Nieuw

Salvini verdrievoudigt repatriëringscentra. Hier is hoeveel migranten moeten worden uitgezet

Door de aanscherping van de verblijfsvergunningen kunnen meer immigranten worden uitgewezen.

Laten we het duidelijk stellen: de door de Ministerraad goedgekeurde Immigratie zal niet onmiddellijk de problemen oplossen die ontstonden na jaren van ongecontroleerde immigratie.

Dat zou onmogelijk zijn. De toverstaf is het voorrecht van Merlijn de Tovenaar, niet van degenen die de publieke zaak besturen.

Sinds enkele dagen zeggen politici en linkse media dat de afschaffing van de humanitaire bescherming, een verblijfsvergunning die alleen door Italië wordt gebruikt, duizenden “geregulariseerde” immigranten zal veranderen in “illegale immigranten”. Hen aan de genade van de misdaad zal overleveren.

De vergelijking is niet alleen simplistisch, maar ook omgekeerd. En nep. Kort samengevat was het een wet die in 1998 door Romano Prodi werd aangenomen en die in de Italiaanse wet de mogelijkheid inhield om documenten (twee jaar geldig) toe te kennen aan immigranten die, hoewel ze niet in aanmerking komen voor de vluchtelingenstatus of internationale bescherming, “ernstige redenen, met name humanitaire redenen” hebben om niet teruggestuurd te worden naar hun land.

Zoals de krant twee jaar geleden onthulde, en bevestigd door gegevens van de Viminale, was Italië in feite de enige Europese staat die massaal gebruik maakte van deze vorm van bescherming.

En dat wordt nu rechtgetrokken.

Het punt gemarkeerd door Salvini is belangrijk. Zal dit het aantal illegale immigranten in Italië doen toenemen? Vanuit een “nominaal” oogpunt is het waarschijnlijk. Maar vanuit een substantieel oogpunt verandert het niet veel, behalve dat immigranten die vandaag de dag humanitaire toestemming hebben (en vaak slecht geïntegreerd zijn) vanaf morgen, in plaats van “gereguleerd” te zijn, kunnen worden uitgezet.

Een voorbeeld: als dit eerder was doorgevoerd, had Butungu – de verkrachter uit Rimini – er niet mogen zijn op de avond dat hij de horror pleegde.

Nu begint de uitdaging van de repatriëring.

Salvini is al naar Libië en Tunesië geweest om bilaterale overeenkomsten te verlengen. Dan is het de beurt aan Nigeria, Egypte, Pakistan, Bangladesh en andere landen. Dat is de reden waarom vandaag al het doel is gemarkeerd: driemaal de repatriëringscentra in korte tijd.

Het aantal te verwijderen illegale immigranten is inderdaad hoog. Veel van deze zijn het logische gevolg van de hausse in landingen van de afgelopen vier jaar. In 2014 werden meer dan 13 duizend immigranten de vluchtelingenstatus geweigerd. Hieraan moeten nog eens 1000 mensen worden toegevoegd die onvindbaar zijn. Gelijkaardige muziek in de volgende jaren: in 2015 waren de weigeringen 37.400 en 4.103 migranten verdwenen in de lucht; dan zijn er de 51.170 asielaanvragen afgewezen in 2016 en 3.084 onvindbaar; tot slot, de 42.700 die in 2017 niet werden erkend en waarvan er 4.292 niet kunnen worden getraceerd. In totaal maken ze 110 duizend mensen om te worden uitgezet. (volgens il Giornale, ik kom op 156.000 als ik het optel, Fub)

Dit cijfer houdt uiteraard geen rekening met de illegale immigranten die vóór 2014 zijn aangekomen en degenen die zich nu in de opvangcentra bevinden en die binnenkort het antwoord van de Territoriale Commissie zullen kennen. Dat zijn in totaal 160.458, waarvan 440 in de hotspots, 132.287 in de Cas en 27.723 in de Sprar. Gezien het feit dat gemiddeld 60% van de immigranten een ontkenning krijgt, betekent dit dat binnenkort ongeveer 96 duizend immigranten illegaal zullen worden.

In totaal, volgens een schatting van de Ismu Foundation, waren er begin 2017 491.000 buitenlanders zonder geldige verblijfsvergunning. In navolging van het decreet van Salvini zal het waarschijnlijk nodig zijn om een deel (niet alle) van de 65.000 immigranten met een humanitaire verblijfsvergunning hier aan toe te voegen, die aan het einde van de 2 jaar niet meer zal worden verlengd.

