Nieuw

Draaideurcrimineel Suleman slachtte student af: “Ik sneed zijn keel door en ik zou het vandaag weer doen”

De plaats van het delict en Suleman. Foto: politie

Zweden – Vorige week heeft de rechtbank van het district Umeå zijn vonnis voor een moord bekendgemaakt. Suleman Suleman, van Egyptische afkomst, werd voor een brute moord op 27 april van dit jaar veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf.

Een student werd met dertien messteken vermoord en de keel doorgesneden. De student verbloedde in zijn appartement. “Ik zou het vandaag weer doen”, blufte de moordenaar tegen zijn vrienden. Suleman heeft een zware criminele loopbaan achter de rug met verschillende geweldmisdaden. In veel gevallen heeft hij echter geen gevangenisstraf gekregen – rechtbanken waren van mening dat een “ambitieuze behandeling nodig was”, in plaats van gevangenisstraf.

De oorzaak van de moord begon toen de 30-jarige Suleman vrienden ontmoette en samen de 28-jarige Albin opzochten om te zien of ze drugs van hem konden kopen. In het vonnis wordt Albin als volgt beschreven:

“Wat Albins persoon betreft, zegt het onderzoek dat hij zijn studie op een zeer goede manier heeft uitgevoerd en dat hij een zeer zorgzaam, gewaardeerd en populair persoon was. Kort na zijn dood zou hij zijn masterexamen doen.”

Albin had een drugsmisbruik en verkocht soms ook drugs in een kleine kring van vrienden. Te oordelen naar het telefoonverkeer van Suleman tijdens het politieonderzoek, zocht hij die avond naar drugs, maar had hij geen geld om te betalen. Het was waarschijnlijk daarom dat hij naar de Zweedse man ging die hij oppervlakkig via zijn vrienden kende.

Snijd de keel door

Eenmaal in de studentenflat in Ålidhem drong het trio zich in het appartement van Albin binnen. Suleman wilde drugs, maar Albin weigerde hem iets te verkopen. Volgens de getuigenissen ging de gang van zaken toen snel: Suleman werd na de weigering boos en begon Albin, die geen weerstand bood, te slaan. Tijdens de mishandeling trok Suleman zijn mes en begon hij de student in zijn dij te steken. De messteken verwondden zijn slagader, wat tot ernstige bloedingen leidde.

Een van de vrienden van Suleman probeerde het bloed te stoppen door een kussen tegen Albin’s been te duwen, maar dit werkte niet. Daarom zocht hij naar een riem om de bloedtoevoer af te remmen. Terwijl hij omkijkt, ziet hij dat Suleman de keel van Albin doorsnijdt:

“Suleman was nog steeds “bezig” met Albin en hij kon zien dat Albin’s keel open lag, terwijl zijn ogen bewogen”.

De vriend raakte in paniek en rende de kamer uit. Suleman verliet kort daarna het appartement.

Geprobeerd om sporen te verbergen

In tegenstelling tot zijn vrienden heeft hij methodisch gehandeld om de sporen te vernietigen: hij verbrandde zijn in bloed gedrenkte kleren en gooide het moordwapen weg. Hij zette ook druk op zijn vriend en bedreigde hem:

“We vergeten deze dag,” zei hij tegen hem, volgens het vooronderzoek van de politie.

Maar tegen zijn andere vrienden schepte hij op over wat hij had gedaan. “Ik sneed zijn keel door en ik zou het vandaag weer doen”, zou hij tegen een van zijn naaste vrienden gezegd hebben. Uiteindelijk kreeg de vriend die getuige was van de moord een zenuwinzinking en belde de politie. In het gesprek verklaarde hij dat er een overledene in het studentenhuis in Ålidhem lag.

De politiemensen die op de plek aankwamen, vonden een dode Albin met vreselijke wonden in een kamer die deed denken aan een bloedbad. Verschillende foto’s van de plaats van delict zijn gecensureerd.

Hoewel Suleman probeerde het bewijs te verduisteren, is de politie erin geslaagd om het moordwapen te vinden en kon hem op verschillende andere manieren aan de misdaad binden. Dit was echter niet zijn eerste misdaad in Zweden.

Selecteerde een Zweeds slachtoffer

Volgens informatie van de bevolkingsregister is hij als zoon van een Egyptische vader en Soedanese moeder geboren in de stad Kassala in Oost-Soedan. Sinds 1993 is hij in Zweden geregistreerd bij zijn familie die momenteel in Gotenburg woont. In 2001 wordt hij Zweeds staatsburger en in 2007 wordt hij voor het eerst veroordeeld voor autodiefstal.

