Nieuw

Commissie: EU moet nationale soevereiniteit beperken om populisme te doden

De Europese Unie (EU) moet een einde maken aan de nationale soevereiniteit over financiën door een “eurozonebegroting” op te stellen om de populistische politiek binnen de eurozone te vernietigen, aldus de Commissie.

Pierre Moscovici, hoofd economische zaken van de niet-gekozen uitvoerende macht van de EU, zei dat “meer vooruitgang in de Europese integratie” nodig is om het populisme, dat hij beschreef als “een grote bedreiging voor onze democratieën, voor de liberale democratieën, voor de rechtsstaat en voor de Europese waarden”, af te wenden.

“Het hebben van een begroting voor de eurozone is absoluut doorslaggevend als we de populistische uitdaging, de brandende kwestie van de ongelijkheden, willen aanpakken”, vertelde hij in een interview met Euractiv.

Sprekend na een gesprek in de Europese Amerikaanse Kamer van Koophandel van New York, zei Moscovici: “De Europese crisis is niet langer een economische crisis. Het is een ongelijkheidscrisis. Het is een politieke crisis. Het is een leveringscrisis. We moeten meer resultaten boeken. Dat is waar het bij de hervorming van de eurozone om draait. Het is niet technisch. Het is zeer politiek”.

Wat Italië betreft, waar de burgers eerder dit jaar een coalitie hebben gekozen tussen de eurosceptische, anti-establishment Five Star Movement en de anti-massa-migratieliga, waarschuwde Moscovici tegen het feit dat de regering de EU dictaten die een strenge beteugeling van de overheidsuitgaven eisen, met voeten treedt.

De in Parijs geboren commissaris, die zijn politieke carrière begon in de Franse Revolutionaire Communistische Liga, verklaarde: “Mijn boodschap is dat hun belang, niet alleen hun plicht, maar ook hun belang is om het structurele tekort te verminderen” en op hun beurt hun overheidsschuld te verminderen, zodat zij investeringen in de economie kunnen ontwikkelen”.

Tijdens een andere aanval op Italië eerder deze maand over het falen van de regering om een voorstel te doen voor wat hij zou accepteren als een “geloofwaardige begroting”, haalde Moscovici uit naar populisme in Europa, sprekend over “kleine Mussolinis” en “een klimaat dat veel op de jaren 1930 lijkt ”.

In 2015, toen Italië werd geregeerd door niet-verkozen technocraten, drong de toenmalige minister van Economie, Pier Carlo Padoan – een globalistische voormalige IMF chef voor Italië die fungeert als plaatsvervangend OECD-secretaris-generaal – aan op diepere integratie in de eurozone om ervoor te zorgen dat geen enkel land de eenheidsmunt ooit zou kunnen verlaten.

De Franse president Emmanuel Macron is een van de belangrijkste voorstanders hiervan, omdat hij een “grondige transformatie” van de eurozone heeft geëist, waarbij de 19 leden samen met een gezamenlijke minister van Financiën, begroting en parlement zouden worden samengeklonken.

Volgens Euractiv hebben de aartsglobalistische Franse leider en zijn binnenlandse economie-team dit jaar “de druk opgevoerd” om verder te gaan met onomkeerbare convergentie voordat de verkiezingen voor het Europees Parlement volgend jaar plaatsvinden, uit vrees dat door de opkomst van soevereiniteitsbewegingen het “project” van een federale EU-superstaat in gevaar zou komen.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/09/27/commission-eu-must-curb-national-sovereignty-kill-populism/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

11 Comments on Commissie: EU moet nationale soevereiniteit beperken om populisme te doden

 1. De idioten hebben totaal geen benul meer wat ze moeten doen. Zelfs mijn alcoholistische ome Jan met twee jaar LTS kan ze vertellen dat een eurozonebegroting nou niet bepaald de oplossing is om de kleine Mussolinis in het gareel te brengen

  Like

 2. The genie is out of the bottle, en ze gaan hem er niet meer in krijgen.

  Like

 3. Ik zal wel gek zijn maar volgens mij wakker je populisme dan alleen maar aan. Maar ik heb niet gestudeerd natuurlijk. Alleen een financiële studie gevolgd. Als ze aan mijn pensioen komen word ik ook rechts radicaal.

