Nieuw

Lichte opleving rechts-extremisme in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen in aanraking met gewelddadige rechts-extremistische ideeën. Dat is de conclusie van de AIVD-publicatie ‘Rechts-extremisme in Nederland. Een fenomeen in beweging’.

AIVD: Islam en Zwarte Piet doen rechts-extremisme opleven

Rechts-extremisme in Nederland kent sinds 2014 een (lichte) opleving, vooral door een groeiend anti-islamsentiment. De rassenleer van een ‘studiegenootschap’ als Erkenbrand kan op termijn een bedreiging voor de Nederlandse democratie betekenen.

Eindhovens Dagblad >>

Vooral dat van die ‘rassen’ zal natuurlijk moeilijk liggen bij Dick Schoof, de onbekwame directeur van de NCTV die drie dagen voor Bataclan nog zei dat er geen enkel bewijs was dat er jihadisten meekwamen met de ‘vluchtelingenstroom’, als je weet dat hij zelf twee geadopteerde Afrikaantjes heeft.

Misschien moet de AIVD en de NCTV zich eens richten op het jihadkabinet dat jihadisten financiert en Nederland binnensmokkelt. Daar schuilt het echte gevaar !

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

11 Comments on Lichte opleving rechts-extremisme in Nederland

 1. https://www.telegraaf.nl/nieuws/2629572/zorgen-bij-aivd-over-rechts-extremisme

  🙂 🙂 🙂 Och och och, het begint bijna op paniekvoetbal te lijken.

  Like

 2. Claudia M. // oktober 2, 2018 om 19:35 //

  Zover ik weet, kom ik vooralsnog niet in aanraking met rechts-extremistisch gedachtegoed?

  Ik kom tegenwoordig wel dagelijks in aanraking met geweld vanuit de niet oorspronkelijke Nederlandershoek. In al haar vormen van geweld! Welke beangstigende vormen beginnen aan te nemen!

  Je ernstige zorgen maken, is niet rechts-extremistisch en ook niet racistisch!

  Like

 3. Laat ze zich zorgen om die mossels maken, daar gaat 100.000 x meer dreiging vanuit.

  Like

 4. En vinden ze het gek, zijn ze weer geschokt, verbaasd en ga zo maar door.

  Like

 5. “‘intellectueel’ rechts-extremisme”

  Van dom-rechts naar slim-rechts bevorderd. Het schiet op.

  Liked by 1 persoon

 6. Duchesne // oktober 2, 2018 om 20:55 //

  Realiteit maakt mensen wakker, en als de dereiging komt vanuit allachtonen, dan komt die dreiging daarvan. Als je het realiseren daarvan en het koppelen van geweld en criminaliteit aan ras en ethinsche groep rechts extreem noemt dan is je referentie kader niet goed. Is het niet logisch zo specifiek mogelijk aan te geven wat voor jou een bedreiging is? En is het niet logisch daarvoor verklaringen te zoeken om iets te begrijpen? begrijpen maakt dat men kan oplossen. Volgens mij is het menselijk gedrag voortkomend uit de wens te overleven. Primair gedrag om het voortbestaan te verzekeren.
  Als dat racisme is dan prima, en Adolfus Hitler krijgt inderdaad steeds meer begrip, maar wat wil je, als alle leugens die ons als kind zijn ingegoten stuk voor stuk dankzij internet lek geprikt worden…daarom jullie censuur paniek, de dief word gezien…

  …misschien was het beter als meneer Lou de Jong en de naoorlogse zogenaamde “goede” generatie niet zo slaafs waren geweest en gewoon de geschiedenis hadden gepresenteerd zoals deze was. Incluis hun eigen smerige praktijken van verraad en uitleveren aan de vijand van verzetsmensen omdat men ze na de oorlog niet in het parlement wilde…, echte geschiedenis en echte waarheid, zodat we echt iets konden leren van fouten. Nu word in Nederlandse oorlogs en verzets musea nog gewoon WO2 propaganda door de strot van kinderen geperst. Is dat iets leren…? Is dat vrijheid…?

  Nederland ontwaakt en ontdekt leugens en bedrog, en dat zit ze niet lekker bij de staatsvuiligheid en de politici. Welke dingen wil men uit de publiciteit hebben, zijn onze militairen soms ziek van verkeerd ingekochte en ingespoten inentingen, is een deel van de politie door het P2000 systeem nu leukemie patient?
  Van staatsveiligheid verwacht je dat men de belangen van het land en volk behartigd, niet van multinationals en bankiers en hun huisdieren. Je verwacht dat ze de bevolking beschermen tegen kwaad en onrecht,niet dat ze alles toedekken ten koste van die bevolking. Hun eigen volk, hun bloed eigen famillie ! En dan komen ze met zoiets ???
  een slavenrapportage, politieke indoctrinatie. Zijn de Volkerts op?

