Nieuw

De vuurstorm in Tokyo

Enkele van de meer dan 100.000 burgers die door de geallieerden werden gedood tijdens het bombardement op Tokio.

In de nacht van 9 op 10 maart werd Tokio gebombardeerd door de Amerikaanse luchtmacht. Deze geallieerde terreurbombardement wordt beschouwd als een van de meest destructieve bombardementen in de geschiedenis.

Het is voor velen onbekend dat de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog de Duitse steden met terreurbombardementen bestookten. Deze bombardementen waren bewust gericht op burgers om de bevolking te demoraliseren. Alleen al onder deze terreurbombardementen werden honderdduizenden – maar waarschijnlijk meer dan een miljoen Duitse burgers gedood.

Maar het was niet alleen Duitsland – of andere Europese landen die met Duitsland samenwerkten – die aan deze “moraal-bombardementen” werden blootgesteld. Winston Churchill was niet de enige die burgers blootstelde aan bloedbaden, een sterke mededinger was de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt.

Tokyo inwoners die hun huis verloren.

De geallieerde bombardementen op Japan waren niet minder wreed dan die op Duitsland. De operatie was het grootst aan het einde van de oorlog toen de Japanse luchtmacht was verslagen en de B-29 bommenwerper werd gelanceerd. De Amerikaanse luchtmacht had in 1942 kleinschalige bombardementen uitgevoerd op steden als Tokio, maar na de ingebruikname van de B-29 in 1944 was het mogelijk om op veel grotere schaal te bombarderen. 1944 -1945 werden bijna alle Japanse prominente steden met massale Amerikaanse bombardementen getroffen.

De eerste brandbommen op Tokio vonden plaats in februari 1945 en vernielden 3 km² van de stad. Op 9 maart 1945 bombardeerde de VS-luchtmacht Tokyo in de “Operation Meetinghouse”. In de nacht van 9 op 10 maart lieten 334 B29’s 2.000 ton (2 miljoen kilo) brandbommen vallen op Tokio. De piloten hadden de opdracht gekregen om laag te vliegen en de Japanse huizen en andere gebouwen, grotendeels van hout of papier, te bombarderen om zo veel mogelijk verwoesting te veroorzaken. Het bevel kwam van de luchtmachtgeneraal Curtis LeMay, die de bombardementen op de Japanse steden organiseerde.

Verkoolde resten van Japanse burgers.

Moeder en kind.

De brandbommen bevatten een mengsel van benzine, fosfor en napalm en het resultaat van hoe men het bombardement uitvoerde op de “papieren stad”, resulteerde in een vuurstorm vergelijkbaar met die in Dresden (en verschillende andere Duitse steden). Duizenden burgers werden verbrand of door zuurstofgebrek gestikt. Wanneer er een kanaal of een waterloop was, gooiden de inwoners van de stad zich daarin en dreven dan weer naar de oppervlakte. Velen werden levend in het water gekookt.

Het bombardement op Tokio wordt beschouwd als een van de meest destructieve bombardementen in de geschiedenis. De meeste bronnen spreken van 100.000 – 130.000 dode burgers en de materiële schade van deze bombardementen is groter dan de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. 250.000 – 300.000 huizen en gebouwen werden verwoest en meer dan een miljoen inwoners van Tokio werden dakloos. De meest neutrale gegevens over het aantal gewonden spreken van 100.000 tot 200.000 gewonden. Historicus Richard Rhodes stelt echter dat door de bombardementen een miljoen mensen gewond kunnen zijn geraakt.

Honderdduizenden gebouwen vernietigd.

Tijdens de oorlog werden op zestig Japanse steden geallieerde bombardementen uitgevoerd. Het totale aantal doden, waarvan de overgrote meerderheid burgers waren, is een miljoen mensen.

Lees meer Kalender…

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

26 Comments on De vuurstorm in Tokyo

 1. Als je de informatiezenders National Geographic en History Channel volgt. En een beetje de geschiedenis buiten de schoolbanken hebt onderzocht dan weet je het. Alles was er op gericht de vijand tot overgave te dwingen. Anders koste het te veel aan materieel en soldaten levens. Dat burgers mochten creperen maakte niet uit. Die viespeuk van een Churchill geilde er gewoon op. Om in de legertop te gaan moet je gewoon masochistisch zijn. En er op geilen anderen af te maken op de meest gewelddadige manier die je kan bedenken. Het liefst burgers want die kunnen zich niet verdedigen. Dus buiten masochisten zijn het ook lafaards. Dit is é

  Liked by 1 persoon

 2. Scrutinizer // september 29, 2018 om 10:37 //

  @Stef,
  Een masochist is iemand die graag lijdt, een sadist is iemand die graag doet lijden.
  Ik denk dat u iets anders bedoelde dan wat u schreef.

  Like

 3. Reinier Vangie // september 29, 2018 om 10:39 //

  Even mijn persoonlijke mening, waarom moet dit nu allemaal weer opgerakeld worden. Het is meer dan 75 jaar geleden gebeurt net als dat gemekker over het slavernij verleden. En wie zijn er begonnen met de tweede wereld oorlog, niet Amerika en Engeland.
  PS. Nogmaals dit is mijn persoonlijke mening!!!

  Like

 4. Ik heb hier al eens eerder gezegd: het voeren van een schone oorlog is nu eenmaal onmogelijk zeker bij een grootschalig conflict als de Tweede Wereldoorlog.
  De term ‘als’ is bij de historici volkomen taboe want die houden zich over het algemeen aan de harde feiten. Maar stel dat Adolf Hitler in 1944 had kunnen beschikken over de atoombom, had hij dan een ogenblik geaarzeld dit wapen in te zetten tegen Engeland, Rusland en de VS?

  Het zelfde geldt ook voor Japan waar de militaire top zelfs na het werpen van de twee atoombommen de strijd wensten voort te zetten. Door het persoonlijke ingrijpen van de keizer werd de strijd tenslotte toch gestaakt.

  Of die atoombommen en die bewust opgewekte vuurstormen echt nodig waren is tot op de dag van vandaag een onderwerp van discussie tussen de geschiedkundigen.
  Een invasie van Japan zelf had volgens de toenmalige militaire adviseurs de levens kunnen kosten van minimaal 200.000 Amerikaanse soldaten. Een cijfer waarbij nu vraagtekens gezet kunnen worden maar het daadwerkelijk inzetten van die atoombommen had ook een zuiver politieke functie.

  Namelijk indruk maken op Stalin die toen al liet blijken de Oost-Europese landen die waren bevrijd van de Duitse bezetters daadwerkelijk in te willen lijven in de Russische invloedsfeer.

  Intimidatiepolitiek dus, die echter faliekant mislukte want het IJzeren Gordijn werd toch een realiteit.

  Overigens was Stalin volledig op de hoogte betreffende die atoombommen via zijn spionnen die deelnamen aan het productieproces van dit nucleaire wapen.
  Hij wist hoogstwaarschijnlijk zelfs dat de VS in juli 1945 slechts de beschikking had over hooguit 3 of 4 atoombommen. Dus niet genoeg om de gehele Sovjet-Unie van de kaart te kunnen vegen.

  Gelukkig voor ons beschikt de IS niet over dit wapen anders hadden zij dit allang ingezet in de strijd tegen de ongelovigen.

  Liked by 2 people

 5. Tijl Uylenspiegel // september 29, 2018 om 12:29 //

  Horatius ik ben het roerend met u eens.
  Dat gezegd hebbende denk ik desondanks dat het wel nuttig is om dit soort geschiedenis levend te houden en het in alle hartverscheurende details door te blijven geven aan mensen, of dat nou is op scholen of in documentaires.
  Waarom ?
  Steeds vaker hoor en zie je hoe gemakkelijk mensen denken over oorlog.
  Het is zo gemakkelijk geschreven in een commentaar op de een of andere site als er ergens grote of kleine conflicten zijn; “Schiet ze allemaal naar de verd…” of “Gooi toch een A bom op dat zootje”.
  Hoe dat er in werkelijkheid uitziet ? Mijn generatie heeft geen idee want ze hebben het nooit mee hoeven maken. Het dringt pas door als je afschuwelijke dingen ziet, iedereen herinnert zich de foto van de hevig verbrandde Vietnamese kinderen die geraakt waren door napalm.
  Dat bracht mij er destijds toe om mee eens in te lezen in wat napalm is en wat het doet, je maag draait om, het is één van de meest gruwelijke wapens ooit geproduceerd.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Napalm
  Met name deze zin moet je eens door laten dringen;

  “De productie van napalm werd voor het eerst toevertrouwd aan Nuodex Products en medio april 1942 hadden ze een bruin, droog poeder ontwikkeld dat niet plakkerig was, maar in combinatie met benzine veranderde in een extreem kleverige en ontvlambare stof.” Een van de collega’s van Fieser stelde voor om fosfor aan de mix toe te voegen, waardoor het “vermogen om diep te doordringen … in het spierstelsel steeg, waar het dag in dag uit zou blijven branden.”

