Nieuw

Frankrijk: Noodartsen dragen nu kogelvrije vesten

In Toulon, Frankrijk, dragen medische hulpverleners nu kogelvrije vesten om zich te beschermen tegen aanvallen en mesaanvallen. Omdat het geweld in de stad toeneemt. Artsen en ziekenhuispersoneel worden herhaaldelijk aangevallen.

De beslissing om paramedici, artsen en verpleegkundigen kogelvrije vesten te laten dragen komt na jaren van nadenken over hoe het ziekenhuispersoneel te beschermen tegen psychisch instabiele patiënten en gewapende aanvallers op straat, meldt Le Parisien.

In een persbericht somt de Franse hulpdienst Médicale Urgente (SAMU) verschillende scenario’s op, waaronder terroristische aanslagen, aanslagen door mensen met psychische stoornissen en bedreigingen van gewapende bendes, waarbij medisch personeel onvoldoende wordt beschermd.

Nu krijgt elke mobiele reddingseenheid (SMUR) bestaande uit ten minste een arts, een paramedicus en een verpleegkundige een set beschermende vesten.

De situatie is zo gevaarlijk geworden voor brandweerkorpsen en reddingsdiensten in sommige regio’s van Frankrijk, zoals Alpes-Maritimes, dat onder het motto “Touche pas a mon pompier” (raak mijn brandweerman niet aan) de helpers een wanhopige campagne zijn begonnen waarin ze vragen om niet te worden aangevallen. Verschillende scenario’s worden in video’s getoond, waaronder aanvallen van linkse extremisten die molotovcocktails gooien. Tijdens de rellen op 1 mei vorig jaar in Parijs hebben gewelddadige linkse partijen bewust geprobeerd om politieagenten in brand te steken.

Sinds 2017 zijn de noodhulpdiensten in Zweden sinds 2017 ook uitgerust met geschikte militaire vesten voor hun operaties in de “No-Go-Areas”, meldt Breitbart.

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/09/29/frankreich-notaerzte-westen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Frankrijk: Noodartsen dragen nu kogelvrije vesten

 1. De psychisch instabiele patiënten zijn onze landsbestuurders. Niet meer en niet minder.

  Like

 2. …weer een dieptepunt waar Europa nooit meer uit komt……en nog gaat de waanzin verder…

  Like

 3. Joey France // september 30, 2018 om 16:10 //

  “…waaronder terroristische aanslagen, aanslagen door mensen met psychische stoornissen en bedreigingen van gewapende bendes”, aha, dus allemaal….

  Like

 4. Von Puffelen // september 30, 2018 om 17:16 //

  Wanneer je als land toch de multikultizot uit wil blijven hangen dan zou ik eerst alle hulpverlenende diensten trainen op commando nivo als dat nog bestaat.
  Daarna komt het beroepsmatige deel pas.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s