Nieuw

Frankrijk’s meest gezochte misdadiger ontweek politiearrestatie door drie maanden een boerka te dragen

Foto: Ter illustratie. Bron: Unsplash / Auteur: Majid Korang Beheshti

Rédoine Faïd, de meest gezochte crimineel van Frankrijk voor de moord op een politievrouw tijdens een mislukte overval in 2010, is bijna drie maanden na de dag van zijn gevangenisontsnapping gearresteerd, meldt France24 .

Hij was het brein achter een mislukte roofoverval in 2010, met een overvloed aan eerdere misdaden. Een politievrouw werd gedood tijdens zijn poging een geldtransportwagen met contant geld te overvallen.

Op 1 juli ontsnapte hij met behulp van drie zwaarbewapende mannen in een helikopter die door een gegijzelde vlieginstructeur bestuurd werd. Hij was al drie maanden op de vlucht. Dit is niet de eerste ontsnapping van Faïd. In 2013 gijzelde  hij vier gevangenisbewakers en wist met behulp van dynamiet de gevangenisdeuren op te blazen. Hij was toen zes weken op de vlucht.

Na het monitoren van de mobiele telefoons die werden gebruikt door de bendeleden die deelnamen aan de gevangenisontsnapping, wist de politie op woensdagochtend Faïd eindelijk op te sporen in een flatgebouw. Er was een jonge vrouw in Creil, waar Faïd opgroeide, die afgelopen weekend “een persoon in haar auto had laten stappen die gekleed was in een boerka waarvan de figuur suggereerde dat hij een man zou kunnen zijn”.

Most wanted crimineel Rédoine Faïd

De in een boerka geklede persoon stapte uit de auto en kwam de flat van de vrouw binnen, gevolgd door een andere persoon, ook in een boerka. De politie vermoedde onmiddellijk dat de twee in boerka geklede personen Rédoine Faïd en zijn broer Rachid waren.

Op woensdag 04:20 viel een gigantische arrestatieteam van de Franse BRI-politie de flat binnen en arresteerde Rédoine Faïd en zijn broer Rachid, samen met de 28-jarige neef van de flateigenaar. De neef en twee andere verdachten worden elders in hechtenis gehouden.

Rédoine is een van de meest beruchte criminelen van Frankrijk. Ondanks het gewelddadige karakter van zijn misdaden heeft hij bijna de status van een beroemdheid.

Hij werd na zijn gevangenisontsnapping van 2013 in 2017 tot 10 jaar veroordeeld, en kreeg ook 18 jaar gevangenisstraf omdat hij het brein achter de overval van 2010 was. In 2018 ging hij niet in beroep en werd hij veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf.

De gewelddadige gevangenisontsnappingen en het ontkomen aan politiearrestatie door simpelweg een boerka te dragen, is een gênante kwestie geworden voor minister van Justitie Nicole Belloubet. Op woensdag deed ze de gelofte: We gaan hem in een hoogbeveiligde faciliteit plaatsen waar hij zeer nauwlettend in de gaten wordt gehouden”.

De strijd om de boerka is sinds gisteravond aanzienlijk geïntensiveerd, aangezien burgers in heel Frankrijk en over de hele wereld legitieme redenen zien om boerka’s op openbare plaatsen niet toe te staan. De angst voor onveiligheid die eerder als ‘racistisch’ werd bestempeld, is afgelopen woensdag  een zeer terechte zorg gebleken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Frankrijk’s meest gezochte misdadiger ontweek politiearrestatie door drie maanden een boerka te dragen

 1. Scrutinizer // oktober 4, 2018 om 02:15 //

  Ach ja, een oud grapje in Antwerpen luidt dat als je een burka ziet, dat dat eigenlijk een joodse tiener is die zich zo geneert voor zijn door zijn ouders opgelegde keppel en pijpenkrullen, dat ie zich verbergt onder een burka omdat ie op straat niet herkenbaar gespot wil worden met de looks die zijn ouders hem opdrongen.

  Maar kennelijk hebben nu ook moslim criminelen begrepen hoe handig een burka kan zijn…

  Like

 2. Snik….dat misdadigers een boerka als camouflage gaan dragen…..snik….daar kunnen wij niks aan doen….snik….wij willen gewoon in onze boerka kunnen lopen….snik!

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. France’s most wanted criminal evaded police arrest by wearing a burqa for three months – Gjergj Shqipëria-Skender Jashari

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s