  Zoals ik al eens eerder gememoreerd heb zijn lang niet alle slachtoffers tijdens een oorlog op slag dood, een mens wil niet weten wat een lijden een mens moet doorstaan als hij wel geraakt is door bijv. napalm maar (nog) niet dodelijk verwond is.

  Liked by 1 persoon

 6. Gladiator // september 29, 2018 om 13:15 //

  @Reinier Vangie,

  Beste,
  Misschien heeft u gelijk vwb het “oprakelen van bepaalde zaken” echter nu even het volgende,
  U stelt iets waarvan u waarschijnlijk totaal geen kennis heeft namelijk, u impliceert met uw uitspraak over het begin van WOII dat er een andere partij met deze verschrikkelijke ramp begonnen is dan Engeland of Amerika…..
  Nou, ik zou zeggen, alvorens wederom zulk een uitspraak te doen zou u er goed aan doen zich eerst eens op de hoogte stellen van de JUISTE GESCHIEDSCHRIJVING!!

  Ik beveel u dan ook van harte aan om de docuserie “Europe_The Last Battle” in zijn geheel eens te bekijken en liefst daarna ook nog het gehele werk van David Irving, een Brits historicus!!!!

  Heeft u zich dan die moeite gedaan dan kom terug met uw uitspraak en anders doe er liever geen!!

  Dat u zich heeft laten misleiden ligt natuurlijk niet aan u echter na zoveel jaren nog steeds blijven geloven in de smerige achterbakse en vooral zeer gemene fabeltjes van met name de “overwinnaars” van WOII (oh ja, is dat zo???) is ronduit verschrikkelijk!!
  Een schot voor de boeg voor u….

  Duitsland beste Reinier is NIET, ik herhaal, NIET begonnen met WOII, net zoals er géén “atoombommen” op Heroshima en Nagasakie zijn gedropt, wederom herhaal ik, géén atoombommen op deze 2 Japanse steden zijn gedropt!!!

  Dus is het misschien toch wel HEEL ERG GOED dat zaken OPGERAKELD worden totdat de stropoppen welke nog waarschijnlijk dagelijks naar de TELEVISIE kijken eindelijk eens inzien dat ze dagelijks steeds meer belogen en bedrogen worden!

  Nog vragen, shoot….

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 7. Over oorlog gesproken, reeds van de term ‘abgespitzt’ gehoord?

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/28/hoe-moszkowicz-zich-door-de-oorlog-bokste-a1909659

  Like

 8. Von Puffelen // september 29, 2018 om 14:59 //

  H en N waren gewoon door brandbommen platgelegd net als de andere steden, de rest is de gebruikelijke propaganda van de overwinnaar.
  https://tabublog.com/2015/04/21/no-nukes-were-dropped-on-hiroshima-and-nagasaki/comment-page-1/

  Like

 9. Horatius // september 29, 2018 om 12:06
  “het voeren van een schone oorlog is nu eenmaal onmogelijk zeker bij een grootschalig conflict als de Tweede Wereldoorlog”

  Waarom wordt het zinloze opzettelijk levend verbranden van miljoenen onschuldige burgers door de geallieerden dan geaccepteerd en de zogeheten vernietigingskampen van de nazi’s zelfs tot nu toe als een criminele doodzonde gezien? Waarvoor de Duitsers voor eeuwig door het stof moeten kruipen. Als de geallieerden de 2wo zouden hebben verloren, waren het Churchill en Roosevelt geweest die in Neurenberg als oorlogsmisdadigers waren opgeknoopt.

  Liked by 2 people

 10. Tijl Uylenspiegel,

  Het voeren van een uiterst wrede oorlogsvoering met alle op dat moment beschikbare middelen is zo oud als de mensheid zelf.
  De Bijbel en niet te vergeten de Koran staan er vol van. Dit feit in beschouwing nemend zou men tot de conclusie kunnen komen de mensheid in zijn totaliteit als een mislukt experiment te kwalificeren.

