Nieuw

Wegens sluiting kerncentrales – Duitsland kapt oerbos om smerige bruinkoolmijn te ontginnen

Hambach YT

De politie zegt dat ze dicht bij het opruimen van de laatst overgebleven activistische boomhutten uit het Hambachwoud zijn. De energiefirma RWE, die het 12.000 jaar oude bos wil vernielen om de mijn uit te breiden, zegt dat er geen enkele manier is waarop de bomen gespaard zullen blijven.

De politie zei zondag dat ze zo’n 77 boomhutten hadden ontmanteld uit een stuk oerbos in West-Duitsland en bijna aan het einde van een operatie kwamen om anti-kolen demonstranten te verdrijven.

Milieuactivisten kampeerden in het Hambach-bos bij Keulen – sommigen zelfs voor maximaal zes jaar – om te voorkomen dat het Duitse energiebedrijf RWE bomen wist te ruimen om plaats te maken voor de uitbreiding van zijn open bruinkoolmijn.

De politie begon de boomhutten ongeveer drie weken geleden te verwijderen, in eerste instantie schatten ze dat ze te maken hadden met een zestigtal gebouwen. Een woordvoerder zei tegen het Duitse persbureau dpa dat ze bijna klaar waren met de klus, maar benadrukte dat het misschien nog wel wat tijd zou kosten om meer verborgen hutten te vinden en te verwijderen.

RWE: Het bos moet weg

RWE, die eigenaar is van het bos, is van plan om medio oktober te beginnen met het kappen van bomen. Het zegt dat de uitbreiding van de Hambachmijn, een van de grootste in het land, van cruciaal belang is om de directe elektriciteitsbehoefte van Duitsland veilig te stellen. Maar milieuactivisten zeggen dat het behoud van het 12.000 jaar oude bos belangrijk is voor de biodiversiteit en klimaatbescherming.

In commentaren van de krant Kölner Stadt-Anzeiger zei RWE CEO Rolf Martin Schmitz dat er geen ruimte was voor compromissen.

“Er is geen mogelijkheid om het bos te laten staan,” zei hij tegen de krant, en hij voegde eraan toe dat het technisch onmogelijk is om een deel van het bosgebied onaangeroerd te laten. We hebben de grond onder het resterende bos nodig om de dijken stabiel te houden.

Afstappen van fossiele brandstoffen

Duitsland blijft sterk afhankelijk van steenkool, deels ter compensatie van het besluit van bondskanselier Angela Merkel in 2011 om kernenergie tegen 2022 geleidelijk af te schaffen. Eerder dit jaar heeft de regering een panel van vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, vakbonden en de politiek belast met het ontwerpen van een strategie voor de geleidelijke afschaffing van steenkool. De zogenaamde kolencommissie zal naar verwachting eind 2018 met haar aanbevelingen komen.

Activisten en enkele leden van het panel hebben er bij RWE op aangedrongen om de houtkap in Hambach uit te stellen totdat de commissie overeenstemming heeft bereikt over een deadline voor de exit van steenkool en een plan voor de economische toekomst van de mijnbouwregio’s.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Maar de premier van Noordrijn-Westfalen (NRW), de staat waar Hambach is gevestigd, vertelde de krant Tageszeitung dat het besluit van de commissie over een deadline “niets te maken heeft met Hambach”.

NRW Premier Armin Laschet zei ook dat het een vergissing was geweest om demonstranten daar te laten kamperen zolang ze dat hadden gedaan: “Zo’n onwettige situatie is verkeerd. Het zal nu worden geëlimineerd”.

De Duitse auteur en ecoloog Peter Wohlleben, die zondag in het bos was, riep premier Laschet en bondskanselier Angela Merkel op om “een duidelijk signaal te geven voor groene democratie”.

Activisten zeggen dat ze van plan zijn om zaterdag een groots protest te houden tegen de ontbossing.

Bron:

https://www.dw.com/en/no-chance-of-saving-hambach-forest-says-rwe-boss/a-45698266

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

16 Comments on Wegens sluiting kerncentrales – Duitsland kapt oerbos om smerige bruinkoolmijn te ontginnen

 1. RWE CEO Rolf Martin Schmitz ….. Hans Martin Schleyer……het moet gewoon zo gaan lopen…

  Liked by 1 persoon

 2. “Only when the last tree has been cut down, the last fish been caught, and the last stream poisoned, will we realize we cannot eat money.”

  Liked by 1 persoon

 3. trebor2110 // september 30, 2018 om 20:06 //

  Ach het duurt dertig jaar en dan wordt er een mooi natuur gebied van gemaakt , kijk maar naar het Rurhgebied .
  De natuur is weer terug en de lucht blauw .

  Like

 4. Was die kerncentrale sluitingen toen niet een kneejerk reactie van die domme socialisten op de japan ramp? Als je een sateliet foto erbij pakt lijkt het eerder een manmade aangeplante zooi en beslist geen 12000 jaar bos. of ik zit toevallig op het verkeerde gebied te kijken.

  Liked by 1 persoon

 5. skeeter // september 30, 2018 om 20:59
  Was die kerncentrale sluitingen toen niet een kneejerk reactie van die domme socialisten op de japan ramp?
  ————-

  Jup.

