Nieuw

Spanjaarden hervatten redding van immigratiejihadisten voor de Libische kust

Open Arms Astral YT

De Spaanse NGO “Proactiva Open Arms” wil weer migranten op de centrale Middellandse Zee gaan redden. De laatste tijd was ze vooral actief tussen Spanje en Marokko.

De Spaanse hulporganisatie Proactiva Open Arms wil opnieuw migranten redden op de Middellandse Zee tussen Italië en Libië. “De tijd is gekomen: Astral keert terug naar de centrale Middellandse Zee”, schreef de NGO op zaterdag, een verwijzing naar een van de twee schepen.

Pas eind augustus hadden de Spanjaarden hun hulpacties verplaatst van de Libische kust naar Spanje, omdat er voor de kusten van Zuid-Spanje een noodsituatie was.

De meeste niet-gouvernementele hulporganisaties hadden de afgelopen maanden het Middellandse-Zeegebied tussen Italië en Libië verlaten nadat de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini particuliere schepen met geredde migranten de toegang tot Italiaanse havens had verboden.

Vóór de aankondiging van Proactiva Open Arms was de “Aquarius 2” van de hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen het enige overgebleven reddingsschip in de centrale Middellandse Zee.

Het schip wacht momenteel in de buurt van Malta om daar ongeveer 58 geredde migranten aan de kustwacht over te dragen. Deze worden verdeeld over Frankrijk, Portugal, Spanje en Duitsland.

Slecht weer had de afgesproken overdracht van mensen op zee vertraagd. Dit zal waarschijnlijk plaatsvinden op zondagmorgen, schreef de bemanning van het schip in hun online dagboek.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/spanier-nehmen-rettung-von-migranten-vor-libyscher-kueste-wieder-auf-a2659284.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Spanjaarden hervatten redding van immigratiejihadisten voor de Libische kust

 1. Zorba is de verkeerde kant opgegaan….. 😦

  Liked by 1 persoon

 2. ieznogoedh // september 30, 2018 om 06:58 //

  Bommetje?

  Like

 3. ERGO: “Spanjaarden hervatten import van ook hun a.s. koppensnellers”

  Vuile sociaaldemocraten aka bukkers naar Brussel & Mekka.

  Hoe dom WIL je zijn?

  Like

 4. Joey France // september 30, 2018 om 12:37 //

  @Lars030: Dom? Hoeveel zijn die Spanjaarden betaald & beloofd!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s