Nieuw

65-jarige Zweedse vrouw veroordeeld tot gevangenisstraf wegens kritiek op de islam en migratie

In maart heeft de rechtbank de vrouw vrijgesproken die vervolgd werd wegens haatdragende uitlatingen op Facebook. Ze had de islam bekritiseerd en schreef dat “het IQ-niveau in Zweden zal dalen als gevolg van immigratie”.

Nu is ze echter door het Hooggerechtshof veroordeeld tot gevangenisstraf. “Als dit zo doorgaat, zal de intelligentie in Zweden op goudvis-niveau zijn,” zei een van haar Facebook-commentaren. “Weiger alles wat met de islam te maken heeft”, aldus een ander.

Tijdens het onderzoek werd de vrouw, die Christina heet, onderworpen aan zes ondervragingen en huiszoekingen van de politie, iets wat ze beschreef als een verschrikkelijke ervaring.

De politie eiste dat ze haar sleutels, mobiele telefoon en iPad overhandigde. Het feit dat ze in contact moest komen met de gezondheidszorg voor een doktersbezoek werd op geen enkele manier in aanmerking genomen.

In 2016 werd de vrouw zelf bewusteloos en tot bloedens toe geslagen door een bende zogenaamde ‘onbegeleide vluchtelingenkinderen’. De mishandeling had onder meer invloed op haar geheugen. Niemand is echter veroordeeld voor de mishandeling.

Ze heeft zeer zwaar geleden en voelt zich zeer ernstig geschonden door de uitgebreide en opdringerige behandeling door de politie. Het vooronderzoek tegen haar is 150 pagina’s lang.

De rechtbank stelde dat de officier van justitie niet kon bewijzen wie er daadwerkelijk achter het scherm zat toen de posten werden geschreven. De vrouw ontkende dat het haar was en stelde dat haar logementhouder de computer had kunnen gebruiken en de berichten had kunnen schrijven.

Het Hooggerechtshof oordeelt echter anders over de zaak. Volgens hen blijkt uit het onderzoek duidelijk dat zij het account op het betreffende moment heeft gebruikt.

Volgens het vonnis maakt zij zich schuldig aan “criminele minachting van mensen met islamitische overtuigingen”. De vrouw, die niet eerder was veroordeeld, werd voor acht gevallen van haatdragende taal veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf.

– Ik ben doodsbang, zei een verwoeste Christina in een interview kort na het vonnis.

– Ik ben zo bang en ik kan niets doen. Zal ik in de gevangenis zitten met criminelen? Ik heb reumatoïde artritis en diepe depressie en ik zal mijn appartement verliezen, zei ze huilend.

Bron:

https://voiceofeurope.com/2018/09/65-year-old-swedish-woman-sentenced-to-prison-for-criticising-islam-and-migration/

http://www.friatider.se/65-riga-kvinnan-d-ms-till-f-ngelse-f-r-hets-mot-folkgrupp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on 65-jarige Zweedse vrouw veroordeeld tot gevangenisstraf wegens kritiek op de islam en migratie

 1. Joey France // september 30, 2018 om 15:39 //

  Het is integendeel het Zweedse Hooggerechtshof dat zich schuldig maakt aan “criminele minachting van de eigen bevolking” en waarvan niet alleen het het IQ-niveau overduidelijk gedaald is maar ook hun respect en menselijkheid met nota bene hun eigen volk.
  Tenzij ze natuurlijk zwaar betaald zijn om kromrecht uit te kramen.
  Bovendien heeft die vrouw overschot van gelijk.

  Like

 2. En terecht dat deze Zweedse dame van 65 de gevangenis in moet.
  Ja mensen, we moeten ook eens stilstaan bij de frustraties van;
  Stefan Löfven,
  Emmanuel Macron,
  Guy Verhofstadt,
  Frans Timmermans.

  Voor een beetje hangpartijtje moeten deze mensen zich helemaal buiten Europa begeven.
  Waarschijnlijk is Judith Sargentini daarover gevallen.
  Steeds moeten reizen, milieu belasten.
  De buitengewoon fantastische kenmerken zoals het ophangen en stenigen van mensen,
  dat moet ook in Europa geïntroduceerd worden.
  Wees eerlijk, dat is toch interessanter dat een klein kind wat uitkijkt naar Sinterklaas.

  Het Zweedse Hooggerechtshof ontneemt zichzelf het respect wat dergelijke instantie’s zouden moeten hebben.
  Het openbaar ministerie is; afhankelijk van wie daar dan zit.
  Of er gekeken wordt naar de daad, of naar de afkomst van de dader!

  Like

 3. Mevrouw heeft het geschreven omdat ze een posttraumatische stressstoornis heeft overgehouden aan de zware mishandeling….

  Like

 4. Scrutinizer // september 30, 2018 om 18:06 //

  @Aad
  Juist. En wel een begaan door wie?

  Like

 5. Schrale troost is dat we binnenkort een film over onze held Breivik op netflix krijgen voorgeschoteld waarin ze even laten zien hoe het moet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s