Dan volgt een lange rij van misdaden. In totaal staat hij onder 23 rubrieken in het strafregister. Verscheidene misdaden hebben duidelijke gewelddadige elementen – bijvoorbeeld wanneer hij in 2011 in Gotenburg twee jonge mensen berooft.

Bij een andere gelegenheid in hetzelfde jaar mishandelde hij met zijn trawanten een jongen in de forensentrein van Alingsås naar Gotenborg. De oorzaak van de mishandeling was dat Suleman in de trein op de grond begon te plassen. De jongen confronteerde hem hierover, waarna hij grof werd mishandeld – inclusief een fles tegen zijn hoofd.

Wat al deze gevallen combineert is dat alle slachtoffers van zijn roofovervallen en mishandelingen – zoals Albin – etnische Zweden zijn geweest. Een verklaring hiervoor is bijvoorbeeld te vinden in Petra Åkesson’s C-essay in de sociologie, die in 2006 door de media werd opgemerkt. Åkesson had verschillende rovers met een allochtone achtergrond geïnterviewd over hun motieven en de keuze van slachtoffers:

“De geïnterviewde jongens zijn tussen de 15 en 17 jaar oud en een van hen legt Petra Åkesson uit wat macht voor hem betekent. “Voor mij is het de Zweden op de grond te zien liggen en mijn voeten kussen.””

“Ambitieuze behandeling” in plaats van gevangenisstraf

Maar ondanks de constante herhaling van misdaden, belandt Suleman zelden in de gevangenis. In veel gevallen oordelen de rechters in plaats daarvan dat “een ambitieuze behandeling” nodig is. Deze ambitieuze behandelingen  hebben echter niet geholpen. Het vonnis kan in zijn geheel worden gedownload en gelezen op de volgende link: B2603-17

Bron:

https://samnytt.se/yrkeskriminell-suleman-slaktade-student-i-umea-jag-skar-halsen-av-honom-va/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8626 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Draaideurcrimineel Suleman slachtte student af: “Ik sneed zijn keel door en ik zou het vandaag weer doen”

 1. Godver wat een varken,en ook die rechter ,ze mogen van mij zo de doodstraf weer invoeren

  Like

 2. trebor2110 // oktober 3, 2018 om 22:07 //

  17 jaar maar , en hebben ze in Zweden ook korting wegens goed gedrag ??

  Like

 3. Sinds Wanneer hebben europese politici toestemming gevraagd aan hun bevolkingen, om mensen uit totaal andersdenkende culturen in de landen van hun autochtone bevolkingen toe te laten?
  Sinds wanneer?

  Bij mijn weten is daar nooit expliciet toestemming voor gevraagd, noch is er door de autochtone bevolking ooit met massale omvolking ingestemd.

  Waarom zijn er dan toch ineens zoveel llegale mensen (u ziet het in toenemende mate om u heen) die met instemming van politici zijn ingestroomd, die inmiddels een bewezen bedreiging ( lees toegenomen verkrachtingen, mesaanvallen) Door deze ongeoorloofde migratie vormen?

  Er zijn in geheel Europa sinds het toelaten van mensen die een zeker “geloof” of mag je dat ideologie noemen,iets praktizeren wat het Westen vijandig gezind is.

  Illegale mensen die zonder papieren zware gewelddadige incidenten veroorzaken.
  En..dat zijn allang geen incidenten meer zijn, maar een structureel gegeven.

  Na de tweede wereldoorlog heeft Europa in vrede geleefd en zich positief ontwikkeld.
  Na de import van Islam heeft Europa zich in gewelddadige zin ontwikkeld.
  Do the math.

  Liked by 2 people

 4. Voor dit soort figuren die ook nog aan kondigen het weer te zullen doen is er maar één straf denkbaar. Waarom zou je ze weer de samenleving in sturen en waarom zal je er jaren aan geld in willen investeren. Help dan vluchtelingen kinderen in de regio waar ze uit gevlucht zijn die ernstig ziek zijn. Investeer daar dat geld dan in en niet in hopeloze gevallen.

  Like

 5. Gekloot // oktober 4, 2018 om 13:18 //

  Wat is in vredesnaam “een ambitieuze behandeling”? Volgens mij leren ze het in Zweden net als in Nederland nooit. Straf uitzitten maar in alle soberheid dus: “Eenzaam, geen bezoek regeling en geen smartphone en mogelijkheid om op het net te kunnen” en daarna met zijn hele gezin en familie terugsturen naar Egypte. Geef hem een functie, een zogenaamd voorbeeldfunctie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s