  Like

 6. Trebor doen ze hier ook met oilsands, reclamation na olie winning

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 1, 2018 om 00:09 //

  De ellende met die milieugroepen/terroristen is dat ze vaak voor een sympathieke lijkende zaak strijden maar het principe is natuurlijk wel altijd dat een minderheid hun wil op wil leggen aan een meerderheid.
  Hoe tegenstrijdig het ook mag klinken, de politici die hiervoor verantwoordelijk zijn die zijn gewoon wel door de stemmers gekozen.
  Het zou zomaar kunnen dat dit nooit in een verkiezingsprogramma heeft gestaan (hallo Rutte !) maar dan nog, dan hebben ze zich te verantwoorden tov hun kiezers.
  En dat is dan ook precies de reden waarom dit zich zo lang heeft voort gesleept, politici weten dat ze zich niet populair maken als ze die milieugekkies zomaar uit het bos laten halen, dan stellen ze het uit en gaan nog eens praten en nog eens en in de tussentijd hopen ze dat ze het zolang kunnen rekken dat een ander de knoop moet doorhakken.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // oktober 1, 2018 om 00:15 //

  Zat net naar dat drone-filmpje te kijken toen me door het hoofd schoot dat Duitsers kennelijk wel wat hebben met kuilen graven, is het niet op het strand van Scheveningen dan wel in eigen land!
  Tijd dat we een commissie instellen die zich hierover buigt, ik stel mezelf beschikbaar (tegen een gruwelijk uurtarief dat wel natuurlijk…)

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // oktober 1, 2018 om 00:15
  Zat net naar dat drone-filmpje te kijken toen me door het hoofd schoot dat Duitsers kennelijk wel wat hebben met kuilen graven,
  ————————–
  LoL

  Like

 10. Toch sta ik in dit geval aan de kant van die milieu-activisten Tijl.

  Al is het dan ongewassen krakersvolk. Dat mijn volgende stap zou zijn om die kerncentrales weer op te starten zullen ze wel weer niet met me eens zijn.

  Bruinkool is nota bene de meest vervuilende zooi die er is.

  We zijn hier dan wel niet zo van het mujeu als het gaat om windmolens en klimaatgekte.

  Maar vervuiling kan ik het niet mee eens zijn, en bos afgraven (al is het misschien niet 12.000 jaar oud als je het bekijkt – het werd gemeld in een van de vids dus ik had het bij de vertaling in geduwd) om bruinkool te gaan delven terwijl je kerncentrales hebt staan is van de zotte.

  Het was inderdaad in reactie op Japan zoals Skeeter meldde om ze te sluiten. Een op hysterische emotie gebaseerd besluit, want de situatie van Fuku-dinges en Duitsland is onvergelijkbaar. Japan ligt op een breuklijn, Duitsland niet. Fuku was gebouwd onder de Japans versie van het NAP. en in Duitsland liggen alle centrales boven de zeespiegel.

  Bovendien is NordStream2 binnenkort klaar en kunnen ze massa’s gas uit Rusland gaan importeren.

  Like

 11. skeeter // oktober 1, 2018 om 04:54 //

  Had deze nergens bij jullie zien staan of zitten we onder de censuur oid
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6215817/Seven-arrested-major-terror-attack-plot-Netherlands.html

  Like

 12. copywriter // oktober 1, 2018 om 06:42 //

  @Fubar // oktober 1, 2018 om 01:27 //
  “Fuku was gebouwd onder de Japans versie van het NAP”
  Klopt niet helemaal wat je daar zegt.
  De vier Fuku centrales waren beduidend hoger gelegen dan het Japanse NAP.
  Ze waren ook aardbevings bestendig gebouwd en bestand tegen elke hoogst denkbare tsunami in dat gebied.
  Het probleem zat hem in Fuku 4, wegens onderhoud had men de stroomvoorziening voor de koelwaterpompen tijdelijk omgelegd naar een aantal dieselgeneratoren die buiten stonden opgesteld. Die vielen uit en Fuku 4 stond droog te koken met alle gevolgen van dien.
  Dat Merkel besloot om alle kerncentrales in D off-line te halen is weer zo’n emo beslissing die typerend is voor linkse vrouwen. Nooit eens analytisch nadenken en gelijk maar uit de emotionele heup schieten.
  Zagen we ook in 2015, er verschijnt een foto van een verdronken jongetje op een Turks strand en gelijk gooit ze de grenzen open en roept met tranen in de ogen “wir schaffen das“

  Liked by 1 persoon

 13. Tijl Uylenspiegel // oktober 1, 2018 om 11:59 //

  Dat was wat ik bedoelde met “een sympathiek lijkende zaak”.
  Juist omdat ook ik het een absurde zaak vind dat men een compleet woud vernietigt voor de winning van het sterk vervuilende bruinkool, nog effe en we gaan weer turfsteken.
  Maar het principe blijft natuurlijk; een minderheid die iets af wil dwingen, vandaag is het een oerbos morgen is het een miljoenen kostend proefveld met genetisch gemanipuleerde aardappels (waar gebeurd in Zeeland).
  Een mens wil onderhand niet meer weten hoeveel schade deze mensen op hun geweten hebben.

  Like

 14. Claasje Kater // oktober 1, 2018 om 14:47 //

  ja, je moet wat als je op emotionele basis zomaar al je kerncentrales sluit, weer een domme fout van frau merkel

  Like

 15. copywriter // oktober 1, 2018 om 06:42 /
  @Fubar // oktober 1, 2018 om 01:27 //
  “Fuku was gebouwd onder de Japans versie van het NAP”
  Klopt niet helemaal wat je daar zegt.
  De vier Fuku centrales waren beduidend hoger gelegen dan het Japanse NAP.
  ——–

  Okay, maar niet hoog genoeg voor een golf van 15 meter.

  ‘The tsunami countermeasures could also have been reviewed in accordance with IAEA guidelines which required taking into account high tsunami levels, but NISA continued to allow the Fukushima plant to operate without sufficient countermeasures such as moving the backup generators up the hill, sealing the lower part of the buildings, and having some back-up for seawater pumps, despite clear warnings.’

  http://www.world-nuclear.org/information-library/safety-and-security/safety-of-plants/fukushima-accident.aspx

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Mark Rutte pleit voor een wereldregering – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s