Nieuw

Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen verwerpen de leugens van Israël

Benjamin Netanyahu met zijn Donald Duck-bom.

Tijdens zijn toespraak voor de VN veroordeelde de Israëlische premier Iran voor hun geheime nucleaire voorraden. Maar volgens informatie van de Amerikaanse inlichtingendiensten is deze bewering niet waar.

Benjamin Netanyahu gebruikt meestal verschillende rekwisieten om de bedreigingen van de aartsvijanden van Israël uit te leggen. Bovenstaande foto is van 2012, toen hij met deze Donald Duck-bom voor de VN het gevaar van de Iraniërs zou bewijzen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wordt regelmatig niet voor niets de The Props Master (props =rekwisieten) genoemd. Hij versterkt vaak zijn verhalen en argumenten met verschillende illustraties en afbeeldingen, soms documenten genoemd.

Tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN op donderdag bracht hij zijn vorige ophitsing over Iran, dat volgens Israël een verschrikkelijke schurk is die de wereldvrede bedreigt, dat wil zeggen, het bestaan van de joodse staat, weer naar voren. Het probleem met Iran, zegt hij, is het voortdurende kernwapenprogramma van Iran dat het land zeer effectief verbergt voor de ogen van de wereld.

Onder de rekwisieten deze keer gebruikte Netanyahu “fysiek bewijs” om weer een ander geheim pakhuis te illustreren dat nucleair materiaal zou bevatten. Het bewijs bleek een luchtfoto van Teheran te zijn, met een rode pijl die naar een groot gebouw wijst.

Deze foto heeft veel minder ophef in de media veroorzaakt dan toen Netanyahu in 2012 het publiek bang maakte met zijn Donald Duck-bom cartoon. Tegenwoordig is men gewend geraakt aan zijn toepspraakmethoden die niet langer veel meer mensen overtuigen dan zijn toegewijde aanhangers. Deze keer is het echter wel nieuw dat functionarissen van de Amerikaanse inlichtingendienst publiekelijk hebben gezegd dat de beschuldigingen van Netanyahu onjuist zijn.

Benjamin Netanyahu liegt

– Ik openbaar voor het eerst dat Iran nog een andere geheime faciliteit in Teheran heeft, een geheim pakhuis voor het opslaan van enorme hoeveelheden uitrusting en materiaal voor het geheime kernwapenprogramma van Iran, zei Netanyahu tegen de Algemene Vergadering van de VN.

Netanyahu zei met opmerkelijke nauwkeurigheid dat de ,,faciliteit eerder ongeveer 15 kilogram radioactief materiaal bezat dat sindsdien is verplaatst”, dat moeilijk is te bewijzen, aangezien het verplaatst zou moeten zijn. Maar niet alleen is het radioactieve materiaal verplaatst, maar heeft zich volgens Netanyahu ook nog is verspreid.

– Weet je wat ze ermee hebben gedaan? Ze hebben het verspreid over Teheran in een poging om het bewijs te verbergen!

Om zijn geloofwaardigheid te versterken, presenteerde Netanyahu een nauwkeurige GPS-positie en vroeg het publiek te “googlen” naar de locatie van het magazijn. De coördinaten zijn 35.5022 51.2997.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif heeft het “beeldbewijs” van Netanyahu’s voor de gek gehouden en gezegd dat “geen kunst- en handwerkvoorstelling ooit kan verbergen dat Israël het enige regime in het Midden-Oosten is dat een ‘geheim’ en ‘niet-erkend’ kernwapenprogramma heeft – met inbegrip van een daadwerkelijke kernwapenarsenaal. – Het is nu de tijd voor Israël om dit te erkennen en zijn illegale kernwapenprogramma voor internationale inspecteurs open te stellen.

De verbazing verspreidde zich later op de dag toen persbureau Reuters ambtenaren van de Amerikaanse inlichtingendienst citeerde die de inhoud van Netanyahu’s toespraak tegenspraken.

“Ten eerste kennen we het gebouw al heel lang, het staat vol met documentenkasten en papier, niet met aluminium cilinders voor centrifuges, en ten tweede is er …. verder is er niets in aanwezig dat Iran de JCPOA (kernovereenkomst) meer zou doen breken dan ze anders zouden kunnen doen.”

Bron:

https://www.zerohedge.com/news/2018-09-27/bibi-prop-master-netanyahu-reveals-new-secret-iran-nuclear-site

https://www.reuters.com/article/us-un-assembly-israel-iran/netanyahu-in-u-n-speech-claims-secret-iranian-nuclear-site-idUSKCN1M72FZ

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen verwerpen de leugens van Israël

 1. tim pietersen // september 30, 2018 om 22:06 //

  bibi the comedian, hij riep dezelfde shit al in 1993 lmao

  Like

 2. De bom op de foto is geen ´Donald Duck´ bom, maar is van het type ´Jip en Janneke´.

  Like

 3. Daniël // oktober 1, 2018 om 07:50 //

  Israel verbergt zelf circa 200 nucleaire wapens in Dinona. Stelletje hypocrieten. Om over het gevaar van dat land voor de wereldvrede maar te zwijgen want de ‘Samson optie’ is nog altijd een reëele optie.

  Like

 4. Beter maar voorzichtig zijn om berichten die uiteindelijk gebaseerd zijn op onderzoek van de beste geheime dienst ter wereld zomaar als leugens terzijde te schuiven. Het westen laat keer op keer zien blind te zijn voor de islamitische realiteit.

  Like

 5. Beter is om voorzichtig te zijn met alles klakkeloos aan te nemen wat Netanyahu beweert.

  Like

 6. Het mag toch wel voor iedereen onderhand duidelijk zijn dat Netanyahu streeft naar een regimewisseling in Iran waarbij het Westen weer eens de kastanjes uit het vuur voor moet halen en de bijhorende massale oorlogsvluchtelingenstroom moet opvangen. Want dat ging in Irak, Libië en Syrië toch ook zo goed? Deze man staat daar alleen maar zijn santenkraam te verkopen om zijn eigen agenda te dienen. Sommigen zouden hem misschien een oorlogshitser noemen.

  Like

 7. Martijn Janssen // oktober 2, 2018 om 16:51 //

  Iran wordt een veel hardere dobber dan Irak en Syrië vanwege de geografie van het land. Het bestaat voor het grootste deel uit bergruggen met in het midden onbewoonbare woestijnen. Eerst genoemde landen bestaan vooral uit woestijnen waar je makkelijk met tanks doorheen kan rijden. Grondtroepen in Iran inzetten wordt een massaslachting voor de invasiemacht. Het is te vergelijken met Afghanistan (de langste oorlog in de geschiedenis van de VS en nog is de Taliban aan winnende hand) maar dan nog erger omdat Afghanistan slechts voor een deel uit gebergte bestaat. Zie deze video van Caspian Report over de geopolitiek van Iran ter verheldering: https://www.youtube.com/watch?v=pxn2Qs7CpPQ

  Like

 8. @Jonh // oktober 1, 2018 om 13:08

  “Beter maar voorzichtig zijn om berichten die uiteindelijk gebaseerd zijn op onderzoek van de beste geheime dienst ter wereld zomaar als leugens terzijde te schuiven.”

  Hahaha.
  Een geheime dienst op zijn woord geloven? List en bedrog.
  Voor de rest gaat het wel goed met je?
  Het gebrek aan kennis van de wannabe zionisten is ronduit stuitend.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s