Tot op heden is het nog steeds onmogelijk om het te schatten. Maar bijna een half miljoen illegale immigranten is nog steeds een onmiskenbaar hoog cijfer. En dat vereist beslissende actie: na het decreet is het nu tijd voor internationale overeenkomsten en repatriëringen.

Bron:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/ecco-quanti-clandestini-adesso-salvini-dovr-espellere-1580574.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

9 Comments on Salvini verdrievoudigt repatriëringscentra. Hier is hoeveel migranten moeten worden uitgezet

 1. Zeer goed Salvini maar… Naar welke land worden ze gestuurd als de identiteit niet bekend is? Worden ze midden in de oceaan gedumpt?

  Like

 2. Laat puistenbekkie Pinokkio het maar niet horen. Anders mogen ze naar NL komen. Ze zijn tenslotte allemaal zielig.

  Like

 3. Waarom Moderatie??

  Edit Rommel: Omdat je ondanks een waarschuwing driftig doorging met doodsverwensingen.

  Liked by 1 persoon

 4. Arjan Mulders // september 28, 2018 om 23:06 //

  Die illegalen gaan niet zitten wachten totdat ze uitgezet worden en zullen dus noordwaarts trekken.

  Like

 5. Alle goede bedoelingen van Salvini in aanmerking genomen zit Italië toch met een gigantisch probleem opgescheept.

  Hoe krijg je die half miljoen uitgeprocedeerde, dus illegale immigranten daadwerkelijk het land uit? Inderdaad nemen die als ze slim zijn (en dat zijn ze!) bijtijds de kuierlatten naar de andere EU-lidstaten waar de uitkeringen het hoogst zijn.

  Internationale overeenkomsten om dit probleem via Brussel en Straatsburg te kunnen oplossen zijn vrij kansloos, want grootschalige repatriëringen staan niet op hun agenda. Wel een herverdeling op humanitaire gronden want bij een gedwongen terugkeer loopt men het risico te worden gemarteld en andere linkse verzinsels en uitvluchten.

  Salvini moet dus op wereldreis om al die landen te kunnen bezoeken en over te halen hun voormalige inwoners terug te willen nemen. Dan mag hij wel een forse geldbuidel meenemen want voor niks gaat de zon op. Zeker niet in die landen waar men niet terugschrikt voor keiharde chantage om hun zin te krijgen op financieel gebied.

  Velen zij ook bewust stateloos en hebben dus hun documenten weggegooid om op die manier uitzetting te voorkomen of zijn b.v. hier al in Nederland neergestreken bij familieleden in de z.g. Vogelaarwijken waar zij uiteraard niet zullen opvallen.

  Doorreisdocumenten met een stempel van registratie van het land van aankomst: Italië dus, kan ook een probaat middel zijn om ieder geval de hoofdmoot kwijt te kunnen raken.
  Het is een publiek geheim dat een land als Spanje op die manier van hun ongewenste immigranten waarvan velen afkomstig zijn uit Zuid-Amerika af kan komen.
  Naar buiten toe de rol spelen van humanitaire opvang en in de praktijk ze doorsluizen naar het noorden van Europa: Zweden, Duitsland, België en uiteraard niet te vergeten Nederland.

  Het enige effectieve middel zou kunnen zijn het inzetten van grote passagiersschepen om al die ongewenste personen te vervoeren naar de stranden van Noord- en West-Afrika om ze daar af te zetten met wat zakgeld en voedsel om weer een nieuw bestaan op te kunnen bouwen in de eigen vertrouwde omgeving.

  Echter geen schapen of geiten meegeven i.v.m. de Dierenrechten.

  Like

 6. c.kater (hoofdletters alleen waar nodig) // september 29, 2018 om 15:05 //

  hij pakt het in ieder geval voortvarend aan, daar zouden anderen een voorbeeld aan kunnen nemen

  Liked by 1 persoon

 7. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 8. Like

 9. maarten1954 // oktober 8, 2018 om 17:58 //

  De hele zooi in rubberbootjes zetten richting van Italië weg. Kost natuurlijk wat, maar dan heb je ook….niets meer!
  Dokters zonder geweten kunnen ze wel mee nemen tot aan de overkant, er ligt hier nog ergens ne boot ‘Aquarius’, om te gebruiken

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s