Nieuw

Ethiopian Jews: Israel’s second-class citizens?

Ethiopian Jews YT

Ethiopian Jews have taken to the streets many times, demanding equality before the law in Israel. In 2015 protests took place against discrimination. But do the activists think anything has changed between now and then?

In the middle of the Jewish holidays in September, the Israeli government announced that it would allow an additional 1000 Ethiopian Jews from the Falash Mura community to immigrate to Israel. Many welcomed the announcement as a gesture of goodwill. Others, however, criticized the slow implementation of existing plans.

DW >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Ethiopian Jews: Israel’s second-class citizens?

 1. Prima immigratie en intregratie beleidt van Israell beter als dat van hier de grenzen ongecontroleerd openzetten en ja voor sommige jankerts gaat het nooit snel genoeg.
  https://hslot4.wordpress.com/2017/02/28/people-of-falashmura/

  Like

 2. Nogal racistisch om alleen bereid te zijn je eigen ras te ontvangen.

  Like

 3. Nogal normaal om alleen bereid te zijn je eigen ras te ontvangen.

  Like

 4. Dus omgekeerd zou het dan ook normaal zijn als we Joden niet in de EU-landen ontvangen?

  Like

 5. Voor zover ik het heb begrepen en in vogelvlucht gaat het om, in deze, joodse bloedlijnen en iets met diaspora. Het joodse ras dus. Daarover zou van alles in de bijbel staan.. Maar in de tijd zijn er volkeren alsook individuen ‘geweest’ die zich hebben bekeerd tot het joodse geloof, of daar een eigen draai aan hebben gegeven(!!) en zich ‘jood’ noemen. Hetgeen nu (zichtbaar) resulteert in een conflict. Gemengd bloed/dna is ook een ‘probleem’ in deze ‘cult’. Daarbij zijn er joden, verblijvend in alle delen van de wereld, die in afwachting zijn van de komst van ‘de messias’ en die de weg zou vrijmaken naar Israël, zoals dat dan in de bijbel zou staan, om het joodse volk aldaar te verzamelen. Eerder dan de komst van de messias gaan deze joden niet naar Israël. En dan is er nog iets met ‘joden’ en ‘zij die zich voordoen als joden’ en ‘de synagoge van satan’ en waarvan wordt gezegd dat zij de anti-christ (is dat de duivel?) zullen installeren in Jeruzalem. Rome die haar zetel naar daar wil verhuizen.. Héél interessant allemaal. (Meer) Atheïsten zouden eens moeten weten hoevéél impact de diverse geloofssystemen, inclusief sekten, hebben aangaande het leven van alle dag op deze aardbol. ‘Alle wegen leiden naar Rome’? Straks gaan we elkaar weer kerstkaartjes sturen, vanuit e.o.a. overtuiging of omdat het erin gesleten is, om niet de geboortedag van Jezus te vieren, maar die van Moloch en anders die van lichtjes ofzo.

  Like

 6. Bovenstaande samenvatting is nog simplistisch; het geheel is nog vele malen complexer..

  Like

 7. Von Puffelen // oktober 1, 2018 om 20:58 //

  Bij de ashkenazi joden zijn ze 3e rangs net als christenen, sefardische joden zijn 2e rangs.

  Deze man leeft niet meer.
  https://www.darkmoon.me/2017/the-life-of-an-american-jew-in-racist-marxist-israel/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s