Nieuw

800.000 Russen vochten aan Duitse zijde tijdens de Tweede Wereldoorlog

De Russische regering noemt de Oekraïners “fascisten”, verwijzend naar het Oekraïense opstandelingenleger, waarvan de leden tijdens de Tweede Wereldoorlog streden voor de onafhankelijkheid van Oekraïne tegen de bolsjewieken van de Sovjet-Unie. In feite is “fascisten in Oekraïne” het belangrijkste argument van Poetin’s propaganda, waarmee hij de hoofden van Russische burgers hersenspoelt, die nu denken dat Oekraïners kwaadaardig zijn en die hun zonen graag naar Oekraïne sturen om te sterven in een gevecht met zogenaamde “fascisten”.

Het is echter interessant dat de Russen op de een of andere manier “vergeten” om hun eigen Russische bevrijdingsleger te noemen, waarvan de leden aan de zijde van nazi-Duitsland tegen bolsjewieken vochten. In feite waren bolsjevieken zeer impopulair op het grondgebied van de Sovjet-Unie: Bolsjewieken doodden tientallen miljoenen mensen nadat ze aan de macht kwamen. Dat was de reden waarom er in de eerste jaren na de Duitse aanval op de Sovjet-Unie zoveel Sovjet-deserteurs waren – mensen wilden niet sterven voor bolsjevieken.

Deze mensen sloten zich aan bij legers, zoals het Russische Bevrijdingsleger, dat aan de kant van Duitsland tegen de bolsjewieken vocht. In 1943 bedroeg het aantal vrijwilligers in het Russische Bevrijdingsleger (ROA) bijna 800.000 (!). Russische kozakken vormden het grootste deel van de ROA.

Interessant genoeg verdedigden Kozakken hun grondgebied tegen bolsjewieken op dezelfde manier als de Oekraïners hun regio’s in het westen van Oekraïne verdedigden. Het is ironisch dat Russische Kozakken nu in Oost-Oekraïne vechten tegen wie ze “fascisten” noemen, hoewel ze tijdens de Tweede Wereldoorlog voor fascisten vochten.

Het aantal soldaten van het Russische bevrijdingsleger was bijna een orde van omvang groter dan het aantal mensen dat ooit betrokken was bij het Oekraïense opstandelingenleger. Russen lijken hun geschiedenis te vergeten.

Bron: You-Tube.

Wat de geallieerden na de oorlog met deze Russen deden hebben we hier beschreven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

10 Comments on 800.000 Russen vochten aan Duitse zijde tijdens de Tweede Wereldoorlog

 1. Hoe…onderwijzen we dat onze kinderen?
  Hoe? Bypassen we de Joodse lobby?

  Like

 2. Duchesne // oktober 6, 2018 om 22:17 //

  Rode en witte Kozakken. Voor een halve wereld was Adolf Hitler een bevrijder, en vaak ook terecht. Toegegeven, voor de bankiers en het geldleen systeem was hij een gevaar. Hij kwam voort uit een tijd waarin hard werkende volkeren tot armoede werden gebracht door speculanten en “beleggers”, voor wie winst over lijken mag gaan. Adolf is dood, maar verder is er niets veranderd, enkel onze bewustwording over goed en fout, wanneer we eenmaal onze ogen openen.

  Like

 3. In ww 2 zijn 1.2 miljoen Joden afgeslacht in de Oekraïne alleen daar praat men niet over vw de toetreding van dat land tot de EU. Ook praat men niet graag over de Moslim legergroep van 600.000 man die voor Hitler vochten, en in Duitsland is het strafbaar om daar over te publiceren dus beetje hypocriet dit artikel over de Russen

  Like

 4. Het artikel vermeldt een stukje geschiedenis over het Russische Bevrijdingsleger in samenhang met de bolsjewieken en het gedrag van Poetin. Waarom dat hypocriet zou zijn ontgaat me. Verder is het Duitsland niet strafbaar om over de moslims te publiceren die voor Hitler vochten, in tegenstelling tot het vraagtekens zetten bij de zogeheten 6 miljoen overleden Joden in de Holocaust.

  Like

 5. Ik bedoelde dit boek wat Merkel wilde verbieden Voor profeet en Führer en wat nog steeds een verafschuwd boek is bij de linkse & good Mensch elite en dat men de schrijver wilde dagvaarden voor aan zetten tot haat en belediging van de Islam. Alleen geen antwoord op de slachting van 1.2 miljoen Joden in de Oekraïne door de Oekraïners in ww2 . En Erdogan zegt dat dat een leugen is 6 miljoen joden de gaskamer in ! en hij wordt als een Pasja ontvangen door Merkel Maar om Poetin nu neer te zetten in je artikel als de boekie men nee!

  Like

 6. Voor de rest ik vind Fenixx een website die ik graag bezoek en lees en vele artikelen goed en de moeite waard om te lezen. Het geeft stof tot na denken en te reageren ook op die van andere bezoekers .

  Liked by 2 people

 7. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

  Like

 8. Rommel dankje voor de link

  Like

 9. Ik wou zeggen, ook aan die zaken hebben we een overdosis aandacht besteed.

  Ik zou nog wel wat links uit het archief kunnen trekken 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s