Nieuw

Multiculpropagandist IKEA betaalt zijn Roemeense truckchauffeurs nauwelijks 3 euro per uur

IKEA en andere grote bedrijven dragen bij tot loondumping en uitsluiting van Scandinavische vrachtbedrijven door buitenlandse transportbedrijven in dienst te nemen die hun chauffeurs 2,7 euro per uur betalen.

De Zweedse Transportvakbond heeft het bedrijf Bring Trucking Slovakia ervan in kennis gesteld dat het de loon- en belastingregels voor zijn activiteiten in Zweden schendt. Het bedrijf is ook aangemeld bij de Zweedse belastingdienst.

Bring Trucking Slovakia (BTS) is een dochteronderneming van Bring AS, een Noors staatsbedrijf dat eigendom is van Norska Posten. BTS krijgt van IKEA uitgebreide opdrachten.

– Ze hebben ongeveer 500 vrachtwagens en geen enkele is gestationeerd in Slowakije. Ze zijn actief in Scandinavië, zegt Transportvakbond woordvoerder Tommy Jonsson tegen TV4 Nyheterna.

Wanneer het reportageteam van TV4 een vrachtwagenlocatie in Jönköping bezoekt, blijkt dat er op zaterdag “een minibusje uit Slowakije met nieuwe Roemeense chauffeurs en benodigdheden voor in de cabine aankomt”. De Roemeense chauffeurs verdienen ongeveer 458 euro per maand, oftewel 2,7 euro per uur.

– Ik denk dat IKEA hier veel verantwoordelijkheid in heeft omdat het de besteller is die het transport koopt, zegt Transportvakbond woordvoerder Tommy Jonsson tegen TV4 Nyheterna.

De vrachtwagens met de Roemeense chauffeurs zijn geregistreerd in Slowakije, dus het bedrijf betaalt geen belastingen en sociale bijdragen in Zweden. De chauffeurs worden van en naar hun werk met auto’s vervoerd en volgens Tommy Jonsson zijn ze “doodsbang”.

Naast loondumping en oneerlijke arbeidsvoorwaarden leiden de grootschalige transportcontracten van IKEA tot concurrentievervalsing in een toch al onder druk staande markt. Scandinavische bedrijven die belastingen en contractuele lonen betalen, zullen waarschijnlijk failliet gaan en hun Scandinavische chauffeurs werkloos maken.

Bron:

Rumänska chaufförer som kör åt Ikea i Sverige jobbar för 30 kr i timmen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Multiculpropagandist IKEA betaalt zijn Roemeense truckchauffeurs nauwelijks 3 euro per uur

 1. Scrutinizer // oktober 3, 2018 om 02:31 //

  Transportdiensten zijn in de vrije markt kennelijk 2,7 euro/u waard.
  (Binnenkort overigens 0 als zelfrijdende vrachtwagens de functies van de menselijke robots zal hebben overgenomen).

  Kennelijk willen sommigen met voor de consument niet ter zake doende criteria, zoals de kleur van hun paspoort, graag meer kunnen rekenen voor die an sich kleurloze dienst en hadden daarom graag schaarste op de markt gecreeerd door concurrentie uit te sluiten o.b.v. irrelevante burocratische criteria zoals waar een chauffeur geboren werd.

  Als klant ben ik graag bereid te betalen voor wat ik krijg (bv. vervoer) maar ik zie niet in waarom ik 3 tot 5x de prijs zou moeten betalen omdat degene die de prestatie levert hetzelfde soort paspoort heeft als ik. Hoe zou ik in hemelsnaam een stuk papier uitgegeven door een parasiterende ambtelijke nietsnut kunnen verheffen tot de maatstaf der dingen?
  “Oh, een AMBTENAAR heeft aan Bart een Belgisch paspoort gegeven. Wow! Nu betaal ik chauffeur Bart graag 4x zoveel als Lech, de Poolse chauffeur. Logisch toch?” Really????

  Liked by 1 persoon

 2. Ach de uitbuiting van de oost-europeese chauffeurs gebeurt al 25 jaar, ten koste van de west-europeese. Wie er als transportbedrijf niet snel genoeg bij was heeft waarschijnlijk het loodje gelegd. En hoe groter je bent hoe meer korting je krijgt, mens onterend dat wel. Als dit maar niet aan de grote klok komt te hangen. Anders moet de gutmensch IKEA weer een dure reclame campagne er tegen aan gooien.

  Like

 3. Scrutinizer // oktober 3, 2018 om 03:11 //

  @Hein
  Vraag en aanbod is geen uitbuiting, het is het meest natuurlijke wat er is.
  Elke ingreep van buitenaf (lees: door het geweldsmonopolie van de overheid, of het nou is t.b.v. de werknemer of van de consument) is subjectieve ideologie (doorgaans gedreven door electoraal voordeel voor de politicus die het beslist). Daar is niks eerlijk aan.

  Als de markt van mening was dat een dienst meer waard was dan 2,7 euro/uur, dan zou de prijs hoger zijn. Kennelijk is het niet meer waard. Met welk recht dwingen ambtenaren klanten om chauffeurs te overbetalen?

