Nieuw

Orban verwelkomt de isolationistische VN-toespraak van Trump

Screenshot Facebook (CC0 Public Domain

De Hongaarse premier Viktor Orban prees de isolationistische toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump in de Verenigde Naties op vrijdag als een welkome afsluiting van de Amerikaanse inmenging in de aangelegenheden van andere landen.

In een krachtige toespraak tot de Algemene Vergadering van de VN heeft Trump dinsdag een “globalistische” visie op de wereld aan de kaak gesteld en zijn toewijding aan het volgen van een “America First”-buitenlandbeleid uitgesproken.

“In de afgelopen decennia hebben de VS een soort rol op zich genomen om de wereld te verbeteren die in feite in strijd was met de Amerikaanse belangen, daar sprak president Trump over,” zei Orban op de Hongaarse publieke radio.

De leider van het machtigste land ter wereld had nu “het einde van dat beleid uitgeroepen”, aldus de Hongaarse premier, een van de grootste aanhangers van Trump in Europa.

De fel nationalistische Orban was een van de eerste wereldleiders die Trump na zijn schokkende verkiezingsoverwinning in 2016 feliciteerde en heeft regelmatig het immigratie- en veiligheidsbeleid van de Amerikaanse leider geprezen.

Trump wordt wereldwijd steeds meer gezien als “een fenomeen, een icoon…. iemand die veel meer vertegenwoordigt dan hijzelf”, zei hij vrijdag.

Meer bij France 24 >>

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Orban verwelkomt de isolationistische VN-toespraak van Trump

  1. Die geruchten duiken eens in de zoveel tijd op.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: