Nieuw

Frankrijk – 30 jongeren vallen een bus aan met zwaarden en honkbalknuppels

Op woensdagavond werd in Angoulême een bus aangevallen door een dertigtal jonge mensen gewapend met zwaarden en honkbalknuppels. De bestuurder kon opnieuw starten en niemand raakte gewond. Donderdagochtend kondigde het vervoersnetwerk van de stad aan dat er geen bussen zouden rijden en dat de chauffeurs hun recht op werkweigering zouden uitoefenen. Dit is de tweede busaanval in een week.

Gewelddadige agressie in de straten van Angoulême (Charente) op woensdag 26 september. Kort na 17.00 uur omcirkelde een dertigtal jongeren een bus die net de halte had gemarkeerd. Ze hadden het blijkbaar voorzien op andere jongeren in de bus, zo meldt Sud Ouest.

De aanvallers waren “uitgerust met honkbalknuppels en zwaarden”, volgens een verklaring van STGA, het transportnetwerk van de stad. De 26-jarige bestuurder, die pas sinds juli in dienst was, activeerde onmiddellijk het noodpedaal. De passagiers konden aan de voorkant uitstappen terwijl hij de achterdeuren op slot deed. De bus vertrok toen naar links, de achterruiten gebroken door de klappen.

Werkweigeringsrecht van bestuurders
Enkele haltes later werd de chauffeur afgelost en de beschadigde bus vervangen. Tot nu toe zijn er geen arrestaties verricht, omdat de dertig jongeren zich snel verspreidden nadat de bus vertrok. Op de ochtend van donderdag 27 september hebben verschillende chauffeurs gebruik gemaakt van hun werkweigeringsrecht na het incident. Een beweging die op grote schaal is gevolgd: de STGA heeft al haar bussen voor die dag teruggeroepen.

“Na een incident op woensdagavond op het netwerk maken bestuurders vanochtend gebruik van hun recht om zich terug te trekken”, aldus de website van het netwerk. Er is dringend een crisisvergadering gepland met de president van Grand Angoulême. De chauffeurs maken zich zorgen om hun veiligheid: op 18 september werd een andere bus aangevallen door een 40-jarige man, gewapend met een bijl, herinnert Sud Ouest zich.

Bron:

https://www.ouest-france.fr/nouvelle-aquitaine/charente/angouleme-un-bus-attaque-par-30-jeunes-armes-de-sabres-et-de-battes-5989041

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Frankrijk – 30 jongeren vallen een bus aan met zwaarden en honkbalknuppels

 1. Was mooie stad, veel leger gebouwen…..en verder in Frankrijk…. https://vk.com/videos326182621

  …ofwel, de dieren zijn nu echt begonnen met het moorden op straat. Hoor het plezier dat men heeft om de dood van een blanke….volgens mij word mens gedefineert als een wezen dat door compassie en medogen verbonden is….sorry, maar herdefineer mens en geef dan een vergunning voor het ruimen van schadelijk ongedierte.

  Zo bedankt de migrant de blanke voor huis, uitkering en miele. Alles eruit, dit is letterlijk gastvrijheid de kop afslaan.
  Frankrijk is niet meer.

  Liked by 2 people

 2. antiislamnu // september 30, 2018 om 00:32 //

  Zie hier hoe ook Frankrijk al behoorlijk gebouwd heeft aan zijn multicultie paradijs geweldige video hoe de nieuwkomers genieten van hun nieuwe thuisland

  Like

 3. Het vreemdeling legioen inzetten die weten wel raad met dat bruine en zwarte tuig.
  Te beginnen met rubber kogels en die je te pakken kan krijgen het werkkamp in en wel zolang tot ze smeken om naar hun eigen land terug te mogen gaan.

  Like

 4. Joey France // september 30, 2018 om 16:02 //

  Hallo Macron? Nog bezig andere landen te schofferen?

  Liked by 1 persoon

 5. Duchesne // oktober 1, 2018 om 10:29 //

  Ik zocht de video van de man die werd doodgeslagen in Nice, maar deze is verdwenen uit de lijst. Moet dat wettelijk ofzo?

  Like

 6. Duchesne // oktober 1, 2018 om 10:33 //

  Ik heb die video gezien van antiislamnu en deze is verlichtend, het is mij nu duidelijk hoe je deze massa kunt stilleggen. Bloedeenvoudig.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s