  En als de consumentenlobby sterker was geweest dan de chauffeurslobby, en ze zouden juist een maximumloon hebben ingesteld teneinde de eindprijs van de IKEA kastjes en stoeltjes niet te duur te maken, zou u zo’n ingreep dan fair hebben gevonden alleen maar omdat de overheid ertoe besloten heeft? (ondanks dat het door de politici slechts uit electorale berekening was)?
  Waarom spreekt u niet van door de chauffeurs uitgezogen consumenten?
  De cahuffeurs worden niet uitgebuit. Ze kunnen beslissen een andere job te doen. Dan zijn er minder chauffeurs en stijgt hun loon t.g.v. schaarste. Maar kennelijk is voor de meeste chauffeurs hun loon aantrekkelijker dan zich op iets anders te storten, zoals bakkersgast, magazijnier, verkoper in een schoenwinkel…
  Laat gewoon vraag en aanbod bepalen. Da’s het natuurlijkst.

  Like

 4. Scrutinizer // oktober 3, 2018 om 03:11
  @Hein
  Vraag en aanbod is geen uitbuiting, het is het meest natuurlijke wat er is.
  —————

  Globalistische BS.

  De markt gaat niet boven de Natie. De ‘markt’ heeft er namelijk geen enkel belang bij om rekening te houden met (de noden van) de mensen. ‘De markt’ is gewetenloos en zonder moraal.

  In dit specifieke geval is het voor iedereen slecht. Slecht voor de Roemeense chauffeurs die onderbetaald worden, slecht voor de autochtone chauffeurs die moeten concurreren met een hongerloon.

  Slecht voor het land, de welvaart en het welzijn daarvan, en de identitaire samenhang. In dat soort gevallen moet de staat, als dienaar van het volk, het volk beschermen tegen de kapitalist.

  Als de multinational een eerste wereld land, Zweden, wil veranderen in een tweede wereld land, omdat dat de multinational meer winst oplevert. Dan moet die zich maar vestigen in Ayn R$and land, maar elk fatsoenlijk land, dat voor de eigen bevolking opkomt (en waar anders hebben we landen voor ?), zou hem de deur moeten wijzen.

  Like

 5. Scrutinizer // oktober 3, 2018 om 03:11

  Je kan niet tegelijkertijd Mammon en God aanbidden.

  En het is heel duidelijk voor wie jij gekozen hebt.

  Is het misschien duidelijk als ik het op die manier verwoord ?

  Like

 6. Kennelijk zijn de chauffeurs tevreden. Kosten levensonderhoud is in Roemenie een stuk lager. Pilsje kost 1 euro en in Zweden iets van 3 euri’s. De piepers 30 cent per kilo en in Zweden 10 keer zo duur. Belastingdruk is in Roemenie de laagste vsn de EU., nog geen 20% dacht ik. Bovendien wordt het grootste deel van het katje als onkostenvergoeding uitgekeerd. Jongens beuren 3 piek netto uit hun salaris plus omgerekend een tientje netto per uur al dan niet zwart uit de onkostenvergoedingskerstboom. Heel ouwe truc die er ook de oorzaak van was dat er nauwelijks iemand die bij de ouwe koppelbazen werkte achter zo’n spandoek ging staan fluiten met zo’n hesje van de vakbond aan. Behalve laatst een stel Polen in Brabant die ervoor zorgden dat de vakbond een tuinvrouwtje op kon laten bossen die de bonnetjes voor de waarschijnlijk (zal wel) zwarte onkostenkluifjes niet kon overleggen omdat ze niet wist dat je bij omschrijving ook bijvoorbeeld reiskosten met al dan niet eigen voertuig kon schrijven. Vakbonden maken meer kapotjes dan u lief is.

  Like

 7. Scrutinizer // oktober 4, 2018 om 01:58 //

  @Fubar
  Aan uw grillen is niets duidelijk.
  U houdt meer van Zweedse chauffeurs dan van Roemenen. Maar ook meer dan van Zweedse consumenten en dan van Zweedse ondernemers. Waarom u precies chauffeurs wil bevoordelen (behalve dan als het Roemenen zijn), is me niet duidelijk. Tevens is me niet duidelijk welke prijs (“uurloon”) volgens u dan de juiste is en waarop u dat baseert anders dan wat de markt ervoor over heeft en dan nog wel een markt ingeprkt door grenzen die niks anders zijn dan de toevallige uitkomst van wat oorlogen van bruten aan de top, waar u anders nochtans graag op afgeeft. Maar kennelijk is de toevallige grens op het moment dat u geboren werd, de maat der dingen. Dus bv. Nederland i.p.v. “de Nederlanden”. Goh, nooit gedacht dat u zo’n aanbidder was van de Oranjes, de Coburgers, etc.
  U aanbid kennelijk de mamon. Geld is zo belangrijk voor u dat u er de natuurlijke marktkrachtin bereid bent voor te verkrachten en het geweldsmonopolie van de overheid wil inschakelen om GELD te geven aan Zweedse vrachtwagenschauffeurs, ofschoon niemand in een vrije markt hun prestaties zoveel waard vindt. Maar u schuwt geweld niet om concurrentie te weren en centen uit de zakken van consumenten en ondernemers richting -zweedse- chauffeurs te kanaliseren.
  Maar u noemt zichzelf vast wel “sociaal”, niet?
  En wel binnen nationale grenzen: voorwaar een nationaal socialist 🙂

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s