Nieuw

Berlijn: 150 gemaskerde Koerden vallen politieagenten aan

foto slechts ter illustratie

Kreuzberg: Tijdens een demonstratie tegen het bezoek van de Erdogan gisterenavond, bedekten enkele deelnemers zich en gooiden stenen naar de taakgroepen. Rond 21.00 uur verzamelden zich ongeveer 150 mensen op de Mariannenplatz.

Kort daarna begon het en schreeuwden de deelnemers slogans in onder andere het Koerdisch. Er werden stenen gegooid naar de politieagenten en een BVG bushokje, meerdere auto’s en de ramen van een bank in de Muskauer Straße werden beschadigd.

In de Waldemarstraße brachten onbekenden verschillende slogans aan met graffiti, deels in het Koerdisch, naar aanleiding van het bezoek van de Turkse president aan Berlijn.

Politieagenten hielden de oproer bij de Lausitzer Platz tegen. Acht verdachten, vijf mannen en drie vrouwen, werden gearresteerd op verdenking van een ernstige schending van de vrede en schending van de samenscholingswet, en vuurwerk en vlaggen in verband met de PKK werden in beslag genomen. De twee gewonde agenten bleven in dienst. Ongeveer 160 officieren werden ingezet tijdens de missie.

Bron:

https://freie-presse.net/berlin-150-vermummte-kurden-greifen-polizisten-an/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Berlijn: 150 gemaskerde Koerden vallen politieagenten aan

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s