Nieuw

De vroegere CST-baas zal moslimgroep helpen Islamofobie te bestrijden

De toonaangevende expert op het gebied van gemeentelijke veiligheid van het Britse Jodendom heeft uitgelegd waarom hij zich verplicht voelde om een moslimgroep te helpen islamofobie aan te pakken.

Richard Benson, die vorig jaar na 12 jaar aan het roer van de Community Security Trust met pensioen ging, werd deze week (2014) benoemd tot medevoorzitter van de Tell Mama groep.

Tell Mama – de Mama staat voor ‘het meten van anti-moslimaanvallen’ – is opgericht om Britse moslims te helpen bij het melden van discriminatie en het monitoren van incidenten op een vergelijkbare manier als het CST bij het registreren van antisemitisme. CST heeft nauw samengewerkt met de groep.

De heer Benson zei dat Fiyaz Mughal, de anti-extremistische campagnevoerder die hielp bij het opzetten van de groep, hem had benaderd om Tell Mama te helpen “naar het volgende niveau te brengen, om meer succes te hebben en ervoor te zorgen dat het een toekomst heeft”. “Ze wilden professionele steun en daarom heb ik het overwogen”, aldus Benson. “Ik wilde medevoorzitter zijn met iemand van de moslimgemeenschap en dat wordt nu afgerond. Dit zal geen moslimorganisatie zijn die geleid wordt door iemand uit de joodse gemeenschap. Mijn rol is om de expertise die ik van CST heb mee te nemen en die tools aan Tell Mama te geven.

In de parttime vrijwillige rol zal de heer Benson zich concentreren op het vormen van een adviesraad en het werven van trustees. Er zullen ook inspanningen worden geleverd om donaties van de moslimgemeenschap veilig te stellen.

De heer Benson, die in de raad van bestuur van CST blijft, zei: “Ik nam dit ook aan in het belang van de joodse gemeenschap. Ik vond dat dit deel uitmaakte van het werk dat CST doet met andere gemeenschappen. Het maakt deel uit van onze verplichting om te helpen”.

Mr Mughal was vorig jaar verwikkeld in een juridische strijd met een Israël supporter waarvan hij beweerde dat zij hem op Twitter had belasterd. Hij bedreigde de joodse vrouw met smaadprocedures nadat ze naar verluidt Tell Mama op de sociale netwerksite had bekritiseerd. De zaak is nog niet bij de rechtbank aanhangig, en de heer Benson zei: “Een van de redenen dat ik help, is ervoor te zorgen dat dergelijke dingen niet voorkomen.”

Het is ook bewezen dat de organisatie van de heer Mughal cijfers overdreef met betrekking tot aanvallen op moslims na de moord op drummer Lee Rigby door islamitische extremisten. Overheidsfunctionarissen zouden bezorgdheid geuit hebben over de dataverzamelingsmethoden van Tell Mama, maar de heer Benson zei dat dergelijke struikelblokken te verwachten waren: “CST is al jaren aangevallen met beschuldigingen van overmatig opgeblazen cijfers. Een deel van mijn taak zal zijn om Tell Mama de systemen te geven om ervoor te zorgen dat het niet met hen gebeurt”.

M. Mughal zei: “CST is de pionier geweest in het registreren van haatdelicten voor de Joodse gemeenschap en heeft de norm gesteld. “Richard bracht 12 jaar door met het bouwen van CST en zijn bestuur, leiderschap en steun zal Tell Mama door de oprichtingsstadia naar een veel hoger niveau brengen en vertrouwen met het publiek opbouwen”.

Een woordvoerder van CST zei: “In de loop der jaren heeft CST vele verschillende organisaties geholpen als onderdeel van onze inzet om te werken ten behoeve van iedereen, zowel binnen als buiten de joodse gemeenschap. “We steunen Tell Mama’s inspanningen om de anti-moslim haatdelicten aan te pakken en we zijn blij dat Richard’s expertise zo goed gebruikt zal worden”.

Gay rights campaigner Peter Tatchell is deze week ook benoemd tot beschermheer van de groep.

Bron: The Jewish Chronicle

In Nederland hebben we de Anne-Frank stichting die onverdroten tegen racisme en islamofobie strijdt, al bestaat er geen antisemitischer ideologie dan de islam. Om te zien hoe de Anne Frank stichting opereert is het interessant om dit stuk te lezen: Hoe een linkse gedachtenpolitie de Nederlandse journalistiek veroverde

In de Verenigde Staten zagen we dat Joden actief waren in de burgerrechtenbeweging voor negers. Martin Luther King’s speech ‘I Have a Dream‘ werd door een Jood geschreven. De zwarte burgerrechtenbeweging werd opgericht door bijna uitsluitend Joden. Het duurde tot 1975 voor de NAACP de eerste niet-joodse voorzitter zou krijgen.

Toen de zwarte separatist Marcus Garvey het NAACP-hoofdkwartier bezocht, zag hij zoveel ‘blanke’ gezichten dat hij naar buiten stormde en klaagde dat het een ‘blanke’ organisatie was.

In Zuid-Afrika waren het Joden die het ANC oprichtten, de zwarte vakbonden, de geheime African Resistance Movement (ARM), en terreurorganisatie Umkhonto We Sizwe.

Steunen ze dan altijd minderheden tegen het gastland ? Nee, niet als door hun toedoen er in Zuid-Afrika nu een genocide op de blanke minderheid gepleegd wordt. Als je dat alleen maar durft te suggereren dan ben je al een blanke nazi supremacist.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

12 Comments on De vroegere CST-baas zal moslimgroep helpen Islamofobie te bestrijden

 1. Islamofobie is een niet bestaand probleem.

  Like

 2. tim pietersen // oktober 7, 2018 om 00:09 //

  ben benieuwd wat de joodse lezers van fenixx hiervan vinden

  Like

 3. Greengo // oktober 7, 2018 om 00:24 //

  Waar las ik nou laatst dat Erdogan joodse roots heeft?

  Like

 4. Greengo // oktober 7, 2018 om 00:25 //

  Waar las ik nou laats dat Queen Elizabeth islamitische roots heeft?

  Like

 5. Greengo // oktober 7, 2018 om 00:27 //

  Waar vernam ik nou onlangs dat de S.A. family van joodse afkomst is?

  Like

 6. Greengo // oktober 7, 2018 om 00:28 //

  En is Obama nou een moslim of een jood?

  In deze wereld wordt men vanzelf schizofreen..

  Like

 7. tim pietersen // oktober 7, 2018 om 12:04 //

  hij heeft joodse moeder en zwarte vader (beide cia), heeft als agent rondgehangen in moslimkringen.

  Like

 8. Scrutinizer // oktober 7, 2018 om 14:34 //

  Alweer een aanval op de vrije meningsuiting 😦

  Like

 9. Edit Fub; je weet wel welke zin niet door de censuur kwam toch ?

  Niet meer doen aub.

  Like

 10. @Greengo // oktober 7, 2018 om 00:28 //

  Geen van beiden. Hij is ‘opgevoed’ door Saul Alinsky. Zoek die naam maar eens op.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s