Nieuw

Salvini belooft alle illegale Roma-kampen in vijf jaar tijd te verwijderen

Archieffoto van zigeunerkamp in Malmö. © News Øresund - Johan Wessman

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft beloofd binnen vijf jaar de 148 illegale Roma-kampen in heel het land te sluiten en ze allemaal zal verwijderen.

Salvini heeft deze week aangekondigd dat hij in zijn recente migratie- en veiligheidsdecreet geen enkele specifieke verwijzing naar de Roma heeft opgenomen.

– Binnen de aangenomen bepaling zijn er geen specifieke maatregelen voor de Roma, anders zou het tumult zijn uitgebroken, aldus de minister van Binnenlandse Zaken, schrijft Breitbart.

Volgens rapporten wonen momenteel ongeveer 28.000 Roma in Italië, waarvan de helft in Lazio en Lombardije. Alleen al in Rome zijn er naar schatting 7.000 Roma die naar de stad zijn verhuisd.

– We werken met alle burgemeesters van Italië samen. Het doel is om de Roma-kampen te sluiten, zei Salvini.

Sommigen schatten dat er in heel Italië 148 Roma-zigeunerkampen zijn, waaronder één in Rome dat in de zomer werd geëvacueerd.

Het beleid van Salvini ten opzichte van de Roma heeft hem in het verleden al veel woede van het internationale politieke establishment bezorgd toen hij pleitte voor het idee om een volkstelling van de Roma in het land te houden.

Voordat hij de functie van minister van Binnenlandse Zaken op zich nam, zorgde de leider van de populistische liga voor controverse over zijn commentaar op de sociale media op de Internationale Roma-dag eerder dit jaar.

– Vandaag is het de Internationale Dag van de Roma, Sinti en Caminanti. Als velen van hen meer zouden werken en minder zouden stelen, als velen van hen hun kinderen naar school zouden sturen in plaats van hen te leren stelen, dan zou het echt iets om te vieren zijn, zei hij.

Misdaden begaan door Roma zijn de afgelopen maanden ook onder de aandacht van Salvini gekomen, waaronder een overval in augustus waarbij een Roma-moeder van 12 kinderen een baby als afleiding gebruikte terwijl ze het complete maandpensioen van een Italiaanse bejaarde vrouw stal.

– In Italië is er geen plaats voor zulke criminelen, zei Salvini in reactie op de misdaad, die op een beveiligingscamera werd opgenomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Salvini belooft alle illegale Roma-kampen in vijf jaar tijd te verwijderen

 1. Rutte, leest u even mee?

  Like

 2. werk aan de winkel

  Like

 3. Het politieke establishment zou zich beter opwinden over de diefsral van een oude italiaanse dame.
  Het feit dat ze dat niet doen maakt het establishment verdacht omtrent rascistische voorkeuren.

  Like

 4. Jaloers op zó’n doortastend leider!

  Like

 5. Wat een bikkel, die Salvini. Hier moeten we het doen met een achterbakse valse nicht.

  Like

 6. Die achterbakse nicht moet het volgende artikel even lezen en daarna meteen in actie komen:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2616197/nederland-vol-met-terreurkantoren

  Like

 7. Gewoon een kwestie van helder denken,dat ontbreekt in Den Haag ,daar maken ze zich liever druk over het afbreken van de Ideen van Baudet en Geert .Doen ,daar gaat het om ,en niet eindeloos ouwehoeren en debatteren .Hier komt straks weer sinterklaas ,kunnen ze zich daar weer mee bezig houden ,lekker belangrijk .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s