  Like

 4. Juanito // oktober 4, 2018 om 09:07 //

  De Eu en hun slippendragers zijn de grootste bedreiging voor de Europese volken en landen. Waar is het mandaat van deze ongekozen criminelen?

  Like

 5. Alles wordt de Europese burger ontnomen, alleen nog betalen…!

  Like

 6. Het EU populisme moet sterven.

  Like

 7. tim pietersen // oktober 4, 2018 om 15:13 //

  Pierre Moscovici’s volgende baan eurolobyist a 10 millioen per jaar?

  Like

 8. Arnold Schipper // oktober 4, 2018 om 21:06 //

  Edit Rommel: Verwijderd en opgerot.

  Like

 9. Greengo // oktober 5, 2018 om 15:11 //

  Belangrijke blogs
  Baarmoederhalskanker – officiële cijfers laten zien dat er géén reden is om jonge meisjes te vaccineren tegen HPV

  Is het meningokokken ACWY-vaccin voor baby’s een van de meest onnodige vaccins ooit?

  Waar is de wetenschap? – Stichting Vaccinvrij stuurt Wob-verzoek aan ministerie voor VWS en RIVM

  Uitbraak van 12.000 gevallen van de mazelen in Oekraïne is veroorzaakt door recente vaccinatiecampagne?

  Het ‘uitstrijkje’ in beeld – waarom is het ingevoerd en waarom wordt het ‘afgebouwd’?

  De mazelen pagina is online! – het is aan u om de informatie te lezen en te verspreiden

  Wereldgezondheidsorganisatie – een wolf in schaapskleren?

  Europese Unie luidt de noodklok en onderzoeksjournalistiek bestaat niet meer in Nederland?

  Wat is er toch aan de hand met ‘lekkende vaccinspuiten’?

  Hoera!! We hebben een ‘Media’-pagina!

  ‘Lobbyen in Brussel is een industrietak waar jaarlijks miljarden Euro’s in omgezet worden. Volgens ‘Corporate Europe’, een organisatie die campagne voert voor meer transparantie, zijn er minstens 30.000 lobbyisten in Brussel. Een aantal dat bijna overeenkomt met de 31.000 personeelsleden van de Europese Commissie.1,2

  Dit heeft tot gevolg dat dagelijks duizenden lobbyisten – in dienst van grote (farmaceutische) bedrijven, advocatenkantoren, banken, PR-firma’s etc. – naar schatting driekwart van de Europese wet,- en regelgeving beïnvloeden. Zij voorzien politici en ambtenaren van de voor hun zaak ‘juiste’ achtergrondinformatie, data, opinies, invalshoeken en benodigde argumenten tijdens het beslissingsproces…’

  ‘In Frankrijk geldt sinds 1 januari 2018 een verplichting voor 11 vaccins (dktp-hib-hepb-pneu-bmr-menC). En Frankrijk speelt een belangrijke rol in het ‘harmoniseren van het vaccinatieschema voor heel Europa’. Frankrijk is inmiddels aangewezen door INSERM als coördinator om het actieplan in Europa vorm te geven en de overheden op elkaar af te stemmen.’
  https://stichtingvaccinvrij.nl/eu-luidt-de-noodklok-en-onderzoeksjournalistiek-bestaat-niet-meer-in-nederland/

  En het volgende individu heeft z’n aandelen in o.a.: Monsanto; Vaccins én Geo-engineering.

  Like

 10. Dus dat moet uitgeroeid? Dag vrijheid van meningsuiting…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s