Nieuw

CERN schorst topwetenschapper nadat hij zegt dat de natuurkunde door mannen is uitgevonden

Een Italiaanse wetenschapper is geschorst door een van ’s werelds meest vooraanstaande nucleaire onderzoekscentra, omdat hij zei dat “de natuurkunde werd uitgevonden en gebouwd door mannen”, die nu worden gediscrimineerd.

In zijn presentatie zei professor Alessandro Strumia dat mannelijke wetenschappers in plaats van vrouwelijke wetenschappers leden aan discriminatie op basis van ideologie in plaats van verdienste. Hij zei dat de natuurkunde “door mannen is uitgevonden en gebouwd, en niet op uitnodiging (als in vrouwenquota)”.

Volgens Strumia, was hij over het hoofd gezien voor een positie ten gunste van een vrouwelijke kandidaat. Hij zei dat iedereen die zich tegen deze discriminatie uitsprak, is aangevallen, gecensureerd of het risico liep zijn baan te verliezen. “Ik hou van natuurkunde en wetenschap omdat iedereen kan doen wat hij wil. Ik houd er niet van wanneer social engineering bepaalt hoeveel mannen, vrouwen en categorieën er moeten zijn,” vertelde hij de Guardian.

Professor Strumia. CERN

Strumia, een natuurkundige van de Universiteit van Pisa, werd geschorst wegens “persoonlijk gebrek aan respect” dat hij zou hebben getoond tijdens zijn toespraak bij CERN, de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek.

Het management van CERN kwam maandag bijeen om zijn toekomstige relatie met professor Strumia te bespreken en gaf na hun vergadering een verklaring uit waarin Strumia met onmiddellijke ingang werd geschorst in afwachting van een onderzoek naar zijn “onaanvaardbare” presentatie.

CERN sprak “schok” uit bij de “hoogst beledigende” commentaren die door Professor Strumia in de verklaring worden gemaakt.

Tijdens de presentatie van Strumia sprak hij over de vraag of Physics “een belangengemeenschap was, geoptimaliseerd om de natuur te begrijpen”. Zijn tegenstanders beweren dat hij “gegevens en verwijzingen naar recente studies heeft genegeerd, vooral die met betrekking tot genderproblematiek in STEM (een Engels acroniem voor Science, Technology, Engineering en Mathematics, ik moest het ook opzoeken, dus dacht zal het er maar bijzetten, Fub)”.

Arnaud Marsollier, woordvoerder van CERN, zei: “CERN beschouwt de presentatie van een uitgenodigde wetenschapper tijdens een workshop als zeer aanstootgevend en steunt de vele leden van de gemeenschap die hun verontwaardiging hebben geuit”, aldus Arnaud Marsollier, woordvoerder van CERN.

“De [wetenschappelijke] gemeenschap is in shock”, vertelde Marsollier aan The Telegraph. “We weten dat de natuurkunde gedomineerd wordt door mannen. Deze workshop werd georganiseerd om vooruitgang te boeken en daarom vinden we het zo schokkend. Wij vinden dat dit in de toekomst niet meer mag gebeuren.

In de Europese wetenschappelijke gemeenschap zijn er voor elke vrouw twee mannen.

“Diversiteit is een sterke realiteit bij CERN en is ook een van de kernwaarden die ten grondslag liggen aan onze gedragscode. De organisatie zet zich volledig in voor het bevorderen van diversiteit en gelijkheid op alle niveaus”, aldus een verklaring van CERN. “CERN streeft er altijd naar zijn wetenschappelijke missie uit te voeren in een vreedzame en inclusieve omgeving,” vervolgde het bedrijf.

Prof. Strumia verdedigde zijn commentaren ondanks de talrijke aanvallen van voornamelijk Britse vrouwen op hem, aangezien het publiek voornamelijk bestond uit Engelssprekende vrouwelijke fysici.

Hij vertelde de Guardian dat zijn tegenstanders “probeerden mij te schilderen als een monster dat vrouwen discrimineert”, maar zei dat zijn presentatie ging over “feiten” in reactie op uitspraken over mannen die vrouwen discrimineren.

Volgens Strumia toonden de gegevens aan dat mannelijke en vrouwelijke wetenschappers gelijkelijk werden geciteerd in presentaties en dat vrouwen zelfs de voorkeur kregen als het om het aannemen van een baan ging. “Dit is niet de boodschap die ze wilden [horen] op deze conferentie”, voegde hij eraan toe.

