Nieuw

Het Maagdenhuis weer eens bezet

Het Maagdenhuis werd voor het eerst bezet in 1969, in de context van de studentenrellen in Parijs die elders navolging kregen, waaronder in Amsterdam. De studenten doopten het bezette Maagdenhuis tot de “Karl Marx Universiteit”.

Toen eiste men democratisering van het universitaire systeem, waardoor wij nu verkozen posities voor studenten in faculteitsraden hebben. Nu is het in mijn ervaring aan de universiteit zo dat de enige mensen die zich kandidaat stellen als studentenvertegenwoordiger strebertjes zijn die het op hun CV zetten en er verder weinig ermee doen. En dat men deze verkiezingen wint met cijfers als 20 stemmen versus 14 stemmen. Op universiteiten met honderden studenten wel te verstaan. Eigenlijk een vrij overbodige bezigheid dus. De studenten boeit het niet, de vertegenwoordigers komen niet naar de vergaderingen en uiteindelijk bepaalt de administratieve kant van de Universiteit het beleid, niet Hoogleraren of Studenten. Zoals overal in het westen dus: een schijndemocratie voor een ongeïnteresseerde bühne terwijl het bureaucratisch apparaat haar eigen agenda bepaalt en uitvoert.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Het Maagdenhuis weer eens bezet

  1. Ach studenten het elite korps der leeghoofden van Mark en Alexander. Nooit meer gepresteerd dan een grote bek hebben. Studeren wat is dat, nee joh veel te moeilijk en lastig.

    Like

  2. Het maagdenhuis is allang geen maagd meer, ze is verkracht.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s