  …en dan zoek je als burger ergens een voorbeld van wat wel echt is of het in elk geval meer is dan wat er is. Bewezen standvastigheid en niet ruggengraat als een nat vloeitje…Putin is echt bijvoorbeeld, en recht door zee zoals weinigen, Trump is echt, wel wat maf en onvoorspelbaar, maar echt. Erdogan is echt, een hufter maar wel rechtuit, maar ook crimineel en slecht. Maar Rutte is niet beter, slechts een slaafse strontveeg in vergelijking met Erdo. En zo kom je ergens tot de realisatie dat wie zoveel verketterd word door leugenaars misschien wel de juiste boodschap heeft gehad; Adolf !
  En ons maakt men stil met teksten als: ” voor tyrannie zullen wij nimmer zwichten” , welke tekst gezien de huidige politieke schijt aan de burger net zo cru is als de tekst “arbeit macht frei” van auswitsch als het echt een vernietigingskamp was…want zelfs dat is door alle leugens uit dezelfde monden ongeloofwaardig geworden. Hoe kan men een leugenaar selectief wel soms geloven? …en dan ben je dus extreemrechts of nazi ofzo…of gewoon realist die het liegen zat is.

  “Ik hoop niets. Ik vrees niets. Ik ben vrij”.

  De tekst op het graf van Nikos Kazantzakis.
  Misschien wel de meest wijze boodschap uit de mensheid.

  Groet Duchesne.

  Liked by 1 persoon

 7. ‘……Steeds meer Nederlanders komen in aanraking met gewelddadige rechts-extremistische ideeën…..’
  Toe maar,…. “rechts-extremistisch” nog wel!

  Buiten de aanhang van de linkse idiotie, welke zich volgens hun geharde kadaverdiscipline in paradepas naar de islamitische -halal- slachtbank spoeden, zijn er heel veel ‘anderen’ die dat voor voornoemde groep weliswaar absoluut een goede oplossing vinden, edoch voor zichzelf een andere ‘afslag’ hebben gekozen.

  Een ‘afslag’ die niet strookt met de eigen (aivd) linkse invalshoek en derhalve wordt weggeschreven onder het kopje ‘rechts-extremistisch’.
  Dit met als reden dat 1; het lekker ‘bekt’, en 2; de hoop koesterend dat er nog mensen zijn die zich laten afschrikken om als zodanig te worden omschreven.

  Maar hé AIVD,……we leven niet meer in de jaren ’80 van de vorige eeuw.
  Dus even een beetje bijtrekken zou ‘k zeggen,….en verdiep je in de werkelijke en hedendaagse problemen.
  Al was het maar om te voorkomen dat het anti-islam sentiment niet ook een anti-AIVD sentiment gaat worden.

  Like

 8. Horatius // oktober 3, 2018 om 14:13 //

  Volgens de AIVD marcheren binnenkort de bruinhemden over onze straten als we niet snel en hard genoeg optreden tegen het oprukkende extreemrechtse gedachtegoed van de PVV en niet te vergeten het FvD.

  Over het excessieve geweld en de intimidatie gepleegd door de linkse activisten wordt met geen woord gesproken, dat zijn immers de stoottroepen die ons volk moet beschermen tegen het oprukkende populisme.

  En wat zijn dan de treffende voorbeelden van die gewelddadige extreemrechtse ideeën?

  Een harde wind laten bij het passeren van de As Soennah moskee, een proteststem uitbrengen op de PVV, zwarte piet handhaven als onderdeel van onze cultuur en af en toe een reactie plaatsen op een discussieforum zoals Fenixx?

  Mogen wij a.u.b. wat kritische kanttekeningen maken bij de komst van de islam?
  Inhoudelijke bezwaren ventileren tegen fenomenen zoals eerwraak, vrouwenbesnijdenis, kinderhuwelijken, inteelt, haatimams, radicalisering enz. enz. valt toch onder de vrijheid van meningsuiting. Maar dat schijnt dus niet goed te vallen bij de linkse politieke elite en dat is toch uiteindelijk de werkgever van de AIVD.

  Wat staat ons nog verder te wachten? Censuur en verklikkers die in opdracht uw mening noteren en vervolgens doorspelen naar bepaalde instanties?

  Maar dat doet toch enigszins denken aan Stasi-praktijken, om over de NSB maar te zwijgen.

  Like

 9. Jeanette K // oktober 4, 2018 om 10:17 //

  Sinds wanneer is het extreem-rechts als je van je land houdt, Zwarte Piet wilt behouden, geen islamitische verkrachters binnen de landsgrenzen wilt en een eind wilt aan de asielWAANZIN??
  Zijn ze bij de AIVD soms tot de islam bekeerd, of hoe zit dat?
  Lees in het volgende artikel over die twee jongetjes die kennelijk denken dat ze straks de
  baas zijn in dit land…
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2635164/gestruikeld-over-hoofddoek

  Like

 10. En waardoor zou dat nou komen?? Wat mij opvalt, is dat ze nooit spreken van ‘rechts’ maar altijd van ‘extreem rechts’ , dit om de rechtse mensen in een kwaad daglicht te stellen. Voor straf noem ik de linksen altijd ‘ultra-links’ , weten ze ook eens hoe het voelt…die linkse hufters verkwanselen ons hele land en heel Europa en wij mogen ons niet verdedigen als we beroofd worden van ons land, van onze cultuur, van onze christelijke religie en niet in de laatste plaats van onze veiligheid? Die linksen willen kennelijk collectief zelfmoord plegen (met ons erbij!) maar wij weigeren hieraan mee te doen; wij willen namelijk wèl leven…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s