Tijdens zijn toespraak zei hij dat in ieder geval vrouwelijke onderzoekers in Italië de neiging hadden te profiteren van “gratis of goedkoper universitair” onderwijs, terwijl de dure universiteit van Oxford in Engeland “de examentijden voor vrouwen verlengt om ze te bevoordelen”.

Hij zei dat een vrouwelijke deelnemer aan het evenement had beweerd dat na het leger seksueel misbruik op het terrein van natuurkunde het meeste voorkomt, wat ‘totaal absurd’ was.

“Deze mensen zijn zo bezorgd over problemen die niet bestaan. Wat ik heb gezegd heeft eigenlijk een goed doel. Wij discrimineren niet, vrouwen worden al jaren geholpen”, legt Strumia uit.

Dr. Jessica Wade, een natuurkundige aan het Imperial College in Londen, die ook sprak op de conferentie, tweette haar afschuw over Strumia.

“Korte samenvatting van de toespraak van Strumia: vrouwen zijn niet zo goed in natuurkunde als mannen en ze hebben te veel geld gekregen of zijn oneerlijk gepromoveerd tot machtsposities. Hij zei dit tegen een publiek van vroege carrière #womeninSTEM,” zei zij.

CERN wordt momenteel geleid door een vrouwelijke natuurkundige die zelf niet vreemd is aan controverse. Toen directeur-generaal Fabiola Gianotti in 2012 de ontdekking van het Higgs Boson-deeltje aankondigde, koos ze in de diavoorstelling van de baanbrekende wetenschappelijke resultaten voor Comic Sans letters.

De commotie over het ongepaste gebruik van het lettertype was grotendeels te wijten aan het belang van het gepresenteerde materiaal. Comic Sans MS is een sans-serif casual script lettertype dat voornamelijk wordt gebruikt in stripboek belettering, vooral bedoeld voor gebruik in informele documenten en kindermateriaal.

In situaties waarvoor het niet bedoeld was, werd het lettertype het onderwerp van spot.

Professor Fabiola Gianotti. CERN

In een verklaring zei CERN, die in 2016 ondanks de controverse Gianotti had benoemd, dat het een “cultureel diverse organisatie” was die mensen van tientallen nationaliteiten bij elkaar bracht.

“Het is een plek waar iedereen welkom is, en iedereen dezelfde kansen heeft, ongeacht etniciteit, geloof, geslacht of seksuele geaardheid”, aldus de verklaring.

Dia’s van Strumia’s presentatie op de conferentie over hoge energie fysica en gender in Genua op vrijdag zijn sindsdien van de CERN website verwijderd “in overeenstemming met een gedragscode die geen persoonlijke aanvallen en beledigingen tolereert”. De dia’s werden van de website geveegd door Gianotti, die de presentatie van Strumia heeft beschreven als “zeer aanstootgevend”.

Deelnemers merkten echter op dat Strumia’s opvattingen al enige tijd bekend zijn.

In zijn slideshow die online heeft gecirculeerd, merkte hij op dat vrouwen zoals Marie Curie, “pas werden verwelkomd nádat ze hadden laten zien wat ze kunnen doen….”.

Bron:

http://freewestmedia.com/2018/10/02/cern-suspends-top-scientist-after-he-says-physics-was-invented-by-men/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on CERN schorst topwetenschapper nadat hij zegt dat de natuurkunde door mannen is uitgevonden

 1. Jack vanderVeen // oktober 5, 2018 om 18:55 //

  Telkens wanneer ik een artikel lees dat eigenlijk mensonwaardig is doordat gestoorden met aan de haal gaan met hun tenenkrommende fantasieën, denk ik: “erger dan dit kan haast niet!” Helaas word ik keer op keer hevig teleurgesteld door die lynxe mongolen, want zij kunnen wel erger en extremer blijkbaar. Waar houdt dit eens op? Nooit???

  Like

 2. Joodse inmenging?
  Just asking.

  Like

 3. marijke // oktober 5, 2018 om 23:41 //

  de natuurkunde, was er eerder dan de mens …..dus eerder dan een natuurkundige
  dus er klopt weer niks van

  Like

 4. “Deze mensen zijn zo bezorgd over problemen die niet bestaan.” Beter kan het niet worden gedefinieerd.

  Like

 5. @Feniks // oktober 5, 2018 om 21:38 //

  Waar en wanneer niet…Every.Single.Time.

  Like

 6. @marijke // oktober 5, 2018 om 23:41 //

  Natuurlijk niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s