Nieuw

De onder Italiaanse vlag varende migrantenreddingsboot tart anti-immigratieminister Salvini

Vaartuig Mare Jonio gaat op weg naar Libië, ondanks het feit dat Matteo Salvini de geredde migranten die Italiaanse havens binnenvaren, tegenhoudt.

De eerste niet-militaire, onder Italiaanse vlag varende reddingsboot die sinds het begin van de migratiecrisis in de Middellandse Zee opereert, is vertrokken naar de wateren van Libië, in een directe uitdaging voor de uiterst rechtse minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini.

De hulpverleningsboten smokkelboten van NGO’s zijn vrijwel allemaal verdwenen van de belangrijkste migratieroutes sinds Salvini kort na zijn aantreden deze zomer aankondigde dat hij Italiaanse havens sloot voor niet-Italiaanse hulpverleningsboten smokkelboten.

De Italiaanse vlag op de 38 meter lange Mare Jonio zal het voor Salvini moeilijker maken om te voorkomen dat het schip aanmeert, hoewel hij nog steeds kan voorkomen dat mensen van boord gaan. De boot is gekocht en uitgerust door een coalitie van linkse politici, antiracistische verenigingen, intellectuelen en kunstfiguren, onder toezicht van twee NGO’s. Haar missie heet Mediterranea.

“Wij willen een principe van menselijkheid bevestigen dat het rechtse beleid vergeten lijkt te zijn”, aldus Erasmo Palazzotto van de linkse LeU (Free and Equal) partij.

Het anti-immigratiebeleid van de Maltese en Italiaanse regeringen, die hun havens hebben gesloten voor reddingsschepen smokkelboten, heeft geleid tot een sterke daling van het aantal reddingsoperaties. De mensen die asiel zoeken, proberen nog steeds de risicovolle oversteek te maken. Maar zonder de reddingsboten smokkelboten zullen de schipbreuken waarschijnlijk dramatisch toenemen afnemen, (want er is geen reden maar om te vertrekken).

In augustus weigerde Salvini 177 mensen aan land te laten gaan die gered waren in de centrale Middellandse Zee vlak voor de kust van Libië door een Italiaans kustwachtschip. Het schip kreeg toestemming om aan te meren in de haven van Catania, maar de mensen moesten bijna een week aan boord blijven.

Moeten we verwachten dat Salvini ook de havens voor ons sluit? Wij zijn een Italiaanse boot, die de Italiaanse vlag voert. Zij zullen hierop moeten antwoorden,” zei Palazzotto. “Als ze dan proberen te weigeren de migranten van boord te laten gaan, zullen we niet zwijgen en zullen we hen een stem geven vanaf het schip”, aldus Palazzotto.

Het schip heeft steun gekregen van de Spaanse NGO Pro-Activa en de hulporganisatie smokkelorganisatie Seawatch, de schrijver Elena Stancanelli en de filmregisseur Paolo Virzì.

“Dit is een morele ongehoorzaamheidsmissie, maar ook een civiele gehoorzaamheidsmissie”, aldus het persbureau van de Mediterranea-missie in een verklaring. “We zullen nationalisme en vreemdelingenhaat ongehoorzaam zijn. In plaats daarvan zullen we ons houden aan onze grondwet, het internationaal recht en het recht van de zee, waaronder het redden van levens”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on De onder Italiaanse vlag varende migrantenreddingsboot tart anti-immigratieminister Salvini

 1. Salvini maakt ze alvast voor bandieten uit

  Like

 2. Het is nog steeds verboden om mensen te smokkelen. Dus zodra het aanlegd gelijk aan de ketting en de bemanning op pakken. Ze gaan ze halen bij Libië dus mensensmokkel.

  Like

 3. Gekloot // oktober 4, 2018 om 23:45 //

  Ja en er wordt vast veel voor betaald die zgn. redding van het mensensmokkelschip

  Like

 4. Rebellie binnen de linkse tak in Italië. Als de bliksem een noodwet invoeren voor vals gebruik Italiaanse vlag door misdadige bende NGO´s.

  Like

 5. antiislamnu // oktober 5, 2018 om 00:47 //

  Het zal wel weer via via gefinancierd zijn door meester rat sorros boot in beslag nemen medewerker arresteren tevens ngo kantoor sluiten en medewerker arresteren wegens medeplichtigheid en deel hebben aan een criminele organisatie.
  Als voorbeeld enorme straffen opleggen wegens ondermijning van de staat en ontwrichting van de samenleving.

  Liked by 2 people

 6. Joey France // oktober 5, 2018 om 11:31 //

  Doorstreep in uw artikel ook nog: “anti” in “antiracistische verenigingen” , vervang “verenigingen” door “lobby’s” en “intellectuelen” door “omhooggevallen egotrippers”.

  Liked by 1 persoon

 7. zijn de linksen nu niet slimmer niemand kan daar achter s
  taan

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s