteld, zo luidt de boodschap. Het is onmogelijk na te gaan of deze informatie klopt: concrete bronvermelding blijft namelijk achterwege.

  Ten tweede worden juist de waardevolle en lokale hulpkrachten, te weten de Honorair Consuls, gemarginaliseerd en zelfs genegeerd. De 345 (onbezoldigde) Honorair Consuls die Nederland wereldwijd heeft, stuurden eind juli een brandbrief naar Minister Blok (VVD) waarin ze zich beklagen niet of nauwelijks geraadpleegd te worden. Ze schrijven: “Sometimes we are even confronted with absolute nonsense in our travel advice”, toevoegend dat de Nederlandse belastingbetaler recht heeft op een “up-to-date and 100% correct travel advice.”

  Ten derde wordt een deel van de adviezen geschreven door mensen die overduidelijk niet deskundig zijn op het gebied van de betreffende landen: wanneer je zelf al jaren in een land woont, prik je daar gelijk doorheen. Vaak blijft de informatie onder het kopje “laatste ontwikkelingen” maandenlang staan en wordt informatie overgenomen van websites van andere landen zonder enige bronvermelding en verificatie. Het advies komt daardoor vaak niet overeen met de werkelijkheid en is soms ronduit misleidend. Zelf ben ik regelmatig in gebieden die de overheid afraadt te bezoeken. Overbodige negatieve reisadviezen en feitelijk onjuiste informatie worden verlengd en blijven op de site staan totdat er iemand een email stuurt om daar op te wijzen. Ik heb dat verschillende malen gedaan hetgeen leidde tot wijzigingen in het advies.

  Ten vierde heeft een ondeugdelijk oranje of rood reisadvies een ander negatief gevolg: stakeholders in de Nederlandse en buitenlandse toeristenindustrie – denk aan touroperators, chauffeurs en homestay eigenaren – worden hierdoor financieel benadeeld waardoor hun broodwinning op het spel staat. Het reisadvies lijkt daarmee louter geschreven voor verzekeringsmaatschappijen en voor de ANVR. Niet voor reizigers.

  Onlangs werd bekend via een onderzoek (uitgevoerd in opdracht van BuZa) dat Nederlanders zich niet goed voorbereiden wanneer ze op reis gaan. Dat was de conclusie van een begin dit jaar werd uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik vermoed een verband tussen deze slechte voorbereiding en het kwalitatief arme reisadvies van de overheid.

  Kortom, het reisadvies van de overheid is onprofessioneel, gemakzuchtig, slecht georganiseerd en unfair. Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland moeten een veel actievere en waarneembare rol (mogen) spelen in het opstellen van het reisadvies. Daarnaast moet actief contact worden gezocht met Nederlanders ter plaatse voor input en advies, die ook op deze wijze hun continue onofficiële ambassadeursrol voor Nederland kunnen vervullen.;

  Frans Betgem, Chiang Mai

  Bron: https://eelcokeij.com/2018/10/03/reisadvies-in-crisis/

  Liked by 1 persoon

 6. Greengo // oktober 7, 2018 om 13:47 //

  antiislamnu // oktober 7, 2018 om 00:40 //

  Geweldige en eerlijke videopresentatie.
  Heel meditatief ook … 😉
  Geschikt voor een brede doelgroep.

  Like

 7. Jeanette K // oktober 8, 2018 om 14:21 //

  Tussen 33-45 hadden Das Dritte Reich. Juncker wil Das Vierte Reich.
  https://ejbron.wordpress.com/2012/08/14/citaat-2/

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. EU: Juncker says there are ‘limits to the freedom of the press’ – Rise Of The Everyman

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s