Nieuw

Deense regering wil meer migrantenvrouwen aan het werk zetten

Foto: De Deense immigratie- integratie en volkshuisvestingsminister, Inger Støjberg. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Arno Mikkor, Aron Urb.

In de komende vier jaar is 140 miljoen DKK (19 miljoen euro) toegewezen aan programma’s om meer migrantenvrouwen uit derdewereldlanden op de arbeidsmarkt te brengen.

– Het is absoluut noodzakelijk dat we meer meer buiten-Europese migrantenvrouwen aan het werk krijgen. De werkloosheid onder vluchtelingen en immigranten is over het algemeen verbeterd, maar vrouwen lopen nog steeds achterop – ook bij vrouwen die al vele jaren in het land verblijven, aldus minister van immigratie Inger Støjberg.

– Dit betekent dat veel van deze vrouwen geen werk hebben, geen kennis van de normen en waarden van de Deense samenleving en in praktijk geïsoleerd zijn van de Deense samenleving.

Volgens officiële cijfers heeft 47 procent van de vrouwen uit derdewereldlanden op arbeidsleeftijd werk. Het overeenkomstige aandeel onder Deense vrouwen is 74 procent.

In absolute termen betekent dit tot 80.000 werkloze vrouwelijke migranten.

De 140 miljoen kronen gaan naar de versterking van gemeentelijke activiteiten voor mentorprogramma’s, contactpersonen, gezinsondersteuning en cursussen voor de betreffende vrouwen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Deense regering wil meer migrantenvrouwen aan het werk zetten

 1. Jack vanderVeen // oktober 1, 2018 om 16:06 //

  “De werkloosheid onder vluchtelingen en immigranten is over het algemeen verbeterd,”
  De betekenis: werkeloosheid binnen dat Immigrantenpark is dus toegenomen!

  Like

 2. Republikein // oktober 1, 2018 om 16:23 //

  Mesjogge.

  Like

 3. Von Puffelen // oktober 1, 2018 om 16:38 //

  Die uit Nigeria werken wel veel op hun rug.
  Telt dat ook mee?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s