Nieuw

Nieuwe Italiaanse wet: Criminele immigranten uitzetten en hun staatsburgerschap ontnemen

Pixabay.

De Italiaanse regering heeft nu een nieuw decreet aangenomen dat het gemakkelijker zal maken om criminele immigranten uit te zetten en hun staatsburgerschap te verscheuren, schrijft de BBC. Op deze manier wil men de misdaad bestrijden en voorkomen dat men “valse vluchtelingen” opneemt.

In het verleden was een uitgebreid juridisch beroepsproces vereist voor Italië om immigranten die ernstige misdaden zoals verkrachting en andere gewelddadige misdrijven plegen, uit te zetten.

Maar nu niet meer.

De Italiaanse regering heeft een nieuw decreet aangenomen dat het proces veel eenvoudiger en sneller zal maken.

Criminele immigranten moeten nu onmiddellijk worden uitgezet en beroofd worden van hun Italiaanse nationaliteit.

Het wetsvoorstel stelt ook dat asielzoekers die beschuldigd worden van drugshandel, hun aanvragen zullen worden geweigerd.

Asielaanvragen moeten ook geweigerd worden aan migranten als ze beschouwd worden als een “sociaal gevaar” voor het land.

– Dit is een stap voorwaarts om Italië veiliger te maken, zegt minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini van immigratie-kritische Lega over de nieuwe wet, die nu door het Italiaanse parlement moet worden goedgekeurd.

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5834 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Nieuwe Italiaanse wet: Criminele immigranten uitzetten en hun staatsburgerschap ontnemen

 1. Ik begrijp sowieso niet dat een asielzoeker een staatsburgerschap krijgt
  Als ik Italië binnen wandel en zeg ik heb genoeg van Nederland krijg ik toch ook geen staatsburgerschap, ik spreek de taal ik ben geen gevaar veroorzaak geen overlast ,Salvini heb je niet een plekje voor mij in je prachtige land?

  Like

 2. Goed initiatief echter wat doen ze met degene die hun eigen paspoort “kwijt” zijn en dus eigenlijk statenloos zijn? Worden deze dan opgesloten?

  Like

 3. Zweden het malle neefje van de EU zal ze wel opnemen.

  Like

 4. Mooi, dat moet voor heel Europa gelden.

  Like

 5. Leuke reactie over zogenaamde invasiers die hun paspoort kwijt zouden zijn. Het is heel makkelijk na te gaan waar ze vandaan komen want elke invasier heeft actief contact met het land waar ze vandaan komenn, de meeste gaan er ook gewoon op vakantie. Dus dat is heel snel achterhaald.

  Daarnaast zou er voor elke invasier een bewijs plicht móeten zijn, ipv dat deze plicht bij het ontvangende land ligt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: