Nieuw

Iraaks Instagram-model neergeschoten in Bagdad te midden van een golf van moorden op vrouwelijke activisten

Tara Faris instagram

De Iraakse sociale mediaster Tara Faris is volgens berichten vermoord door onbekende gewapende mannen in Bagdad, te midden van een reeks moorden op vrouwelijke activisten in het hele land.

Ze werd naar verluidt neergeschoten en gedood terwijl ze in haar auto in een buurt in Bagdad zat.

Faris werd onlangs vermeld als een van de meest populaire Irakezen op sociale media, met 2,7 miljoen volgelingen op Instagram. Faris, die in 1998 werd geboren uit een Iraakse vader en een Libanese moeder, kreeg haar start als schoonheidswedstrijd-deelnemer in 2015, volgens Al Arabiya.

Daarna verhuisde ze naar Europa voordat ze terugkeerde naar Irak, woonachtig in Erbil en Bagdad.

Haar moord is de laatste in een reeks moorden die gericht waren tegen vrouwen – waarbij sommigen speculeren dat religieuze extremisten achter de aanslagen zouden kunnen zitten.

Eerder deze week werd een vrouwelijke activiste die hielp bij het organiseren van protesten in de zuidelijke stad Basra in Irak doodgeschoten door gemaskerde schutters.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s