Nieuw

Farage: De EU begint te lijken op de Sovjet-Unie

Voormalig Ukip-leider Nigel Farage was niet zuinig met zijn woorden toen hij in het Europees Parlement de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, aanviel en de EU vergeleek met de Sovjet-Unie.

Het was tijdens een toespraak in het Europees Parlement toen Nigel Farage de EU vergeleek met de communistische dictatuur van de Sovjet-Unie.

Volgens Farage is er een eenvoudige oplossing voor Brexit – de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU: een vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en het VK.

– Maar zo eenvoudig is het niet, want de EU-bureaucraten zijn bereid om bijna alles te doen, zelfs het voeren van bedreigende onderhandelingen, om de Brexit te stoppen, zei de voormalige Ukip-leider.

– Je kunt de kern van de EU begrijpen als je kijkt naar hoe de niet-verkozen EU-bureaucraten zich gedragen. Dus zoals de heer Tusk, wiens gedrag [op de EU-top] in Salzburg in alle opzichten arrogant, laag en vulgair was. Maar dat is wat je krijgt als je een bestuur creëert dat je macht geeft zonder dat het verantwoordelijkheid hoeft af te leggen. Niemand heeft op deze mensen gestemd, en niemand kan zich van hen ontdoen, zei Nigel Farage en wees op Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie.

– Ze kunnen doen wat ze willen en daarmee neemt ook het autoritaire karakter van deze club toe. Men probeert het stemrecht van Hongarije, Polen te ontnemen en wie weet van nog meer, ging hij verder.

– Al een decennium lang merk ik hier dat de centraliserende autoritaire toon begint te klinken als de oude Sovjet-Unie, met een concept van beperkte soevereiniteit voor individuele natiestaten.

Farage sloot zijn toespraak af met een ferme verduidelijking voor de EU:

– Ik weet dat u denkt dat wij gegijzeld zijn en dat u een grote som geld van ons kunt eisen. Zo is het niet. Wij zijn een vrij volk. Laten we een vrijhandelsovereenkomst sluiten. Zo niet, dan vertrekken we.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Farage: De EU begint te lijken op de Sovjet-Unie

 1. Aan de ene kant worden we gepakt door de EU oplichters en aan de andere kant worden we langzaam maar zeker bezet door moslims. Het kan niet anders of dit wordt op een gegeven moment een burgeroorlog. Doordat de linkse debielen nooit het licht zullen zien en alleen maar stug en ondoordacht op linkse partijen blijven stemmen zijn zij de hoofdschuldigen van dit onomkoopbaar drama!

  Like

 2. antiislamnu // oktober 2, 2018 om 21:53 //

  Als ze er eenmaal uit zijn mogen ze ook wel wat nutteloze figuren gaan remigreren

  Like

 3. Piet Karbiet // oktober 3, 2018 om 12:09 //

  De man heeft helemaal gelijk. Nog even en ze vallen Hongarije binnen. Deze vieze zelfbenoemde nomenklatura is net zo erg als de communisten in de DDR. Ze zorgen ook heel goed voor zichzelf en hun privacy.

  Like

 4. paulzwueste // oktober 3, 2018 om 19:42 //

  Piet Karbiet.
  Met wat… en wat dan…?

  Natuurlijk kunnen ze Hongarije niet binnen vallen.
  Ze weten héél goed dat als ze zoiets zouden doen Europa zal exploderen.
  Bovendien zou de VS dat gedrag van de EU als ’n ontoelaatbare agressieve oorlogshandeling tegenover ’n vrij Europees land zien.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s