  Al in de jaren 50 van de vorige eeuw was er wereldwijd, zeker na de introductie van de waterstofbom een kernwapencapaciteit ontstaan die genoeg vermogen had om de gehele wereld voor altijd onbewoonbaar te maken. Geen strijd tussen militairen dus maar een collectieve zelfmoord van de gehele mensheid in het kader van een op politieke overtuigingen ontstaan conflict.

  Kortom, een krankzinnig scenario als resultaat van de wetenschap waar men een positief of een uiterst negatief gebruik van kan maken. Dit geldt voor letterlijk iedere uitvinding: vanaf de uitvinding van het wiel tot het splitsen van atoomkernen.

  Die vuurstormen in Duitsland en Japan troffen voornamelijk vrouwen, kinderen en oude mannen, de rest van de bevolking zat aan het front in de volle overtuiging de ‘goede zaak’ te dienen. Een welbewuste vorm van genocide dus maar in een totale oorlog blijkbaar toegestaan want het ‘ultieme kwaad’ moet met alle mogelijke middelen worden uitgeroeid.

  De grote vraag is echter hoe het mogelijk is een heel volk zo gek te krijgen achter een dictator, religie of een ideologie te gaan staan en hun leven massaal op te willen offeren voor een leuze: voor Volk en Vaderland, in de naam van God of Allah en andere wervende kreten.

  Natuurlijk is er het recht op zelfverdediging tegen de agressor. Maar wat is de absolute limiet bij die zelfverdediging? Er bestaan internationaal overeengekomen conventies op dit gebied vanaf de behandeling van krijgsgevangenen tot het zoveel mogelijk ontzien van de burgerbevolking.

  Alle partijen hadden daar volkomen lak aan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Voorts is er het feit dat de allereerste Oorlogsverklaring afkomstig was van Engeland. Wat op dat moment in militair opzicht totaal niet was voorbereid op een oorlog. Vervolgens Frankrijk meesleepte die zich ten onrechte volkomen veilig waande achter haar sterk gedateerde vestingwerken en met grote tegenzin Duitsland de oorlog verklaarde.

  Als men niet daadwerkelijk in staat was die eigenwijze en op dat cruciale moment zeer overmoedige Polen te hulp te schieten wat had die oorlogsverklaring dan in de praktijk voor enige zin?
  Al in een veel vroeger stadium had men moeten ingrijpen toen de Duitsers in 1936 het Rijnland weer introkken. Het bevel tot terugtrekking had Hitler al gegeven bij een eventueel ingrijpen van Engeland en Frankrijk.

  Net zo goed als men in 2015 de invasie vanuit het Midden-Oosten een halt had moeten toeroepen i.p.v. ruimhartig miljoenen militante moslims hier toegang te verschaffen.

  Liked by 3 people

 11. @Van Puffelen 14:59

  Die website waar je naar linkt doet denken aan Dirk van Noort.

  Liked by 1 persoon

 12. Tijl Uylenspiegel // september 29, 2018 om 17:01 //

  Mijn mond valt open Horatius, ondanks het zware onderwerp is het haast komisch je eigen gedachten door een ander verwoord te zien worden ! Wij zijn het roerend met elkaar eens, en dat mag ook weleens gezegd worden D:

  Liked by 1 persoon

 13. Tijl Uylenspiegel // september 29, 2018 om 17:02 //

  Oh hij moest zo; 😀

  Like

 14. @Horatius 16:53 ‘De grote vraag is echter hoe het mogelijk is een heel volk zo gek te krijgen achter een dictator, religie of een ideologie te gaan staan en hun leven massaal op te willen offeren voor een leuze: voor Volk en Vaderland, in de naam van God of Allah en andere wervende kreten.’

  Erich Fromm heeft er interessante ideeën over::

  Like

 15. Von Puffelen // september 29, 2018 om 17:20 //

  In de VS is het verboten om aan de werking van de atoombom te twijfelen.
  Gaan er dan geen alarmbellen af?
  “In the USA it is against the law to tell the Truth about the atomic bomb and if you, including media, do, you shall be punished by death!”

  http://heiwaco.tripod.com/bomb.htm#USA

  De vuile bommen die wel werken heten kerncentrales.

  Like

 16. ongelooflijk zeg, ik heb deze informatie in geen enkel geschiedenisboek kunnen vinden.

