Nieuw

Mannelijke feminist loopt met bloedig maandverband rond

Feministische menstruatie kunst in het metrostation van Stockholm. @silvana.luisa / Instagram

Moet belastinggeld worden geïnvesteerd in “menstrueel-gecertificeerde” werkplekken? Die vraag werd afgelopen donderdag besproken in het televisieprogramma ‘Opinie’ van de Zweedse staatszender SVT. SVT bracht ook een koppel naar voren waarvan de partner “vrijwillig” met een bloedig maandband rondloopt.

Gisteren werd in SVT’s Opinie onder andere besproken of het goed is dat de staat belastinggeld uitgeeft aan “menstrueel-vriendelijke werkplekken”, schrijft FT.

Dit sinds de feministische vereniging Menstruatie meer dan een half miljoen kronen (50.000 euro) in bijdragen van de Gender Gelijkheidscommissie had ontvangen om werkplekken “menstrueel te certificeren”.

Het programma omvatte onder andere een vrouw en haar vriend, waarvan deze laatste ermee instemde om de hele dag een bloederige maandverband in zijn onderbroek te dragen om te ervaren hoe het voelt om te menstrueren.

De vriendin wilde namelijk dat de vriend begreep waarom men als vrouw geïrriteerd kan zijn tijdens de menstruatie, en hij was het daarmee eens.

Tegelijkertijd heeft ze het allemaal gefilmd en online geüpload.

– Ik wilde het steunen. Maar er was ook nieuwsgierigheid en openheid. Waarom zou ik nee zeggen, dacht ik? Het is gewoon een ervaring, verklaarde de vriend en legde uit waarom hij het ermee eens was.

Hij geeft ook toe dat het bloed irriterend voor hem was.

– Meer mannen zouden dat moeten doen, zei de vriendin later in het programma.

Ze vertelt ook dat ze de financiering van “menstrueel-gecertificeerde” werkplekken steunt, een onderneming die harde kritiek heeft gekregen van mensen die denken dat het geld in belangrijkere dingen moet worden geïnvesteerd.

– Ik denk ook dat op scholen gratis menstruatiebescherming aanwezig moet zijn. Dat is vanzelfsprekend, zegt ze.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8645 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Mannelijke feminist loopt met bloedig maandverband rond

 1. Vrouwen zouden eens moeten beseffen hoe irritant het is om met een stijve rond te lopen.

  Liked by 1 persoon

 2. Zwaar gestoord

  Liked by 1 persoon

 3. Je kan ook een tampon in je neus stoppen en dan geef ik er wel een flinke tik op, misschien een idee voor de mannelijke feministen.

  Liked by 1 persoon

 4. Gekloot // oktober 5, 2018 om 15:04 //

  #hetoo & #shetoo. Rare mensen!!

  Like

 5. Jack vanderVeen // oktober 5, 2018 om 15:09 //

  In Zweden is lynx nog verder het spoor bijster dan elders in Europa en de wereld.
  Wanneer krijgen die lynxe honden nu eens door dat politiek bedrijven van belastinggeld betekent politiek bedrijven op andermans kosten. Ook dat is nog tot daar aan toe. Maar bedrijf wel zinnige en voor het land opbouwende en behouden termijn politiek. In plaats van al deze nonsens zonder een enkel opbouwend toekomstperspectief.
  Maar lynx, dom geboren en niets bijgeleerd. En degene die wel iets hebben bijgeleerd hebben de stof vast niet goed begrepen.

  Like

 6. Fantastische opmerking van Rommel. Het wordt steeds triester met links en het feminisme. Heb in de jaren 80 een hoop meegemaakt met het feminisme en mijn conclusie is dat het het meest waardeloze gedachtegoed is wat er bestaat. Gelijke rechten, gelijkwaardigheid??? Nou vergeet het maar, het enige waar het over gaat is overheersing, domineren, hun zin doordrijven, en het hele feministische gewauwel eromheen is alleen een stuk gereedschap met als doel overheersen, domineren en hun zin doordrijven.

  Like

 7. Het maandverband op zich niet zo irritant, de lichamelijke klachten die bij een menstruatie horen zijn dat wél, dus is het onzin dat die man met zo’n verband gaat rondlopen.

  Like

 8. Totaal van het pad af.

  Like

 9. syberspees // oktober 5, 2018 om 21:49 //

  Hier komt toch zelfs de grootste relnicht niet op?
  Als dit gaat aanslaan meld ik me aan voor een enkele reis mars
  Toedeledoki

  Like

 10. Als een vrouw de pil slikt heeft ze geen eisprong en weinig menstruatie
  Wät zeuren ze nou , wordt zwanger dan, negen maanden nergens last van,
  en goed tegen de omvolking, en ook nog een mooi kind, win win situatie

  Like

 11. Von Puffelen // oktober 6, 2018 om 15:58 //

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s