Nieuw

Deense parlementaire commissie keurt ontwerpresolutie goed voor verbod op besnijdenis

Een parlementaire commissie in Denemarken heeft de weg vrijgemaakt voor een niet-bindende stemming over een verzoekschrift dat oproept tot een verbod op niet-medische besnijdenis van jongens om humanitaire redenen.

De Folketingets Administration zei donderdag dat de tekst van het verzoekschrift geen grondwettelijke obstakels bevatte.

Volgens Lena Nyhus, een activist voor het verbod en initiatiefnemer van het verzoekschrift, kon er voor november gestemd worden.

De petitie van de groep Denmark Intact overschreed de 50.000 in juni, vier maanden na de lancering, meldde Danmarks Radio. Volgens de verordeningen die in januari zijn aangenomen, worden verzoekschriften die zijn goedgekeurd voor plaatsing op de website van het Deense parlement in stemming gebracht als niet-bindende moties als ze dat niveau van ondersteuning binnen zes maanden ontvangen en tenzij ze als ongrondwettig worden beschouwd.

Verzoekschriften die de handtekeningdrempel halen, worden voorgelezen als resoluties, die de regering verplichten om geen maatregelen te nemen, of ze nu wel of niet slagen. Toch zou een stemming in een groot Europees Parlement over het al dan niet verbieden van besnijdenis een precedent zijn in Europa na de Tweede Wereldoorlog, toen de nazi’s in veel landen die zij bezetten antisemitische wetgeving en praktijken hebben opgelegd en ingevoerd.

Joden besnijden mannen als ze 8 dagen oud zijn. Moslims voeren de praktijk op latere leeftijd uit, maar zelden nadat de jongen 13 jaar wordt.

De petitie beschrijft besnijdenis als een vorm van misbruik en lijfstraffen, gelijkgesteld met genitale verminking van vrouwen. In de petitie staat dat ouders die hun kinderen buiten Denemarken laten besnijden, in Denemarken, waar 8.000 joden en tienduizenden moslims wonen, moeten worden vervolgd.

Maar vorige week, toen de woordvoerders van de meeste partijen in het Deense parlement de standpunten van hun fractie over de kwestie naar voren brachten, bleek uit een telling dat een meerderheid van de wetgevers tegen een verbod zou stemmen als de kwestie in stemming wordt gebracht, meldde het Kristeligt Dagblad.

De Socialistische Volkspartij en de extreem-linkse Rode-Groene Alliantie zijn de enige partijen die voorstander zijn van een verbod, aldus Danmarks Radio. Van de 179 zetels in het parlement hebben ze samen 21 zetels.

Het is echter nog niet duidelijk of de andere partijen hun vertegenwoordigers in het parlement zullen vragen om tegen de niet-bindende motie voor een verbod te stemmen.

Haaretz >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Deense parlementaire commissie keurt ontwerpresolutie goed voor verbod op besnijdenis

  1. Jeanette K // oktober 2, 2018 om 15:13 //

    Scroll naar beneden op deze pagina van Ann Barnhardt en klik haar seminar aan.
    https://www.barnhardt.biz/2015/11/23/monday-miscellany-and-catch-up/
    …and we’re letting these bastards build mosques??

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s