Nieuw

Italiaanse minister Matteo Salvini slaat toe op Juncker van de EU: Hij zou twee glazen water moeten drinken alvorens zijn mond te openen

Foto: Dronken lor Jean Claude Juncker hangt over een tafel heen om een vrouwelijke hoogwaardigheidsbekleder een handkus te geven. Bron: US Department of State.

De Italiaanse vice-premier Matteo Salvini dreigt te procederen nadat Jean-Claude Juncker’s opmerkingen een domino-effect op de markten hebben veroorzaakt.

Juncker, de ongekozen despoot, uitte “bezorgdheid” over de door de Italiaanse regering voorgestelde begroting, die een directe bedreiging zou vormen voor de euro, zoals in Italië en Griekenland.

De onverantwoordelijke opmerkingen van Jean-Claude stuurde het rendement op Italiaanse benchmarkobligaties naar een vierenhalf jaar hoogte van 3,4 procent, terwijl de aandelen in Italiaanse banken daalden. Matteo zei: “De voorzitter van de Europese Commissie, Juncker, heeft door Italië gelijk te stellen met Griekenland ervoor gezorgd dat de spread (kloof) op hol is geslagen. Dat had hij ons kunnen besparen”.

Zijn vijandigheid was duidelijk toen Salvini over Juncker zei: “Hij moet twee glazen water drinken voordat hij zijn mond opent en ophouden met het verspreiden van niet-bestaande dreigingen. Of we vragen hem om schadevergoeding”.

De Lega-leider beschimpte de overdrijving van Brussel over de impact van het geplande begrotingstekort van Rome van 2,4 procent voor de komende drie jaar. En legde uit dat de stijgende kosten van de financiering van de schulden van Italië te wijten waren aan  de EU-ambtenaren die de investeerders in de weg stonden en de kloof, ook wel bekend als spread, tussen de Italiaanse en Duitse leenkosten vergrootten.

Verder verklaarde hij dat dergelijke opmerkingen een opzettelijke manier waren om zijn regering te ondermijnen: “Door de woorden en dreigementen van Juncker en andere Europese bureaucraten blijft de spread toenemen, met als doel de regering en de Italiaanse economie te ondermijnen.”

De coalitiepartner van Salvini, vice-premier Luigi Di Maio, steunde de compromisloze lijn van zijn bondgenoot om een begroting op te stellen die de Italiaanse begroting zou kunnen opdrijven tot een hogere BBP ratio dan vorig jaar. Di Maio verklaarde: “We keren niet terug van die doelstelling van 2,4%, dat moet duidelijk zijn… We zullen niet een millimeter terugkrabbelen”.

Het ‘nieuwe Europa’, de anti-establishment krachten, zijn de EU aan het herdefiniëren. Wat er nu gebeurt, zal worden bepaald door hoe hard de gevestigde orde ertegenin gaat, maar Europa is zeker aan het veranderen, schrijft VoE.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Italiaanse minister Matteo Salvini slaat toe op Juncker van de EU: Hij zou twee glazen water moeten drinken alvorens zijn mond te openen

 1. Prima pik die Salvini, die smerige dronken zelfbenoemde voorzitter klootzak en de gehele voze EU bende moet kapot.

  Like

 2. Eindelijk iemand die de waarheid durft te zeggen ,en niet die zuiplap bij de hand neemt ,om hem met een lulverhaal over rugklachten te ondersteunen .Als je jezelf al niet in de hand kan houden ,hoe moet je het dan doen met heel de EU .,iedereen wegzetten als populist die daar wat van zegt ,gaat niks worden,en al die meelopers moeten zich kapot schamen .

  Like

 3. smerige bende daar in Brussel. Salvini daarin tegen is top, trekt tenminste zijn muil open

  Like

 4. Scrutinizer // oktober 5, 2018 om 00:17 //

  Mijn sympathie gaat uit naar Salvini.
  Niettemin begeven ze zich wel op glad ijs: de Italianen maar ook de Eurocraten.
  De toestandin Italie is nl. uiterst precair. Anderzijds is Italie qua totale schulden ca. 6x zo groot als Griekenland, dus als Italie kopje onder gaat, sleurt het heel de EU mee en is het game over.
  Misschien zal menigeen hier dat niet betreuren.
  Maar punt is wel dat als Junker denkt Italie wat te kunnen pesten, hij de dit als een boomerang in zijn gezicht dreigt terug te krijgen.
  Overigens besfte ie dat best, want het is heus geen domkop. Toen in eind jaren ’90 louter op Luxemburgs niveau politiek beoefende was het een uitstekende kerel. Dat hij daarna tot de evil empire toetrad, betekent nog niet dat ie plots dom is geworden.

  Like

 5. Heel goed dat iemand zijn mond open doet tegen deze stinkende alcoholist.
  Daar kan Rutte een voorbeeld aan nemen de landaard

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s