  1 miljoen doden onder burgers is echt een Holocaust met wrede pijnlijke napalm, in vuurzee levend dood geroosterd worden, dit deed de Luftwaffe van Hitler duitsland toch niet?? Ja de waarheid moet nu boven tafel komen, omdat de blanke jeugd er recht op heeft; immers vanaf 5 mei 1945 werd heel West Europa bezet door het Amerikaanse leger en men plande toen al een systematische OMVOLKING en decimering van de inheemse blanke bevolking. De verkleurings doctrine werd er diep ingeramd en seksen met negers en andere rassen werd modern en HIP.

  Van harte Bedankt Rommel voor deze informatie. Ongelooflijk.

  Stel dat nu WOIII begint met bv een conventionele verassings aanval van het Chinese leger, ism alle islamitische naties, Ja dan zou een immens gekleurd leger van ruim 5 miljoen man europa over land binnen vallen en zij zouden dan direct gesteund worden door de ingezeten kleurlingen en alle niet blanke trojaanse paarden he, ruim 5 miljoen M/V in NederlaNd alleen al, tegen de 12 miljoen raszuivere blanke HOllanders.

  Like

 17. Gladiator // september 30, 2018 om 01:08 //

  @Allen,

  Iemand die nog twijfels heeft inzake de gebeurtenissen en de grove LEUGENS welke geleid hebben tot meer dan 60 miljoen DODEN raad ik ten zeerste aan om deze erg verhelderende docu te bekijken en liefst in zijn geheel!!!!
  Deze man heeft meer leugens en bedrog aan het licht gebracht echter omdat dit gaat over het prille begin, dus na het invalletje in Polen door Rusland en Duitsland, wat overigens meer dan terecht was, en eigenlijk de strijd gestreden was voor in elk geval Engeland met Churchill aan het roer!!

  Kijk, luister én huiver, en kom dan nog eens met eens schuldige voor deze 60 MILJOEN doden welke ik dus op het bordje van de tot heilig verklaarde WC (hoe passend deze initialen!!)

  David Irving – Churchill’s War (complete)

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 18. Je weet toch hoe dat werkt:

  De appeltjes en de eitjes hebben gehoord dat dit bepaald peertje aan meloenen ontkenning deed, te peterselie en benepen om aan dit peertje aan te horen. Anti-meloenen!? totaal fruitachtig!

  Like

 19. anti sinaasappel, shoot me

  Like

 20. Piet Karbiet // september 30, 2018 om 12:30 //

  Ik mis alleen nog de Joodse pers in dit verhaal.

  Like

 21. In het volgende Kalender-artikeltje wil ik de Balfour Declaration wat nader belichten, maar misschien dat ik in het daarop volgende schrijven je gemis ga invullen.

  Like

 22. @Rommel,
  Alle landen die deelnamen aan de Tweede Wereldoorlog hebben zich in meer of mindere mate schuldig gemaakt aan een zekere vorm van genocide. Met als enige uitzondering Italië.
  De zinloze bombardementen op Duitse en Japanse steden vallen daar zeker onder maar is altijd toegedekt door de officiële instanties, want de overwinnaar schrijft nu eenmaal de geschiedenis en veegt zoveel als mogelijk haar eigen straatje schoon.

  Nog één typisch voorbeeld van het verdraaien van de werkelijke feiten: tijdens de eerste maanden van de Duitse aanval op Rusland gaven er zich enkele miljoenen Russische soldaten over.
  Duitsland is er altijd van beschuldigd deze krijgsgevangenen bewust te laten creperen.

  De realiteit was echter dat er domweg niet voldoende voedsel aanwezig was om zoveel monden te voeden en men was totaal verrast door deze massale overgave.

  Dit feit wordt door onze eigentijdse geschiedkundigen toegegeven. Dus met enige nuancering ontstaat er een totaal ander beeld van die overigens verschrikkelijke oorlog waarbij de volle waarheid eigenlijk pas in de laatste decennia bekend is geworden.

  Like

 23. Piet Karbiet // oktober 1, 2018 om 12:59 //

  @Rommel // september 30, 2018 om 12:4: We wachten af.

  Like

 24. Greengo // oktober 5, 2018 om 02:20 //

  Deze sluit leuk aan op de hierboven geplaatste video. Overhandiging Japanse financiële systeem n.a.v. ‘klimaataanval’ m.b.v. Haarp i.c.m. ‘aardbevingsmachine’..

  https://petities.nl/petitions/stop-chemtrails-nu-en-weermanipulatie-nu
  http://www.verminder-electrosmog.nl/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s