Nieuw

Zweedse Rijksaanklager gaat in hoger beroep tegen synagoge-vonnis: eist deportatie

Foto van het politieonderzoek. © Zweedse politie

De Palestijnen die onlangs door de het Hooggerechtshof zijn veroordeeld wegens de terroristische aanslag op de synagoge in Göteborg zijn deportaties naar hun thuisland ontlopen. De procureur-generaal bij het Hooggerechtshof wil dit veranderen en is nu tegen het vonnis in hoger beroep gegaan.

In de districtsrechtbank werden drie migranten uit Syrië en Palestina veroordeeld tot gevangenisstraf. Hoewel alle buitenlandse staatsburgers zijn, werd er slechts één tot deportatie veroordeeld. Nog een aantal mensen namen deel aan de brandbomaanslag, maar konden niet worden geïdentificeerd.

Toen de zaak bij het Hooggerechtshof aanhangig werd gemaakt, werd het deportatiebesluit opgeheven. Men geloofde, onder andere, dat de “potentiële interesse van Israël in de zaak” zou kunnen betekenen dat de “mensenrechten van de man niet kunnen worden gewaarborgd”, wat in de internationale media aandacht trok en koppen creëerde.

LEES MEERPalestijnen die terroristische aanslag pleegden op synagoge in Göteborg worden niet uitgewezen

De Rijksaanklager, die nu in beroep gaat bij het Hooggerechtshof, verwijst naar de beoordeling van de Migratiecommissie dat de man niet het risico loopt te worden blootgesteld aan “onmenselijke behandeling”.

– Hij zal naar Palestina worden uitgezet omdat hij daar vandaan komt en waar hij staatsburger is, de Migratiecommissie heeft verklaard dat er geen belemmering is om hem naar Palestina te deporteren, zegt My Hedström, bureauchef van de nationale Rijksaanklager, tegen TT.

Volgens de Rijksaanklager kan de zaak een precedent zijn en wil dat het Hooggerechtshof zijn interpretatie geeft van de juridische situatie rond de uitwijzingen, waarvan wordt aangenomen dat het op dit moment onduidelijk is.

– We hebben een voorbeeld aangeduid van vijf Afghanen die veroordeeld zijn voor kinderverkrachting en werden uitgewezen ondanks dat was aangetoond dat het je jeugdigen waren, er worden dus verschillende beoordelingen gemaakt, zegt Hedström.

– Wij leunen tegen de Zweedse Migratiecommissie als deskundige autoriteit. De Migratiecommissie en de Migratierechtbanken doen een veel vollediger onderzoek naar uitzettingszaken dan een algemene rechtbank kan doen.

Bron:

https://samnytt.se/riksaklagaren-overklagar-synagogadomen-yrkar-pa-utvisning/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Zweedse Rijksaanklager gaat in hoger beroep tegen synagoge-vonnis: eist deportatie

 1. skeeter // oktober 4, 2018 om 20:54 //

  Sinds wanneer verdienen beesten mensenrechten?

  Like

 2. tim pietersen // oktober 4, 2018 om 22:37 //

  ideetje : vraag aan alle moslims en niet westerse allochtonen wat ze van synagoges vinden, deporteer hen die negatief antwoorden 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Simpel antwoord, voor Palestijnen en moslims in het algemeen bestaan Joden niet, want ze mogen niet bestaan, vandaar de aanslagen en het uitroeien van dit volk.

  Like

 4. Scrutinizer // oktober 5, 2018 om 00:33 //

  @Tim
  Ik begrijp dat synagoges heilig voor u zijn.
  Maar u kent het begrip taquiya kennelijk niet.
  Verdiep u misschien eens in de cultuur van uw arabische buurlanden.
  Dan zal u zien dat uw voorstel simpelweg geen kans maakt.

  Like

 5. tim pietersen // oktober 5, 2018 om 18:56 //

  @ scutinizer

  je moet ergens beginnen joh 🙂

  taquiya betekent dat ze mogen liegen

  we kunnen leugendetectors gebruiken, of police interrogators

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s