Nieuw

Niet-blanken houden vandaag de dag 40 miljoen niet-blanke slaven – Hang dat maar op een bordje in je slavernijmuseum

Een nieuw rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties (ILO), en de Walk Free Foundation, een internationale NGO die werkt aan het beëindigen van de moderne slavernij, meldt dat er minstens 40 miljoen niet-blanke slaven zijn op de wereld vandaag – de overgrote meerderheid is tot slaaf gemaakt door andere niet-blanken.

Het grootste aantal daders en slachtoffers is geconcentreerd in Afrika, Azië en de Stille Oceaan – en de kleine aantallen slachtoffers en daders in Europa en Noord-Amerika zijn grotendeels toe te schrijven aan het gedrag van immigranten uit de derde wereld.

Het rapport, getiteld “Global estimates of modern slavery: forced labour and forced marriage”, zei dat naar schatting 40,3 miljoen mensen het slachtoffer waren van moderne slavernij in 2016.

Dit betekent dat op “elke willekeurige dag in 2016 er waarschijnlijk meer dan 40 miljoen mannen, vrouwen en kinderen, waren die werden gedwongen om te werken tegen hun wil onder bedreiging of die leefden in een gedwongen huwelijk waar ze niet ingestemd hadden”, zei het rapport.

Van deze 40,3 miljoen slachtoffers waren 24,9 miljoen mensen gedwongen te werken. Dat wil zeggen, ze werden gedwongen te werken onder bedreiging of dwang als huishoudelijk personeel, op bouwplaatsen, in clandestiene fabrieken, op boerderijen en vissersboten, in andere sectoren en in de seksindustrie”.

Deze slachtoffers worden “gedwongen te werken door particulieren en groepen of door de overheid. In veel gevallen kwamen de producten die zij maakten en de diensten die zij leverden in schijnbaar legitieme commerciële kanalen terecht”.

Nog een “15,4 miljoen mensen leefden in een gedwongen huwelijk waar ze geen toestemming voor hadden gegeven. Dat wil zeggen dat ze te maken hadden met een situatie waarbij ze hun seksuele autonomie verloren hadden en vaak onder het mom van een ‘huwelijk’ arbeid moesten verrichten,” vervolgde het rapport.

Vrouwen en meisjes worden onevenredig zwaar getroffen door moderne slavernij, goed voor 28,7 miljoen, oftewel 71 procent van het totaal. Meer bepaald vertegenwoordigen vrouwen en meisjes 99 procent van de slachtoffers van dwangarbeid in de commerciële seksindustrie en 58 procent in andere sectoren, 40 procent van de slachtoffers van dwangarbeid opgelegd door de overheid en 84 procent van de slachtoffers van gedwongen huwelijken.

Een op de vier slachtoffers van de moderne slavernij waren kinderen. Ongeveer 37 procent (5,7 miljoen) van de gedwongen huwelijken waren kinderen. Kinderen waren goed voor 18 procent van de mensen die werden uitgebuit door dwangarbeiders en 7 procent van de mensen die door de overheid werden gedwongen te werken. Kinderen die zich in commerciële seksuele uitbuiting bevonden vertegenwoordigden 21 procent van alle slachtoffers in deze categorie van misbruik.

Het rapport voegde daaraan toe dat moderne slavernij het meest voorkomt in Afrika (7,6 per 1.000 mensen), gevolgd door Azië en de Stille Oceaan (6,1 per 1.000) en vervolgens Europa en Centraal-Azië (3,9 per 1.000).

Met name in Azië en de Stille Oceaan is de prevalentie van dwangarbeid het hoogst, waar vier van de 1.000 mensen het slachtoffer zijn geworden, gevolgd door Centraal-Azië (3,6 per 1.000), Afrika (2,8 per 1.000), de Arabische staten (2,2 per 1.000) en Amerika (1,3 per 1.000).

Hoewel de gegevens in belangrijke regio’s, met name in de Arabische staten, beperkingen van de gegevens aangeven, wijzen de gegevens erop dat gedwongen huwelijken het vaakst voorkomen in Afrika (4,8 per 1.000), gevolgd door Azië en de Stille Oceaan (2,0 per 1.000).

Uit een rapport van oktober 2016 bleek dat de moderne slavenhandel in Londen grotendeels van Nigeriaanse oorsprong was.

(New Observer Online)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

9 Comments on Niet-blanken houden vandaag de dag 40 miljoen niet-blanke slaven – Hang dat maar op een bordje in je slavernijmuseum

 1. En dan nog de gore lef hebben om elk jaar die trans-Atlantische slavenhandel bij die vreselijke gemene blanken in hun smoel te wrijven en zich druk maken over een Zwarte Piet.

  Liked by 1 persoon

 2. Alleen al dit aantal is 8 keer groter dan het totale aantal dat ‘Nederlandse’ slavenhandelaren overgezet zouden hebben. En ‘wij’ deden er dan ook nog eens 300 jaar over. Het staat in geen verhouding.

  Dat hele slavernij-gelul heeft maar één doel: Blanken moeten zich schuldig voelen.

  Liked by 2 people

 3. En laten we ook niet vergeten dat er zo `n 1 3 0 blanken zijn, die 7 miljard mensen OP AFSTAND besturen ….via allerhande kanalen ….over slaven gesproken !
  Als we nu eens net doen, alsof we de ramen wassen : we beginnen BOVENAAN, dan loopt het vuil vanzelf naar beneden……al het vuil wat we tegen komen op onze weg naar beneden, ———————– ….vervolgens noemen we onszelf de OWC, de Orde van de WINDOW CLEANERS ……( nee, geen New World Order dus )

  Edit Fub, we tolereren NUL geweld meer in de comments, het is simpel. Niet meer doen ! Doorgestreept wat we niet willen zien

  Liked by 1 persoon

 4. Kan iemand dit artikel even door whatsappen naar die domme groenlinkse door Sargentini?

  Like

 5. Joey France // september 29, 2018 om 11:41 //

  Zo beste feministen, jullie kunnen misschien eens daar beginnen van jullie tram te maken in plaats van in onze gewesten op jullie typisch hypocriete manier alles tot in het oneindige en belachelijke proporties op te blazen en te verzieken.
  Bovenstaand rapport zou automatisch aan elk artikel m.b.t. feministen en islamlovers moeten aangehecht worden.

  Liked by 1 persoon

 6. Von Puffelen // september 29, 2018 om 17:29 //

  We worden na onze geboorte al slaaf gemaakt door verplichte aangifte.
  Probeer maar eens soeverein te worden, dat valt niet mee.

  Liked by 1 persoon

 7. antiislamnu // september 29, 2018 om 22:34 //

  De moderne slaven van nu zijn de zzp’ers en verplicht vrijwilligerswerk van de sociale dienst.

  Liked by 1 persoon

 8. ja vreselijk he. hopeloos

  maar nu zijn de hardwerkende blanke Hollanders legale slaafjes en sloofjes van hun eigen blanke MONSTER Kabinet en die staan onder opperbevel van de EURABIA dictatuur uit brussel.

  Liked by 1 persoon

 9. Republikein // februari 17, 2019 om 00:32 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s