Nieuw

Proactiva Open Arms terug naar Libië – Salvini belooft de havens gesloten te houden

De NGO kondigde haar terugkeer naar de Middellandse Zee nabij Libië aan met het Astral-schip. En Salvini sluit de havens.

Het is armpje drukken tussen de mensensmokkel-NGO en de Italiaanse regering, hard tegen hard.

Open Arms kondigde gisteren aan dat het in de komende uren zal terugkeren naar de centrale Middellandse Zee om migranten te redden die Libië verlaten op boten onder leiding van de smokkelaars.

Het schip “Astral” van de NGO Proactiva Open Arms is “vandaag vanuit de Spaanse haven van Barcelona gevaren om terug te keren naar de centrale Middellandse Zee voor een missie om levens te redden”, aldus de NGO in een tweet.

“Niets is belangrijker dan het aan de kaak stellen van de straffeloosheid van degenen die zoveel mensen op zee of in de hel in Libië ter dood veroordelen. Het redden van levens in gevaar is een verplichting, geen keuze”, zegt de NGO.

Een echte uitdaging voor de Italiaanse regering en de landen rond de Middellandse Zee enkele dagen na het voor de zoveelste zoveelste stranden van de Aquarius in Malta waarna de migratiejihadisten verdeeld werden tussen Portugal, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

De minister van Binnenlandse Zaken heeft echter al een zeer duidelijke boodschap afgegeven: “Het zeilschip Astral van de Spaanse NGO Proactiva Open Arms is op weg naar Libië. NGO’s verliezen hun haren maar niet hun streken….. En ik bevestig: stop de mensenhandel, nooit meer in Italië !

Kortom, de Italiaanse havens blijven voor Astral gesloten. De minister van Binnenlandse Zaken blijft standvastig en “verwerpt” reeds alvast de mogelijke verzoeken om te landen door de bemanning van Open Arms.

Bron:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-respinge-open-arms-tornate-mare-mai-italia-1582433.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Proactiva Open Arms terug naar Libië – Salvini belooft de havens gesloten te houden

 1. Gekloot // oktober 1, 2018 om 08:56 //

  Ben toch benieuwd wat zo’n “overtochtje” van de Astral kost? Of eigenlijk wat zij er aan overhouden of aan die bekende strijkstok blijft hangen?

  Like

 2. skeeter // oktober 1, 2018 om 15:36 //

  Gekloot, reken maar dat het lucratief is anders gaven ze wel op. As always, follow the money

  Like

 3. Deal met mensensmokkelaars……..er moeten daar contacten zitten in Libië die in direct contact staan met mensensmokkelaars en de NGO´s en dus onderhandelen over de prijsverdeling.

  Like

 4. Kijk naar de onlangs gearresteerde NGO in Griekenland, die haalde even in een half jaar tijd een half miljard euro op……
  HALO….WORDEN ZE WAKKER IN EUROPA…….?

  Like

 5. Salvini, ga zo door…stop de invasie, red Europa!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s