Nieuw

Verenigd Koninkrijk voert immigratie in op basis van vaardigheden

Pixabay.

In maart 2019 verlaat Groot-Brittannië formeel de EU. Dan wordt er een nieuw immigratiesysteem ingevoerd, heeft de premier van het land, Theresa May, aankondigd.

Het wordt een geheel nieuw immigratiesysteem wanneer Groot-Brittannië volgend jaar de EU verlaat. Voor het eerst zullen de Britten na lange tijd de controle over hun immigratie van de EU terugpakken.

Hoge immigratie met laaggeschoolden was een van de belangrijkste redenen voor Brexit en het referendum over de EU in 2016.

Na Brexit zal immigratie onder een gloednieuw visumsysteem vallen, waarbij “de vaardigheden van de werknemers van belang zijn, niet waar ze vandaan komen”, aldus de BBC.

– Het nieuwe, op vaardigheden gebaseerde systeem zal ervoor zorgen dat laaggeschoolde immigratie wordt verminderd, waardoor in Groot-Brittannië, zoals beloofd, de immigratie tot een duurzaam niveau wordt teruggebracht, zei Theresa May.

– Tegelijkertijd zullen we Britse mensen opleiden voor toekomstig vaardigheidswerk, vervolgt ze, waarbij ze erop wijst dat Brexit in principe ging over het terugnemen van controle over de grenzen van het land.

Laaggeschoolde mensen uit andere landen zullen dus volgens de nieuwe regels niet in staat zijn om te concurreren voor banen die mogelijk door Britse werkzoekenden worden ingenomen. Bovendien moeten veiligheids- en strafbladcontroles worden uitgevoerd op mensen die het VK willen binnenkomen, wat volgens de BBC vergelijkbaar is met het systeem dat door de Verenigde Staten wordt gebruikt.

Volgens May zal het nieuwe immigratiesysteem voor eens en voor altijd een einde maken aan het vrije verkeer binnen de EU. Burgers in de EU zullen op dezelfde manier worden behandeld als burgers uit andere landen.

Ze legt ook uit dat ze de Britse arbeidsmarkt zo eerlijk mogelijk wil maken voor de gewone werkende bevolking en wijst erop dat de Britten zich al lange tijd terzijde geschoven voelen door immigratie en politici die deze zorg niet serieus hebben genomen.

Maar men zal nog steeds immigratie accepteren van hooggekwalificeerde buitenlanders, dat wil zeggen, van mensen met hoge vaardigheden in verschillende beroepscategorieën. Deze zullen voorrang krijgen onder immigranten.

Of er een tweede referendum wordt gehouden over het verblijf in de EU, wat sommige groepen nu eisen en dat ook enthousiast worden belicht in de Nederlandse media, zegt Theresa May kortaf nee. Volgens haar heeft het volk dat al gezegd en zij gelooft dat het aan de politici is om die belofte na te komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8626 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Verenigd Koninkrijk voert immigratie in op basis van vaardigheden

 1. Duchesne // oktober 2, 2018 om 16:22 //

  Wijs…..

  Like

 2. Claudia M. // oktober 2, 2018 om 18:14 //

  Logisch, je kunt als land nu eenmaal geen mensen, die helemaal niets toevoegen en derhalve dus altijd aan een staatstiet hangen, blijven toelaten.

  Like

 3. Claasje Kater // oktober 2, 2018 om 18:25 //

  goed punt

  Like

 4. “Maar volgens Theresa May zal men nog steeds immigratie accepteren van hooggekwalificeerde buitenlanders,“

  Dus al die kernfysici en gynaecologen uit Somalië en Bangladesh mogen nog altijd naar binnen.

  Liked by 1 persoon

 5. Lood om oud ijzer: toch weer (onnodige) immigratie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s