Nieuw

Oekraïense voorzitter: “Hitler was de vaandeldrager van de democratie”

De voormalige neonazi-leider Andriy Parubiy is nu een gerespecteerd lid van de heersende elite, hier afgebeeld naast (links) de premier van Canada, Justin Trudeau.

De neonazi Andriy Parubiy, die op dit moment voorzitter is in het parlement van het Oekraïense EU-vriendelijke regime, is in zwaar weer beland nadat hij enigszins zijn gedachte de vrije loop liet, meldt de Russische Tass.

Nadat hij in 2014 de bloedige staatsgreep had gedirigeerd tegen de gekozen maar Russisch-vriendelijke Oekraïense regering, werd de neonazistische politicus tot nationaal veiligheidsadviseur en vervolgens tot voorzitter van het nieuwe EU-vriendelijke regime benoemd.

In een televisie-uitzending begin september besloot de 47-jarige president een eerbetoon te brengen aan de controversiële Duitse leider Adolf Hitler. Tijdens zijn toespraak benoemde hij Hitler als “vaandeldrager van de democratie” en prees hij de visie van de dictator op de zogeheten directe democratie, schrijft Tass.

Oppositieleider Yuri Boiko eist nu dat Parubiy, die sinds 1991 actief is geweest in verschillende neonazistische organisaties, zijn functie als voorzitter van Oekraïne neerlegt.

– Wij eisen een publieke veroordeling van de verklaring van de parlementsvoorzitter en dringen er bij alle diplomatieke vertegenwoordigers en regeringen op aan om dit niet alleen te noteren, maar ook de verklaringen van de Oekraïense president te veroordelen, zei Boiko.

De EU, die momenteel werkt aan een wetsontwerp om haar burgers te verbieden hun steun te betuigen aan “extremisme” op het internet, heeft echter geen bezwaar gemaakt tegen de verklaring.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Oekraïense voorzitter: “Hitler was de vaandeldrager van de democratie”

 1. Von Puffelen // september 30, 2018 om 17:02 //

  Wat is democratie? een diktatuur van 51% vooraf stemgerechtigd gemaakt?

  Like

 2. Scrutinizer // september 30, 2018 om 18:17 //

  @von Puffelen
  Mob rule.
  vb. Iedereen weet dat stelen fout is maar als voldoende “mensen” stemmen op een partij die van alles gratis belooft zoals zorg, onderwijs, kindergeld, … (terwijl dat gewoon bekostigd wordt door een groep slachtoffers die minder talrijk is, zoals “veelverdieners” en de begunstigden dat heus wel weten, want zó dom zijn ze niet, dat ze het niet inzien), dan heet dat dat dit democratisch besloten werd. Dus een onrecht (zoals diefstal) wordt kennelijk plots magischerwijze een deugd mits maar voldoende mensen er voorstander van zijn (doorgaans uit eigenbelang).
  Het is principieel niet anders dan 4 bronstige jongens en 1 meisje die ’s avonds door een donker steegje loopt. “Laten we met zijn 5e stemmen, wat we het komende uur zullen doen. Ja, jij mag ook stemmen Truus, jouw stem telt ook, dus moet je achteraf niet zeuren met het democratisch genomen besluit”. Zo kan groepsverkrachting perfect democratisch gelegitimeerd worden. Gek genoeg, komt het nog wel voor in ons strafrecht. Da’s bizar. Het was toch democratisch? Is “democratie” dan toch geen synoniem voor “eerlijk” of “rechtvaardig”? Heh? Nou snap ik hem niet meer…

  Kortere uitleg: democratie is 2 wolven en een schaap die samen gaan beslissen wat er vanavond op het menu staat.

  Like

 3. Zo zie je maar weer tot welke ellende democcratie kan leiden.

  Like

 4. De demografiscje tijdbom indactig zal Nederland ten onder gaan aan democratie.

  Like

 5. ‘Indachtig’

  Like

 6. ‘De controversiele Duitse leider Adolf Hitler.

  Wat je noemt een understateement.

  Like

 7. Lastig tikken op een smartphone:
  ‘Understatement’

  Like

 8. Arnold Schipper // september 30, 2018 om 22:14 //

  Vraag je eens af waarom hitler zo groot werd en wie hem steunde van buiten Duitsland en welk ras dat was, zelfs Amerika en Engeland steunde hem en hielpen hem, maar hij werd te groot en had veel te veel kennis in huis om de vijand te vernietigen, was er niet ingegrepen dan was de wereld nu Duits. Zo een beetje wat ze nu ook willen maar dan alleen onder een andere naam.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s